جزئیات بحرانی شدن هوای پایتخت/آلودگی هوای دو روز پیش ربطی به شهرداری نداشت

کدخبر: ۴۸۷۸۱۷
محمد مهدی میرزایی قمی در خصوص آلودگی هوای پایتخت در روزهای گذشته گفت: بر اساس قانون، اطلاع رسانی در این زمینه بر عهده شهرداری نیست و وظیفه بر عهده کمیته اضطرار آلودگی هوا مبنی بر اعلام سازمان هواشناسی و وزارت بهداشت است.
جزئیات بحرانی شدن هوای پایتخت/آلودگی هوای دو روز پیش ربطی به شهرداری نداشت

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از همشهری‌آنلاین، سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران با بیان اینکه در این دو روز نوک پیکان به سمت شهرداری تهران بود، گفت: این نقد مطرح می شد که چرا شهرداری مدارس را تعطیل نکرد و اقدامی انجام نداد؛ ما در شهرداری بیش از شرح وظایف خود اقدام کردیم و اطلاع رسانی را انجام دادیم.

محمد مهدی میرزایی قمی در خصوص آلودگی هوای پایتخت در روزهای گذشته افزود: بر اساس قانون، اطلاع رسانی در این زمینه بر عهده شهرداری نیست و وظیفه بر عهده کمیته اضطرار آلودگی هوا مبنی بر اعلام سازمان هواشناسی و وزارت بهداشت است.

او گفت: سازمان هواشناسی باید ۹۶ ساعت قبل( ۴ روز قبل) پیش‌بینی و به وزارت بهداشت اعلام می‌کرد و این وزارت خانه ۱۲ ساعت فرصت داشت در صورت ایجاد خطر برای مردم، شرایط را به کمیته اضطرار استان اعلام کند.

شهرداری یک عضو از ۸ عضو کمیته اضطرار است

میرزایی قمی با بیان اینکه این کمیته هشت عضو دارد، گفت: شهرداری تنها یک عضو از ۸ عضو این کمیته است و اطلاع رسانی در این خصوص بر عهده استاندار و معاون عمرانی استاندار است.

 

او در پاسخ به سوالات اعضای شورا در خصوص طوفان گرد و غبار تهران اظهار کرد: اینکه سوال شد در خصوص وضعیت گرد و غبار مکاتبه‌ای از سوی شهرداری صورت گرفته یا خیر باید بگوییم که آلودگی هوا با دو منشا انسان ساز و وسایل نقلیه و گرد و غبار مطرح است.

میرزایب قمی با بیان اینکه در زمینه آلودگی هوا با منشا گرد و غبار مسئولیت اعلام با هواشناسی است، خاطرنشان کرد: تنها مدل پیش‌بینی آلودگی هوا مبنی بر انتشار و تولید آلاینده انسان ساز مربوط به شهرداری تهران و شرکت کنترل کیفیت هواست و غیر از این، مدلی در کشور وجود ندارد. در این خصوص مکاتبه‌ای از سوی شهردار تهران با وزارت کشور انجام شد و اعلام کردیم که ما این مدل را در اختیار داریم.

 

میرزایی قمی افزود: همچنین اعلام کردیم که این مدل در کمیته اضطرار مطرح شود که قابلیت توسعه و گسترش به سایر کلانشهرها را نیز دارد که تا به الان جوابی دریافت نکرده‌ایم.

سال قبل چند روز ناسالم داشتیم؟

سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران همچنین بار ارائه آماری درباره آلودگی هوای تهران گفت: در سال ۱۴۰۰ دو روز هوای پاک، ۲۴۹ روز قابل قبول، ۱۰۸ روز برای گروه‌های حساس و ۶ روز ناسالم داشتیم و به هیچ وجه هوایی که وارد فاز خطرناک شده باشد، نداشتیم.

سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران با بیان اینکه در زمینه آلایندگی‌های معیار، اٌزن ۲۳ روز، ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون ۹۵ روز، ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون هشت روز و دی اکسید نیتروژن نیز ۱۳ روز بوده است، یادآوری کرد: آذرماه بیشترین میزان آلودگی را داشته و تعداد روزهای ناسالم نسبت به ماه‌های قبل بیشتر بوده و اکثر روزها برای گروه‌های حساس ناسالم بوده است و روز پاک نداشته ایم.

او با اشاره به مقایسه هوای ۲۰ روز ابتدایی امسال با سال قبل، گفت: آمار نشان می‌دهد که دو روز ناسالم و خطرناک در سال جاری به واسطه پدیده گرد و غبار داشته‌ایم که آلاینده غالب، ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون بوده است.

سه کشور، منشاء گرد غبار

میرزایی قمی با تأکید بر اینکه پدیده دو روز گذشته گرد و غبار بوده و منشا احتراقی نداشته است، اظهار کرد: این پدیده خارج از کشور اتفاق افتاده و بر اساس تصاویر ماهواره‌ای، این توده از سه کشور سوریه، عراق و اردن وارد شده است.

سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران با بیان اینکه زمان شکل گیری توده ساعت ۱۳ روز چهارشنبه ۱۷ فروردین ماه بوده است، گفت: این توده در روز پنج شنبه از مرزهای غربی وارد کشور شد و غلظت ذرات معلق را در ایستگاه‌های کردستان، کرمانشاه و ایلام افزایش داد.

میرزایی قمب با بیان اینکه توده از قسمت غربی کشور وارد تهران شد که آلایندگی شدیدی را در پایتخت به دنبال داشت، تصریح کرد: پنج شنبه، جمعه و شنبه ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون را شاهد بودیم و پیک آن در ساعت ۱۱ صبح جمعه به بیش از ۴۰۰ ppm رسید و باعت شد تهران به عنوان آلوده‌ترین شهر جهان معرفی شود. این شاخص در هیچ ساعتی به کمتر از ۲۰۰ نرسید.

دیپلماسی محیط زیست برای کنترل گرد و غبار

میرزایی قمی با تأکید بر اینکه ما باید دیپلماسی محیط زیست داشته باشیم و اقدام راهبردی در این زمینه انجام شود، بیان کرد: هم سازمان حفاظت محیط زیست و هم وزارت امور خارجه باید این موضوع را پیگیری کنند چون این روند به دو روز گذشته محدود نمی‌شود و ادامه خواهد داشت؛ در سال‌های گذشته پدیده گرد و غبار در تابستان رخ می‌داد که امسال به روزهای ابتدایی رسید که نشان دهنده روند گرمایش زمین است. این اتفاق در ۱۲ سال گذشته کم سابقه بوده و نمونه آن به تابستان سال ۸۸ برمی‌گردد که ادارات و مدارس در نهایت تعطیل شدند.

سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران در ادامه گفت: این موضوع مطرح شد که کسی در کمیته اضطرار حضور نداشته که اعلام کند قرار است چه اتفاقی در خصوص گرد و غبار اتفاق بیفتد، اما ما این موضوع را مطرح کردیم.

میرزایی قمی با بیان اینکه بر اساس قانون هوای پاک و نظر سازمان هواشناسی و تبادل آراء جمع بندی انجام می‌شود، اضافه کرد: پیشنهاد شهرداری تهران مبنی بر شرایط موجود تعطیلی تهران بود اما باید از نظر جمع و تبادل آراء نیز تبعیت می‌شد.

او با بیان اینکه تحلیل تصاویر ماهواره ای جزء وظایف شهرداری تهران نیست، خاطرنشان کرد: این اقدام شاید برای اولین بار فراتر از وظایف سازمانی ما بود اما بر اساس دستور شهردار تهران و رویکرد تحولی، تحلیل انجام شد. مهم در این زمینه ورود توده دوم بود که لحاظ نشد. با توجه به اینکه قرار بر این بود تا بعدازظهر شنبه شرایط به حد نرمال برسد و روند سیر نزولی داشته باشد تصمیم بر این شد که شهر تعطیل نباشد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید