آخرین وضعیت امریه سربازی در شرکت‌های دانش‌بنیان

کدخبر: ۶۲۰۱۲۹
اقتصادنیوز: نخستین نمایشگاه دستاورد‌های برتر سربازان فناور و نخبه در شرکت‌های دانش‌بنیان، در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.
آخرین وضعیت امریه سربازی در شرکت‌های دانش‌بنیان

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری گفت: سه هزار و ۷۵۶ نفر از سال ۱۳۹۹ تاکنون از تسهیلات طرح گذراندن دوره سربازی در شرکت‌های دانش‌بنیان برخوردار شده اند.

خبر مرتبط
اتباع خارجی در ایران باید به سربازی بروند!

اقتصادنیوز: معاون وظیفه عمومی فرماندهی انتظامی استان اصفهان خدمت وظیفه اتباع خارجی تابعیت ایرانی را تشریح کرد.​

پس از اجرایی‌شدن تفاهم‌نامه نظام‌وظیفه تخصصی بین معاونت علمی و ستاد کل نیرو‌های مسلح، برای نخستین‌بار با حضور جمعی از معاونان و مدیران معاونت علمی و فرماندهان و مدیران ارشد ستاد کل نیرو‌های مسلح، دستاورد‌های شاخص در حوزه سرباز امریه و پروژه جایگزین خدمت به نمایش گذاشته و از تعدادی از مسئولان نیرو‌های مسلح که در برنامه نظام‌وظیفه تخصصی با این معاونت همکاری مؤثری داشته‌اند تقدیر شد.

خبر مرتبط
از زمان انقلاب چند نفر به سربازی رفتند؟

اقتصادنیوز: رئیس سازمان وظیفه عمومی با بیان اینکه یک میلیون و ۲۰۰ هزار معافیت تحصیلی صادر شده، گفت: ز ابتدای انقلاب اسلامی در سال ۵۷ تاکنون حدود ۱۸.۵ میلیون نفر از جوانان کشور برای تامین امنیت کشور به نیروهای مسلح اعزام شده‌اند.

رضا اسدی فرد، در این مراسم با بیان اینکه اصلی‌ترین حامی شرکت‌های دانش بنیان در درجه اول، مقام معظم رهبری هستند، گفت: تاکیدات ایشان بر حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، بار سنگینی را بر دوش ما در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان می‌گذارد. پیوسته در معرض دغدغه‌ها و نیاز‌های آنان هستم و بی تردید، مهم‌ترین مساله این شرکت‌ها، منابع انسانی متخصص است. از این رو، برنامه گذراندن دوره سربازی در شرکت‌های دانش بنیان را از سال ۹۹ کلید زدیم و تاکنون حدود سه هزار و ۷۵۶ نفر از تسهیلات این طرح برخوردار شده‌اند. شرکت‌های نوپا تا سقف دو سرباز، نوآور تا سقف سه سرباز و فناور تا سقف پنج سرباز امکان جذب دارند.

جذب ۸۰ درصد سربازان نخبه فناور در شرکت‌های دانش‌بنیان

اسدی فرد گفت: دو سال امریه در شرکت‌های دانش بنیان خود زمینه ساز اشتغال و جذب این سربازان و نخبگان فناور در این شرکت‌ها می‌شود. چیزی حدود ۸۰ نفر از این سربازان نخبه فناور در این شرکت‌ها جذب شده اند و نقش‌های کلیدی‌ای را در این شرکت‌ها عهده دار هستند. همچنین، این طرح، علاوه فراهم کردن بستر لازم برای اشتغال، به نگه‌داشت نخبگان هم جامه عمل پوشانده است و با اجرایی شدن این طرح، تنها ۲.۵ درصد مهاجرت را در بین این افراد داشته‌ایم که به عنوان یک شاخص مهم می‌توان به آن استناد کرد.

معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی از دیگر سخنرانان این رویداد بود که در ابتدای سخنان خود از مجموعه نیرو‌های مسلح برای همکاری‌ای که با برنامه‌های معاونت علمی در عملیاتی کردن این طرح داشتند تقدیر کرد.

جواد مشایخ، با بیان اینکه دشمن از ایران قوی واهمه دارد، افزود: نیاز امروز ما رشد و تعالی هر چه بیشتر در همه ساحت‌ها اعم از نظامی، اجتماعی، سیاسی، علمی و ... است که در این میان یکی از اصلی‌ترین ساحت‌ها که مقام معظم رهبری هم بسیار برآن تاکید دارند، اقتصاد دانش بنیان است؛ از این رو، کمک به شرکت‌های دانش بنیان برای اثرگذاری بر اقتصاد ملی یک ضرورت است.

به گفته او، اقتصاد دانش‌بنیان یکی زمینه‌های تحقق اقتصاد مقاومتی است که دو رکن اساسی دارد؛ نخست دانش بنیان بودن و دوم مردمی بودن که هر دو این‌ها در قالب شرکت‌های دانش بنیان تحقق می‌یابد.

ضرورت پرهیز از نگاه هزینه‌ای به تحقیق و توسعه

مشایخ با بیان اینکه نقش‌آفرینی شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد ملی به ارزآوری برای کشور هم کمک شایانی می‌کند، اظهار داشت: در سال آینده از مرز دو میلیارد دلار صادرات کالا‌های دانش بنیان عبور خواهیم کرد، بنابراین نباید نگاهمان به طرح‌های تحقیق و توسعه، هزینه‌ای باشد و باید به آن به مثابه یک سرمایه گذری بنگریم.

وی در پایان نمایشگاه «ایران ساخت» را که این روز‌ها در نمایشگاه بین المللی تهران در حال برگزاری است و دستاورد‌های فناورانه ساخت داخل را به نمایش می‌گذارد برآیند اعتماد به جوانان نخبه ایرانی دانست.

رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیرو‌های مسلح هم بحث خود را با این تذکر آغاز کرد که آرامش امروز جوانان نخبه و فناوری که در شرکت‌های دانش بنیان مشغول خدمت هستند، مدیون از خودگذشتگی سربازانی است که از ۸۶۰۰ کیلومتر مرز کشور حراست می‌کنند و نخبگان ما باید بدانند سربازی یک افتخار و تکلیف است.

امیر دریادار دوم غلامرضا رحیمی پور، ادامه داد: سرباز، یک سرمایه ملی است و ستاد کل نیرو‌های مسلح، اهمیت خدمت رسانی به شرکت‌های دانش بنیان را درک کرده و به همین دلیل با چنین طرحی همراهی دارد و مهارت افزایشی و مهارت آموزی به سربازاران را یک ضرورت می‌داند.

ماندگاری ۹۸ درصد مشمولان بهره‌مند از تسهیلات سربازی در کشور

رئیس مرکز نخبگان و استعداد‌های برتر نیرو‌های مسلح هم برگزاری نمایشگاه برای به نمایش گذاشتن دستاورد‌های نخبگان فناور را ابتکار عمل خوبی دانست و گفت سال ۹۷ از سوی معاونت علمی پیشنهاد به کار گیری نخبگان فناور به ستاد کل نیرو‌های مسلح داده شد و در سال ۱۴۰۱ بر اساس این طرح ۲۱۰۰ نفر را در دو قالب جذب کردیم؛ نخبه فناور که چیزی حدود ۴۰۰ نفر بودند و سرباز فناور که ۱۵۰۰ نفر را شامل می‌شد.

سردار حجت‌الله واعظی نژاد، ادامه داد: در این طرح سه هدف را پیگیری می‌کنیم؛ نخست، کمک به حفظ پایداری شرکت‌های دانش بنیان، دوم افزایش بهره وری دوره سربازی با رویکرد علمی و نهایتا کمک به توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری علمی و اقتصاد دانش بنیان.

وی همچنین تصریح کرد: نگه‌داشت نخبگان از دیگر اهداف این طرح بود که از نظر ضریب ماندگاری و نگه داشت نخبگان چیزی حدود ۹۸ درصد ضریب موفقیت داشته است و می‌توان گفت یکی از موفق‌ترین طرح‌های ما در نگه داشت و به کار گیری نخبگان است که رضایت آن‌ها را هم به دنبال داشته است.

مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیرو‌های مسلح آخرین سخنران این رویداد بود که در بحث خود بر سه کلید واژه سرباز، دانش بنیان و اشتغال و مهارت تمرکز کرد.

سردار موسی کمالی سرباز را عامل تولید امنیت، علم، ابتکار و خلاقیت خواند و نمایشگاه را بخش کوچکی از تلاش‌های سربازانی دانست که به این زیست بوم دانش بنیان تعلق دارند و حیات و نشاط این زیست بوم را رقم می‌زنند.

وی در پایان تاکید کرد با اشتغال زایی و مهارت آموزی به این نخبگان باید به نگه داشت و امید آفرینی در آن‌ها همت گماریم. اینکه با این طرح ۹۸ درصد از پذیرفته شدگان این طرح ماندن را به مهاجرت ترجیح داده اند خود دستاورد و پیروزی بزرگ است.

این نمایشگاه در روزهای ۱۳ و ۱۴ دی ماه در محل دائم نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شده است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید