این افراد حتما بهارنارنج مصرف کنند

کدخبر: ۴۳۰۱۲۰
درمان اختلالات خواب، رفع سنگ کلیه و درمان سردرد های عصبی تنها نمونه ای از “خواص بهارنارنج” و دمنوش آن است.
این افراد حتما بهارنارنج مصرف کنند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نمناک، نارنج گیاهی است که از شکوفه تا میوه اش قابل استفاده می باشد. طبع بهار نارنج گرم و خشک است و برای افرادی با طبع سرد، بسیار مناسب است. این گیاه سرشار از ویتامین های مختلف مثل ویتامین b وc و d است. ، بهار نارنج همان شکوفه درخت نارنج است که در فصل بهار باعث زیباتر شدن این درخت می شود و در پاییز و زمستان این درخت ، میوه نارنج می دهد.
 
میوه، گل و برگ این درخت پر از خاصیت است؛ شکوفه های کوچک این گیاه عطری مسحور کننده دارد و در صنعت عطرسازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنی های فصلی و عرق های گیاهی و همچنین در تهیه مربا، گز، سوهان و … کاربرد بسیار زیادی دارد.

خواص بهار نارنج و دمنوش آن :

افرادی که باید بهار نارنج مصرف کنند در حقیقت افرادی هستند که فواید گفته شده در ادامه ی این بخش از سلامت نمناک بخشی از مضوعات سرچ آنها در فضای مجازی است ، پس با دقت مطالعه بفرمایید.

1. درمان اختلالات دستگاه گوارش

نوشیدن دمنوش بهار نارنج به تسکین درد های پی در پی شکمی، درمان دردهای نفخ معده، اسپاسم، سوء هاضمه و سکسکه مفید است. به طورکلی مصرف منظم دمنوش بهار نارنج تاثیر بسیاری در تقویت معده دارد.

2. درمان اختلالات خواب

برای داشتن خواب آرام و راحت شبانه مصرف دمنوش بهار نارنج راه حل خوبی است، البته نباید در مصرف آن زیاده روی شود. افرادی دچار اختلال خواب هستند ، با نوشیدن مقدار عرق بهار نارنج 2 ساعت قبل از خواب، خواب بسیار آرامی خواهند داشت.

عوارض بهارنارنج

3. آرامش اعصاب

دمنوش بهار نارنج با ایجاد آرامش و کاهش اضطراب و تحریکات عصبی ،تاثیرات مثبتی روی سیستم عصبی می گذارد. همچنین این دمنوش برای رفع قولنج های عصبی و برطرف کردن غم و افسردگی بسیار مفید است.

4.بهبود رفتار

معمولا در روزهای گرم سال ، با افزایش دما و میزان تعریق ، رفتار و خلق و خوی بسیاری از افراد تغییر می کند. برای جلوگیری از این تغییر رفتار ،بهتر است هر روز عصر نصف لیوان عرق بهارنارنج را با نصف لیوان آب خنک و یک قاشق سکنجبین شیرین کرده و میل کنید.

5. رفع سنگ کلیه

مصرف بهارنارنج به همراه آب کرفس، جهت استخراج سنگ های کلیه و مثانه و خرد کردن آنها بسیار مفید می باشد.

6. تقویت سیستم ایمنی بدن

بهار نارنج سرشار از آنتی اکسیدان است که از بدن در مقابل رادیکال های آزاد محافظت کرده و موجب کاهش خطر ابتلا فرد به بیماری های جدی و مزمن و در نهایت موجب تقویت سیتم ایمنی بدن می شود.

بهارنارنج در بارداری

7. درمان سردرد های عصبی و میگرن

در طب سنتی ، دمنوش بهار نارنج را برای تسکین سردرد های عصبی و میگرن استفاده می کنند.

8. کمک به هضم غذا و درمان ناراحتی های معده

برای بهبود هضم غذا و کاهش ناراحتی های معده می توان ، مقداری عرق بهار نارنج به چای اضافه کرد.

9. رفع بزرگی طحال

برای رفع بزرگی طحال ، مصرف منظم و مداوم بهار نارنج موثر است.

10. کنترل تشنج ها و حمله قلبی

پیشگیری از حمله قلبی و کنترل تشنج های عصبی از دیگر خواص دمنوش بهار نارنج در طب سنتی است. دمنوش بهار نارنج به برطرف کردن تپش نامنظم قلب کمک می کند و با تنظیم سطح فشار خون از طریق افزایش گردش خون در رگ ها از بروز سکته های ناگهانی پیشگیری می کند.

11. رفع یبوست

افرادی که مشکل یبوست دارند ،آب بهار نارنج را همراه با عسل میل کنند.

دمنوش بهارنارنج

تاثیر بهار نارنج در لاغری

امروزه سبک زندگی سالم و تناسب اندام اهمیت زیادی در زندگی عموم مردم پیدا کرده است ، افرادی که دچار اضافه وزن هستند به دنبال روشهای طبیعی برای لاغری هستند . بهار نارنج یکی از گزینه های طبیعی است که می توان در لیست رژیم غذایی خود برای کاهش وزن اضافه کرد. بهار نارنج، دارای مقـادیر کمـی از آلکالوییــدها ماننــد ســینفرین و اوکتوپــامین اســت کــه آگونیستهای سمپاتومیمتیک مستقیم و غیرمستقیم دارند. این مواد موجود در بهار نارنج که غلظتهای بسیار کم دارند موجب کاهش وزن می شوند . علاوه بر آن آلکالوئید سینافین موجود در بهار نارنج باعث افزایش متابولیسم بدن و کاهش اشتها می شود . برای کم کردن وزن ، می توان در کنار ورزش ، از بهار نارنج نیز استفاده کرد.

گیاه ضد سرطان

بهار نارنج مانند چای سبز و دیگر گیاهان دارویی ، غنی از آنتی اکسیدان است که از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند، همچنین دمنوش بهار نارنج دارای خواص ضد التهاب و ضد آلرژی است؛ بنابراین مصرف چای و دمنوش این گیاه ، در درمان و پیشگیری از سرطان مفید است.

خواص بهار نارنج برای خانم ها ( عرق بهار نارنج )

برای تسکین درد های قاعدگی و مشکلات مربوط به یائسگی خانم ها ، بهترین گزینه همیشه استفاده از طب سنتی و گیاهان دارویی است زیرا عوارض داروهای شیمیایی را ندارند. یکی از این داروهای گیاهی ، دمنوش و چای بهار نارنج و عرق آن است.

معمولا تغییرات هورمونی در دوران پریودی خانم ها با استرس، اضطراب و ناراحتی های روحی و عصبی همراه است که در اکثر خانم ها این آشفتگی ها با گریه کردن یا واکنش های هیجانی تند تخلیه می شود؛ این بار به جای مصرف دارو و مسکن های شیمیایی، دمنوش های گیاهی از جمله عرق بهار نارنج را امتحان کنید.

عرق بهار نارنج

خواص بهار نارنج برای پوست

در پاسخ به سوالات برخی از شما کاربران از بخش سلامت نمناک دراین مورد باید بگوییم که بهارنارنج یکی از میوه های مناسب برای کاهش وزن است ، عصاره و آب این گیاه در صافی و درخشندگی پوست موثر است ، علاوه بر از بین بردن لک و جوش های پوستی ، در رفع چین و چروک های زیر چشم هم موثر است ،همچنین عصاره نارنج در رفع تیرگی و سیاهی دور چشم کمک می کند.

عرق و دمنوش بهار نارنج مانند یک تونر آرایشی بسیار عالی برای پوست های چرب عمل می کند. این عصاره را هم برای استعمال خارجی و هم به عنوان نوشیدنی روزانه می توان استفاده کرد.

بر اساس نتایج مطالعه محققان ،عرق بهار نارنج، مانند یک دیازپام قوی ، استرس و واکنش های عصبی بیماران را رفع می کند و نوشیدن روزانه این دمنوش و عرق گیاهی، ریتم و ضربان قلب را به حالت نرال باز می گرداند.
این گیاه مقوی در تنظیم فشار خون ، کاهش علائم یائسگی و تسکین دردهای سینه در سیکل قاعدگی بسیار موثر است.

عرق بهار نارنج در بارداری

دوران بارداری ، خانمها علاوه بر تغییرات جسمی ، دچار تغییرات روحی بسیاری می شوند. امروزه با پی بردن به خواص فوق العاده عرق بهار نارنج در رفع ناآرامی های جسمی و روحی، این گیاه مورد توجه بسیاری از زنان باردار قرار گرفته است. البته باید توجه داشت که زیاده روی در مصرف عرق بهار نارنج ممکن است سلامتی را با مشکل مواجه کند. به همین دلیل باید با مشورت پزشک و با احتیاط مصرف شود. برخی از خانمها پس از زایمان ، افسردگی بعد از بارداری را تجربه می کنند ، مصرف روزانه یک لیوان دمنوش یا عرق بهار نارنج ، با تنظیم ضربان قلب ، به تدریج اضطراب و افسردگی را از بین می برد و آرامش سابق را باز خواهد گرداند.

زنان بارداری که مشکل بی خوابی دارند نباید از داروهایی شیمیایی مانند دیازپام استفاده کنند زیرا عوارضی همچون لب شکری (ایجاد شکاف در لب نوزاد) وکام شکری (ایجاد شکاف در دهان نوزاد) ایجاد می کند. بهار نارنج می تواند در تنظیم خواب زنان باردار بسیار مفید باشد.

یکی از مشکلات اغلب خانمها ، اضافه وزن پس از زایمان است. بهار نارنج با وجود اسدرین در خود باعث کاهش اشتها و قندخون می شود بنابراین به کاهش وزن کمک کند.

سایر فواید بهار نارنج :

  • تنظیم تپش نامنظم قلب و رفع اضطراب

  • آرامش بخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی

  • مربای بهار؛ نارنج مقوی معده و ضد تشنج
  • خاصیت ضد سرطانی، ضد آلرژی و ضد التهابی و تقویت سیستم ایمنی بدن
  • درخشندگی و باز کردن پوست صورت با بخور بهارنارنج
  • تنظیم سطح فشار خون با افزایش گردش خون در رگ ها
  • رفع منافذ پوست با آب بهار نارنج
  • رفع غم و افسردگی با عرق بهار نارنج
  • ادرار آور
  • تسکین ناراحتی های سینه
  • بهبود سرماخوردگی با بوییدن بهار نارنج
  • هنگام بروز ناراحتی به افراد مبتلا به بیماری غش مصرف عرق بهار نارنج توصیه می شود.
  • رفع ضعف اعصاب و نشاط آور
  • کاهش شدت علائم یائسگی
  • رفع سکسکه بادم کرده بهار نارنج
  • رفع سرگیجه با استفاده از شربت بهار نارنج
همچنین می توان به خواص دیگر بهار نارنج مانند :ضد یبوست، ضدتشنج، متعادل کردن دستگاه تنفسی،مقوی معده، رفع حالت تهوع و استفراغ در دوران بارداری، دفع صفرا، جلوگیری از شکستگی مویرگ ها ،شفاف و نرم کردن پوست بدن و تقویت مغز اشاره کرد.
چای بهارنارنج

عوارض مصرف بهارنارنج

مصرف بهارنارنج هیچ محدودیت سنی ندارد و عوارض خاصی ت کنون گزارش نشده است . اما با توجه به خاصیت افزایش فشار خون ، افرادی که فشارخون بالا و بیماری قلبی دارند نباید در مصرف آن زیاده روی کنند. مصرف بهار نارنج برای همه افراد و در سنین مختلف محدودیت ندارد ، زیرا عوارضی برای استفاده از این داروی گیاهی مشاهده نشده است امابا توجه به خاصیت افزایش فشار خون برای افرادی که دچار پرفشاری خون همراه با بیماری قلبی هستند، مصرف زیاد آن توصیه نمی شود.

زیاده روی در مصرف عرق نارنج موجب بی خوابی می شود. داروهای ضدافسردگی با خوردن دمنوش بهارنارنج تداخل دارد بنابراین بهتر است قبل از مصرف با پزشک متخصص مشورت شود.

چگونه از بهار نارنج استفاده کنیم؟

بهترین نوشیدنی در روزهای گرم تابستان ،ترکیب عرق بهار نارنج به همراه گلاب و آب است.همچنین این گیاه فرآورده های بسیاری همچون، مربا، عرق، شربت، گیاه تازه، گیاه خشک شده، گیاه پودر شده، چای سیاه بهار نارنج و ... دارد که می توان با توجه به ذائقه خود ، از آنها استفاده نمود.

مربای بهار نارنج:

مربای بهارنارنج از پختن گلبرگ های بهار نارنج تهیه می شود . یعنی گلبرگ های شکوفه هایی را که جمع آوری نموده اید را جدا کرده و بشوئید. سپس در ظرف مسی با اندازه مناسب ، گلبرگ ها را با آب زیاد یک بار بجوشانید. در مرحله دوم مقدارکمی از آب نارنج رنگ که باعث تثبیت رنگ سفید گلبرگ ها و از بین رفتن تلخی آنها می شود را اضافه کنید.

در نهایت بار دیگر گلبرگ ها را با محلول آب و شکر بجوشانید تا قوام بیابد. سپس بعد از خنک شدن درون شیشه های تمیز ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

شربت بهارنارنج

دمنوش بهار نارنج:

برخی از افراد دمنوش را به نوشیدنی های سرد ترجیح می دهند. یکی از این دمنوشهای مفید ، دمنوش بهارنارنج است. برای آماده کردن این دمنوش ، کافیست دو قاشق غذاخوری بهار نارنج خشک شده را داخل قوری ریخته و دو لیوان آب جوش به آن اضافه کنید. 15 دقیقه زمان برای دم کشیدن دمنوش مناسب است . برای نوشیدن این دمنوش می توان از عسل ، نبات و یا کشمش استفاده کنید ، زیرا این دمنوش کمی تلخ می باشد.

همچنین برای استفاده روزانه از بهار نارنج می توانید ، گیاه خشک شده را به چای روزانه خود اضافه نمایید تا طعم خاطره انگیز و دلپذیری به چای سیاه ببخشد.

طرز تهیه چای بهار نارنج:

چای بهارنارنج با دمنوش آن تفاوت زیادی ندارد. فقط غلظت چای کمتر از دمنوش می باشد برای تهیه چای ، یک قاشق غذاخوری بهار نارنج را به همراه آب با دمای 80 درجه در قوری ریخته و 20 دقیقه زمان می دهیم تا چای دم بکشد. در صورت تمایل به شیرینی ،می توان از نبات یا عسل برای شیرن کردن چای استفاده نمود. چای بهار نارنج ، خواب خوش و آرامی را به شما هدیه می دهد.

تهیه بهار نارنج خشک برای چای و دمنوش :

گلبرگ های خشک شده بهارنارنج را می توان از عطاری تهیه نمود. اما در صورت امکان بهتر است که خودتان آنها را تهیه کنید .بدین ترتیب که شکوفه های نارنج را چیده وپس از جدا کردن گلبرگ ها ، آنها را خشک و بسته بندی کنید. زمان مناسب برای چیدن شکوفه های بهارنارنج ، نیمه دوم اردیبهشت است. برای راحتی در چیدن شکوفه ها می توانید، پارچه بزرگی را زیر پای درخت پهن کنید و با تکانهای آرام شاخه ها ، شکوفه های ریخته شده در پارچه را جمع کنید. بهتر است این کار را صبح زود انجام دهید.

برای خشک کردن شکوفه ها ، باید بلافاصله بعد از چیدن ، آنها را در محلی خشک و تاریک روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا به مرور خشک شوند، تا رنگ گلبرگ ها تغییر نکند. گلبرگ های خشک شده را در ظرف شیشه ای مات و در یخچال نگهداری کنید.

برای اینکه اسانس گلها تغییر نکرده و طعم و خواص آنها تخریب نشود بهتر است صبح زود اقدام به چیدن شکوفه های باز نشده و خشکاندن آنها در فضای تاریک کنید.
نگهداری بهار نارنج

شربت بهار نارنج:

برای تهیه شربت بهار نارنج می توان، شکر و آب و عرق بهار نارنج را در ظرفی مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید، بعد از قوام آمدن شربت ، باید کمی جوهر لیمو و یا آب لیمو اضافه کنید تا شربت بعد از خنک شدن شکرک نزند. برای رنگ و طعم بهتر شربت می توان کمی زعفران دم کردن نیز به آن اضافه کرد. بعد از آماده شدن شربت ، از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا خنک شود. سپس شربت را در ظروف شیشه ای دربسته و درون یخچال نگهداری کنید.

عرق بهار نارنج:

همانطور که گفتیم یکی از فرآوره های این گیاه ، عرق بهار نارنج است. برای تهیه عرق بهارنارنج ، گیاه را در قابلمه بریزید و نیمی از قابلمه را پر از آب کنید. سپس شی سنگین مانند یک سنگ تمیز و شسته شده را درون قابلمه قرار دهید و کاسه ای را در مرکز آن قرار دهید، در این مرحله باید در قابلمه را برعکس روی ظرف گذاشته و در قسمت گودی آن باید آب بریزید. شعله را روشن کنید تا کم کم آب روی در قابلمه بخار شود. باید به طور مداوم آب روی گودی در قابلمه آب بریزید . در نهایت با این روش عرق بهار نارنج در کاسه روی سنگ جمع می شود، دقت کنید که هر چند وقت یکبار درب قابلمه را باز کنید تا کاسه پر شده را خالی کنید .مجددا باید در را روی ظرف به روش قبل بگذارید عرق تهیه شده از بهار نارنج را می توان به مدت یکسال نگهداری نمود.

تداخل داروها با بهار نارنج:

برخی از گیاهان به دلیل دارا بودن خواص دارویی ممکن است باعث اختلال در عملکرد داروهای شیمایی داشته باشند، مثلا بهار نارنج ممکن است با داروهای ضد افسردگی مثل فنلزین، ترانیل سیپرومین و همچنین داروهای کتوکونازول، ایتراکونازول، فکسوفنادین ،میدازولام، آمیودارون، لووستاتین، دیزوپیرامید، کینیدین، تیوریدازین ،دکسترومتورفان، ایندیناویر و پروکائین آمید تداخل دارویی داشته باشد. در صورت مصرف این داروها اگر میال به مصرف بهارنارنج هستید باید با پزشک خود مشورت نمائید.

اندازه مجاز برای مصرف بهار نارنج:

برای تعیین محدوده مصرف بهار نارنج تاکنون در حال حاضر اطلاعات علمی کافی جمع آوری نشده است. اما مصرف بیش از اندازه هر گیاه دارویی می توان خطرساز باشد. همچنین اگر از محصولات آماده استفاده می کنید قبل از مصرف به برچسب بسته بندی آن توجه کنید. علاوه بر این در صورت داشتن بیماری خاص ، پزشک خود را در جریان مصرف بهارنارنج قرار دهید. اگر ناخواسته در مصرف بهارنارنج زیاده روی کردید ، کمی گلاب بنوشید ، زیرا گلاب مصلح بهار نارنج می باشد.

شرایط نگهداری عرق بهار نارنج:

عرق بهار نارنج خیلی زود فاسد می شود بنابراین باید در ظروف مات و به دور از نور خورشید نگهداری شود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید