انتقاد اطلاعات:از وضعیت دارو در کشور/ مردم درگیر هزینه های پزشکی و درمانی و تهیه دارو هستند
به گزارش اقتصادنیوز این روزنامه نوشت: چندی پیش موضوع «ورشکستگی بسیاری از صنف داروخانهها» تیتر خبری رسانهها شد و همچنین در گزارشهای روزنامهها آمد که: «داروخانهها به لحاظ زیان مالی بسته میشوند!»؛ در حالی که در چند سال اخیر مردم شاهد ازدیاد داروخانه در شهرها، به ویژه در تهران بزرگ بودند و این گستردگی در تأسیس داروخانهها را با تعداد سوپرمارکتهای ابتدا و انتهای کوچهها قیاس میکردند.چندی گذشت تا یکباره این خبر که بسیاری از داروخانهها به لحاظ بحران مالی و درآمدی بسته شدهاند و این بخش در گرداب ورشکستگی درآمدی و مالی گرفتار شدهاند، انتشار یافت.
مدت نه چندان طولانی از انعکاس این خبر نگذشت که اکنون اغلب مردم از گرانی اقلام دارو شاکیاند و اخبار فوران قیمت دارو از سوی مطبوعات اطلاع رسانی میشود. اکنون این مشکل به جایی رسیده است که بیمارانی که در بیمارستانها بستری میشوند از سوی مدیریت بیمارستانها برای تهیه دارو از داروخانههای سطح شهر حواله داده میشوند و بستگان بیمار هم با عجله و اضطرار به داروخانه مراجعه میکنند تا داروی مورد نیاز بیمار خود را تهیه کنند، اما درمییابند که داروی مورد نیاز وجود ندارد.
در عوض بیرون از داروخانه افرادی به عنوان «دلال دارو» حضور دارند و کارشان این است همچون گذشته داروی مورد نیاز و فوری بیمار را از کوچه و پس کوچههای خیابان «لالهزار» تهیه کنند و با قیمت گزاف در اختیار همراه بیمار قرار دهند. این مسیر بلبشوی تهیه دارو به ویژه برای «بیماران خاص» از گذشتههای دور تا اکنون همچنان ادامه دارد.
چند روز قبل رئیس مجلس شورای اسلامی از گرانی 107 درصدی قیمت داروها خبر داد که روز بعد وزارت بهداشت و درمان به اظهارات رئیس مجلس چنین پاسخ داد که این تورم صحت ندارد.
گفته رئیس مجلس و پاسخ وزارت بهداشت و درمان هیچ مشکلی را از صاحبان داروخانهها و بیماران نیازمند به تهیه دارو یا حواله دادن بیمارستانها برای تهیه داروهای خاص و اورژانسی در سطح شهر و... برطرف نمیکند؛ زیرا همچنان عدم تعادل میان درآمدها و هزینهها به ویژه اگر خانوادهای درگیر هزینههای پزشکی و درمانی و تهیه دارو باشد، ادامه دارد.