مسکو: انگلیس در صدور حکم بازداشت پوتین نقش داشت
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه میگوید که تصمیم دیوان کیفری بینالمللی مبنی بر صدور حکم بازداشت برای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور و ماریا الووا-بلووا، کمیسر حقوق کودکان ریاست جمهوری روسیه، کاملاً تحت تاثیر لندن بوده و رد پای مقامات انگلیسی در آن مشهود است.
زاخارووا در کانال تلگرامی خود نوشت: آنتوان کِیسا امبه میندوآ، قاضی دیوان کیفری بینالمللی از جمهوری دموکراتیک کنگو، ۲۱ فوریه ۲۰۲۳ جای خود را در شعبه پیشدادرسی این دیوان به سرجیو جراردو اوگالده از کاستاریکا داد؛ کسی که مشتاق خوشخدمتی برای غرب است.
وی افزود: این جابجایی در شعبه پیشدادرسی دست برتری را به انگلیس داد، با این حال، (برای چنین تصمیمی) یک مولفه شخصی نیاز بود؛ کنترل مطلق روی تصمیمات دیوان کیفری بینالمللی از جانب انگلیس. در اتفاقی «تصادفی» و جذاب، درست همان روز عمران خان، برادر کریمخان، دادستان دیوان کیفری بینالمللی و عضو اسبق پارلمان انگلیس که از قضا به کودکآزاری متهم است، پیش از موعد از زندانی در انگلیس آزاد شد و این در حالی است که تنها نیمی از محکومیتش را سپری کرده بود.
دیپلمات ارشد روس تاکید کرد: قدم بعدی منطقی و قابل پیشبینی بود. ۲۲ فوریه یا فردای همان روز، درخواست خان مبنی بر صدور حکم بازداشت برای پوتین با درخواست تایید، به شعبه پیشدادرسی ارسال شد. نمیتوان غیر از این برداشت کرد که کریم خان شخصاً به لندن اعتماد نداشت و منتظر تایید شدن وعده آزادی برادر کودکآزارش از زندان ماند.
زاخارووا افزود: اما اتفاقی نیفتاد و شعبه پیشدادرسی دیوان کیفری بینالمللی تامل کرد. و سپس لندن کنفرانس خیریهای برای دیوان سازماندهی و تاریخ آن را ۲۰ مارس تعیین کرد؛ مشخصاً به لاهه کُد داد که اگر خواستار کمکهای انگلیس است، باید دست به کار شود. خریدن قاضیها کار سختی نیست. چهار روز بعد از اطلاعیه کنفرانس خیریه و سه روز قبل از برگزاری آن، یعنی ۱۷ مارس، دیوان کیفری بینالمللی حکم بازداشت پوتین و الووا-بلووا را صادر کرد.
دیوان کیفری بین المللی ۲۶ اسفند پارسال، برای پوتین به اتهام آنچه جنایت جنگی در اوکراین خوانده شد، قرار بازداشت صادر کرد. مسکو همواره اتهامات علیه نیروهای روسیه مبنی بر ارتکاب جنایت در جریان جنگ با اوکراین را رد کرده است.