نخست‌وزیر جدید بنگلادش مشخص شد

کدخبر: ۶۲۰۷۴۲
اقتصادنیوز: نخست‌وزیر بنگلادش در انتخابات پارلمانی که توسط حزب اصلی اپوزیسیون تحریم شده بود برنده شد و دو دهه است که در قدرت مانده است.
نخست‌وزیر جدید بنگلادش مشخص شد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، اندکی پس از بسته شدن شعب اخذ رای در روز یکشنبه، رسانه‌های محلی بنگلادش گزارش دادند که حزب «عوامی لیگ» شیخ حسینه ۱۷۲ کرسی از ۲۲۵ کرسی پارلمان را به دست آورده است. آمار نهایی برای همه ۳۰۰ کرسی تا امروز دوشنبه در دسترس نخواهد بود، اما نتایج یکشنبه شب نشان می‌دهد که حسینه در مسیر کسب پنجمین دوره ریاست است.

خبر مرتبط
چه شده که اصولگرایان از تبدیل ایران به ژاپن اسلامی، حالا رفته اند به سمت تبدیل ایران به بنگلادش؟

اقتصادنیوز: هم‌میهن در یادداشتی به وضعیت اصولگرایان در سال‌های اخیر پرداخت.

پیروزی حسینه هرگز مورد تردید نبود. حزب اپوزیسیون اصلی موسوم به «حزب ملی‌گرای بنگلادش» (BNP) پس از دستگیری هزاران نفر از اعضایش در هفته‌های منتهی به رای‌گیری، انتخابات را تحریم کرد. این باعث شد کرسی‌هایی که لیگ عوامی روی آنها دست نگذاشته بود، بین گروهی از احزاب کوچک و نامزدهای مستقل تقسیم شود.

مقامات حزب اپوزیسیون ملی‌گرای بنگلادش، شیخ حسینه را به تقلب در رای‌گیری‌های پیشین که به پیروزی او انجامید و استفاده از ماموران اجرای قانون علیه رقبای سیاسی به مثابه سلاح متهم کرده‌اند. ایالات متحده یک واحد پلیس ویژه بنگلادش را در سال ۲۰۲۱ تحریم و اعضای آن را به قتل‌های فراقانونی متهم کرد.

حسینه ۷۶ سال سن دارد و طولانی‌ترین دوره نخست‌وزیری این کشور را رقم زده است. او به‌عنوان دختر اولین رهبر پسااستعماری بنگلادش،  یکی از چهره‌های برجسته مخالف حکومت نظامی حاکم بر این کشور در سراسر دهه ۱۹۸۰ ظاهر شد. حسینه بین سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ و بار دیگر از سال ۲۰۰۹ به بعد نخست‌وزیر شده است.

بنگلادش یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک در جهان است و حسینه به دلیل بهبود وضعیت دستمزد و شرایط تقریبا چهار میلیون نفری که در این صنعت کار می‌کنند، مورد تحسین قرار گرفته است. با این حال، رکود دستمزدها همراه با افزایش هزینه‌های غذا و سوخت، اقتصاد این کشور را در سال‌های اخیر تحت تأثیر قرار داده و وقتی به اوج خود رسید، دولت حسینه کمک مالی ۴.۷ میلیارد دلاری از صندوق بین‌المللی پول را در سال گذشته پذیرفت.

به گزارش آسوشیتدپرس، حداقل ۱۸ حمله آتش‌سوزی در روزهای جمعه و شنبه رخ داد و ۱۰ مرکز رای‌گیری هدف قرار گرفتند. در شدیدترین حادثه، چهار نفر از جمله یک کودک بر اثر آتش گرفتن قطار مسافربری به مقصد داکا، پایتخت بنگلادش کشته شدند. پلیس اپوزیسیون را مقصر دانسته و روز یکشنبه هفت تن از اعضای اپوزیسیون بازداشت شدند. این حزب اما هرگونه مداخله در این حادثه را رد کرده است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید