آمار نگران‌کننده از دیابت در ایران/25 درصد ایرانی‌ها در آستانه مرض قند

کدخبر: ۵۹۵۸۵۵
اقتصادنیوز: استاد بیماری‌های غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: آمارها نشان میدهد شیوع ابتلا به دیابت و موارد پیش دیابت در کشور به طرز نگران کننده ای رو به افزایش است.
آمار نگران‌کننده از دیابت در ایران/25 درصد ایرانی‌ها در آستانه مرض قند

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، علیرضا استقامتی، با اعلام این مطلب که بررسی‌های وزارت بهداشت نشان می‌دهد، بیش از چهارده درصد جمعیت بالای بیست سال کشور یعنی چیزی حدود هفت میلیون نفر ایرانی به دیابت مبتلا هستند، افزود: این آمار پنج سال قبل حدود یازده درصد از جمعیت کشور بود ولی این روند رو به افزایش است بگونه‌ای که پیش‌بینی می‌شود در آینده نزدیک، بیش از ده میلیون نفر مبتلا به این بیماری در کشورداشته باشیم.

این 10 علامت هنگام سردرد، خطرناک است


استاد بیماری‌های غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: اگر نتوانیم جلوی بروز این سونامی را بگیریم در سال‌های آینده هزینه‌های هنگفت مرتبط با بیماری دیابت و عوارض ناشی از آن بر اقتصاد سلامت کشور تحمیل خواهد کرد.

روزانه 6 کارگر جان می‌دهند!


استقامتی، افزود: این یک هشدار و زنگ خطر جدی است؛ البته این هشدار را زمانی که در کشور حدود دوتاسه میلیون نفر مبتلا به دیابت داشتیم به مسئولان اعلام کردیم و گفتیم که به شش تا هفت میلیون نفر خواهد رسید، ولی توجهی نشد!

وی با تأکید بر اینکه جمعیت کشور درحال پیر شدن است و در سنین بالا شیوع دیابت بیشتر خواهد بود، افزود: براساس آمار حدود پانزده تا بیست درصد جمعیت کشور به عارضه پیش دیابت مبتلا هستند ولی بسیاری از این افراد به دیابت مبتلا خواهند شد و بر آمار مبتلایان افزوده می‌شود!

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: اگر اقدامات مداخله‌ای و پیشگیری‌های لازم در سطح کشور انجام نشود با جمعیت حدود ده میلیون نفری مبتلایان به دیابت روبرو خواهیم شد که با عوارض ناشی از بیماری برارگان‌های مختلف مانند چشم، کلیه، قلب و عروق، مغز و اندام‌ها مواجه خواهیم شد که رسیدگی به آن هزینه‌ها و مشکلات خاص خود را دارد.

استقامتی گفت: بیماران دیابتی جزء گروه در معرض خطر ابتلا به بیماری آنفولانزا محسوب می‌شوند در نتیجه واکسیناسیون علیه آنفولانزا برای این عزیزان بطور جدی توصیه می‌شود.

وی افزود: از آنجاییکه بیماری آنفولانزا می‌تواند موجب تشدید بیماری دیابت شود به همین خاطر تزریق واکسن برای همه افراد مبتلا به دیابت، همچنین افرادی که بیماری مزمن کلیوی، بیماری قلبی و عروق در زمینه دیابت دارند واجب و ضروری است.

وی با بیان اینکه استفاده از واکسن نوترکیب ارجحیت دارد، گفت: مطالعات علمی روی واکسن آنفولانزا نوترکیب تولید داخل انجام شده است.

وی گفت: سیل خروشان ابتلا به دیابت را باید پیش‌بینی کرد، اقدامات لازم را باید در نظر گرفت و چگونگی پیشگیری از آن را باید آموزش داد؛ هیچ کشوری از دنیا نتوانسته به کنترل قطعی بیماری دیابت دست یابد ولی می‌توان روند آن را کند و یا ثابت کرد تا از بروز هزینه‌های جبران ناپذیر در آینده کاست.

وی گفت: تلاش همه جانبه، عظم ملی، مشارکت عمومی، تقویت آموزش‌ها و نکات پیشگیرانه باید جدی‌تر دنبال شود. مردم باید آگاه شوند و پزشکان نیز آموزش ببینند تا با برنامه‌ریزی کلان، گسترش و شیوع روز افزون ابتلا به دیابت مهار شود و گرنه نسل‌های بعدی با مشکلات عدیده مواجه خواهند شد.
امروزه اعتقاد بر این است که اگر روی موضوع کنترل وزن با هدف کاهش ده تا بیست درصد کل وزن فرد تمرکز شود نتایج بسیار خوبی خواهیم دید؛ حتی می‌توان بیمار مبتلا به دیابت را به زندگی عادی و طبیعی بازگرداند و یا موجب کاهش چشمگیر قند خون وی شد. چیزی که الان در دنیا روی آن تمرکز شده استفاده از نسل جدید داروها برای کاهش وزن و کنترل همزمان قند خون است.

استقامتی گفت: موضوع چاقی و دیابت ارتباط نزدیکی با هم دارند به همین خاطر عارضه چاقی و دیابت در دنیا با عنوان دیابزیتی شناخته می‌شود.
نکته جدید نگاه به کاهش وزن بعنوان یک عامل اصلی و کلیدی است، نه عامل فرعی؛ توجه به کاهش وزن، رژیم غذایی و داروی مناسب سه اصل مهم در کنترل دیابت است اما امروزه اعتقاد جدی بر آن است که اگر بتوانیم وزن فرد را تا بیست درصد کاهش دهیم، می‌توان به بهبود وضعیت دیابت و درمان آن کمک جدی کرد.

استاد بیماری‌های غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه درمان چاقی کار ساده‌ای نیست، افزود: اینکه فقط به زبان بگوییم کاهش وزن ضروری است، کافی نیست بلکه باید شرایط اقتصادی بگونه‌ای مدیریت بشود که افراد توانایی و فرصت ورزش کردن داشته باشند.

استقامتی، همچنین در خصوص تولید داروی انسولین خوراکی در دنیا، گفت: داروی انسولین خوراکی تا فاز دوم مطالعات موفق بود اما شرکت اسرائیلی سازنده انسولین خوراکی در فاز سوم شکست خورد؛ هندی‌ها نیزانسولین خوراکی تولید کردند ولی هنوز نتایج مطالعات آنان نهایی نشده است.

وی با بیان اینکه مطالعات با افت و خیز همراه بوده ولی چالش مهم در تولید انسولین خوراکی این است که برای اثربخشی نیاز به مصرف دوز بسیار بالا از انسولین داریم و این عامل موجب افزایش هزینه درمان می‌شود، افزود: امروزه بحث پیرامون تولید انسولین تک دوز با اثر بخشی هفتگی است و یک شرکت داروسازی اکنون در مراحل پایانی مطالعات آن قرار دارد؛ ‌امید می‌رود تا سال آینده میلادی این داروی جدید عرضه شود. داروی دیگری نیز در حال تولید است که هفتگی تزریق خواهد شد و علاوه بر کنترل قند خون موجب کاهش وزن فرد مبتلا به دیابت نیز می‌شود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید