4 دسته ویتامین ها که لاغری را ضربه فنی می کند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بهداشت نیوز، یک رژیم غذایی متعادل می تواند اکثر نیازهای غذایی فرد را برآورده کند. اما اگر در رژیم غذایی محدودی هستید، افزودن ویتامین لاغری میتواند نیروی مورد نیاز برای ادامه رژیم کاهش وزن سالم را فراهم کند.
1. ویتامین های گروه B
این ویتامین ها برای متابولیسم ضروری هستند و به بدن کمک می کنند تا کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها را متابولیزه و از انرژی ذخیره شده در غذا استفاده کند و ویتامین لاغری هستند. به عنوان مثال، تیامین (B1)، به سلول های بدن کمک می کند تا کربوهیدرات ها را به انرژی تبدیل کنند. به عبارت دیگر، سطوح پایین یک یا چند ویتامین گروه B به این معنی است که متابولیسم در بهترین حالت خود کار نمی کند و می تواند کاهش وزن را دشوار تر کند. منابع خوب ویتامین B شامل لوبیا، عدس، شیر، تخم مرغ، گوشت بدون چربی، غلات کامل، سیب زمینی و موز هستند. کوبالامین (B12) در هیچ یک از محصولات گیاهی یافت نمی شود، بنابراین برای گیاهخواران دریافت کافی آن مشکل است. در این موارد، مصرف مکمل های غذایی حاوی هر 8 ویتامین B که به عنوان ویتامین B کمپلکس شناخته می شوند، می تواند مفید باشند.
2. ویتامین D
ویتامین D برای یک سیستم ایمنی سالم حیاتی است و یک ویتامین لاغری است. بدن می تواند ویتامین D مورد نیاز خود را از طریق نور خورشید دریافت کند. اما اکثر افراد به میزان کافی در معرض نور خورشید قرار نمی گیرند. دریافت ویتامین D کافی از غذا دشوار است، بنابراین اغلب مصرف مکمل آن توصیه می شود. نقش دقیق ویتامین D در کاهش وزن هنوز مشخص نیست. محققان دریافته اند که سطح سرمی ویتامین D در افراد چاق پایین تر از حد طبیعی است. یک مطالعه نشان داد که بزرگسالان دارای اضافه وزن و چاق که مکمل های کلسیم و ویتامین D مصرف می کنند نسبت به افرادی که هیچ مکملی مصرف نمی کنند، چربی بیشتری از دست می دهند. مواد غذایی حاوی ویتامین D شامل روغن کبد ماهی کاد، ماهی ساردین، ماهی تن، ماهی سالمون، زرده تخم مرغ، شیر، ماست و غلات غنی شده هستند.
3. آهن
آهن برای تولید انرژی از مواد مغذی و انتقال اکسیژن به سلول های بدن از جمله ماهیچه ها نقش دارد. که این عمل به چربی سوزی کمک می کند و آهن نیز یکی از مواد معدنی و ویتامین لاغری است. سطوح پایین آهن استقامت بدنی و عملکرد ورزشی را کاهش می دهد. زنانی که قاعدگی های سنگینی را تجربه می کنند و افرادی که به طور مکرر خون اهدا می کنند، بیشتر در معرض کمبود آهن هستند. علائم کم خونی فقر آهن شامل خستگی، ضعف و کاهش انرژی است. می توانید ذخایر آهن بدن خود را با مصرف گوشت، حبوبات و اسفناج افزایش دهید. بدن نوع آهن موجود در گوشت را بهتر از آهنی که از منابع گیاهی به دست می آید جذب می کند. مصرف غذاهای غنی از آهن همراه با یک منبع ویتامین C مانند توت فرنگی یا گوجه فرنگی می تواند به بهبود جذب آن کمک کند. اگر در معرض خطر کمبود آهن هستید، با پزشک خود در مورد مصرف یک مکمل آهن صحبت کنید. در هنگام مصرف مکمل های آهن فیبر بیشتری میل کنید چرا که این مکمل ها می توانند باعث یبوست شوند.
4. منیزیم
منیزیم برای تولید انرژی در بدن ضروری است. این ماده معدنی به عنوان کوفاکتور در بیش از 300 فعالیت آنزیمی شناخته می شود. این آنزیم ها مسئول طیف گسترده ای از واکنش ها در بدن شامل تنظیم قند خون، تنظیم فشار خون، استحکام استخوان ها و حفظ عملکرد سیستم عصبی هستند. بهترین منابع منیزیم شامل آجیل، دانه ها، حبوبات و سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج هستند. می توانید در هنگام فعالیت های زیاد از یک مشت آجیل به عنوان منبع منیزیم استفاده کنید، البته زیاده روی نکنید چراکه کالری بالایی دارد. توجه داشته باشید که مکمل های منیزیم با دوز بالا اغلب منجر به اسهال می شوند.