کرونا؛ قاتل 655 ایرانی/فشار کم سابقه به کادر درمان
به گزارش اقتصادنیوز، وزارت بهداشت و درمان در روزهای اخیر آمارهای تکاندهنده ای را از وضعیت کرونا منتشر میکند. آنچه از این داده در اواخر مردادماه سال جاری استنباط می شود وضعیت وخیم در بیمارستانها و افزایش مرگ ومیر در کشور بوده است.
به طور کلی در ایران 5 موج از همهگیری کرونایی به پاخاسته که هر موج آن خطرناک تر از خیز قبلی بوده است. همواره رشد آمارهای کرونایی درادامه روند روبه رشد در شاخص ابتلا بوده است این رقم اکنون در میان قلههای ثبت شده در ایران به بالاترین درجه خود رسیده است. از سوی دیگر مقایسه با آمارهای جهانی نیز نشان میدهد ایران به رکورد جهانی خود دست پیدا کرده است.
بالاترین ابتلا به کرونای ایران در جهان
شمار مبتلایان به کرونا در ایران در روز 25 مرداد ماه به 41 هزار و 194 نفر رسیده و نسبت به روز قبل 12 درصد رشد پیدا کرده است.
مقایسه آمار ابتلا به کرونا در ایران با تمام آمارهای تقویم کرونایی ایران نشان میدهد این دومین رکورد در میان روزهای پرابتلای کشور بوده است. بالاترین سطح ابتلا به کرونا در ایران در روز 20 مرداد ماه یعنی 5 روز گذشته ثبت شده که برابر با 42 هزار و 541 نفر بوده و تنها 3.3 درصد از آمار امروز بالاتر بوده است.
روند افسارگسیخته ابتلا به کرونا در ایران در روزهای اخیر به شکلی بوده که در میان آمارهای جهانی نیز به بالاترین سطح روزانه این بیماری رسیده است.
بنابر آمارهای رسمی جهانی از کرونا، شمار مبتلایان روزانه به این بیماری در ایران در 24 مرداد ماه در بین آمار منتشر شده سایر کشورها بالاترین رتبه را داشته است.
درجدول منتشر شده از آمارهای این روز مشاهده می شود ایران با ثبت 36 هزار و 700 نفر در رتبه بیشترین ابتلای روزانه به کرونا در جهان قرار گرفته و کشورهای هند و آمریکا در ردههای بعدی این شاخص کرونایی جای داشته اند.
درهمین رابطه کشور هند در این روز ابتلایی معادل با 33 هزار و 220 نفر داشته و شمار مبتلایان ایالات متحده آمریکا نیز 30 هزار و 880 نفر بوده است. رده های چهارمی و پنجمی ابتلای روزانه به کرونا نیز در این روزها نیز در کشور های بریتانیا و مکزیک رقم خورده که از سطح 30 هزار نفر پایین تر بوده است.
این افزایش در آمارهای کرونایی در ایران سرانجام منجر به رشد بی سابقه در بستری های روزانه کرونایی کشور شد.
رکورد بستری میانگین کرونا در ایران
شمار بستری های روزانه بیماری کرونا در کشور برابر با 5 هزار و 40 نفر اعلام شده است. در تقویم کرونایی ایران این دومین روزی است که تعداد بستری های روزانه در ایران از مرز 5 هزار نفر فراتر می رود.
بالاترین رکورد روزانه بستری های کرونایی در روز 18 مرداد ماه بوده که 40 نفر از سطح امروز بیشتر بوده است.
برای آنکه بتوان به طور دقیقتری میزان بستری های روزانه در بیمارستانها را برآورد کرد می توان از روند میانگین هفت روزه بهره جست
در نموداری که از این داده ها در سال 1400 ترسیم می شود مشاهده می شود اکنون در بالاترین میزان بستری میانگین هفت روزه قرار گرفته ایم.
در 25 مرداد ماه میانگین هفت روزه بستری های کرونایی در کشور برابر با 4 هزارو 660 نفر بوده که بیشترین حد متوسط این متغیر درتقویم کرونایی کشور بوده است.
در مجموع بنابر آمارهای وزارت بهداشت و درمان می توان گفت در هیچ موعدی در تاریخ کرونایی کشور تعداد بستری های هر روزه در این حد نبوده و اکنون شاهد بالاترین میزان بستری هر روزه کرونایی در کشوریم.
روند افزایشی در بخش بیماران بدحال کرونا نیز به ثبت رسیده است.
روند افزایشی فشار بر کادر درمان
آماری که به صورت روزانه از بیمارستانهای کشور منتشر می شود بخشی به بستری روزانه تعلق داشته و بخشی نیز شامل تمام بیمارانی است که در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند.
باوجودآنکه دسترسی به کل بستری های روزانه بخش عادی در هر روز بیمارستان ها وجود ندارد با این حال می توان از روند مجموع بستری های روزانه و تعداد بیماران بدحال مسیر فشار بر کادر درمان را برآورد کرد.
در همین رابطه در روز جاری 7 هزار و 379 نفر در بخش ویژه بیمارستان ها بستری بوده اند. مجموع این رقم با تعداد بستری های روزانه در این روز نشان می دهد حداقل در این روز 12 هزار و 423 نفر در بیمارستانها بستری بوده اند.
تغییرات این متغیر می تواند شاخصی از میزان فشار بر کادر درمان باشد که در روز 25 مرداد به اوج خود رسیده و همچنان در مسیر افزایشی قرار دارد.
همگام با این افزایش رشد مرگ ومیر نیز در کشور به بالاترین حد خود رسیده است.
رکوردزنی های پیاپی مرگ ومیر کرونا در کشور
تعداد فوتی های کرونایی در کشور در روز جاری برابر با 655 نفر بوده که بیشترین سطح از مرگ ومیر روزانه کرونا در کشور بوده است.
به طور کلی از ابتدای شیوع کرونا در ایران تا کنون طبق آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت و درمان 98 هزار و 483 نفر جان خود را بر سر ابتلا به این ویروس از دست داده اند.
رشد تجمعی مرگ ومیر در کشور اکنون برابر با 0.67 درصد بوده که بیشترین رشد تجمعی مرگ ومیر درسال 1400 بوده است.
روند مرگ ومیر تجمعی نشان می دهد این متغیر در کنار رکورد زنی های پیاپی در کشور روندی صعودی داشته و در حال افزایش است.