انسولین در این استان نایاب نیست، محدود است/ متقاضیان با این شماره تماس بگیرند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، مریم دائی از کرج با تکذیب کمبود انسولین در داروخانههای کرج، گفت: پیش از این، داروی انسولین در همهی داروخانهها توزیع میشد و در حال حاضر با توجه به دستورالعمل سازمان غذا و دارو و با هدف نظارت بهتر بر توزیع، داروخانههای توزیعکنندهی انسولین محدود شدهاند.
وی با بیان اینکه تعدادی از داروخانهها توزیع داروی انسولین را برعهده گرفتهاند و در شهرستانها و کرج با بیمه و هزینههای دولتی در اختیار متقاضیان قرار میدهند، بیان کرد: بسیاری از بیماران در روزهای اول به هلال احمر مراجعه کردند و بعد از اتمام موجودی آن در داروخانهی هلالاحمر دارو را نتوانستند تهیه کنند و این تصور ایجاد شد که دارو در استان موجود نیست در حالی که دارو با پراکندگی جغرافیایی قابل قبولی در داروخانههای استان موجود است و داروخانههای دولتی و داروخانه مرکزی دانشگاه (جنب بیمارستان امام علی (ع) ) و تعدادی از داروخانههای شخصی نیز داروی انسولین را توزیع می کنند.
اقتصادنیوز: رئیس سازمان غذا و دارو گفت: نیمی از انسولین قلمی مورد نیاز بیماران دیابتی از محل تولید داخل و نیمی دیگر از طریق واردات تامین میشود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با اشاره به کمبود داروی قلب وارفارین عنوان کرد: این دارو اواخر سال گذشته و اوایل امسال در کشور کمبود پیدا کرده بود ولی در حال حاضر برای کسانی که دارای نسخهی پزشک هستند موجود است.
وی ضمن تشکر از داروخانهها و سعی و اهتمام در رساندن دارو به بیماران و اجتناب از خروج دارو از چرخه قانونی و آزادفروشی، تأکید کرد که تحویل دارو به بیمار میبایست در چارچوب قوانین و مقررات صورت پذیرد و آزادفروشی یا اجتناب از تحویل دارو به بیمار تخلف محسوب میشود.
اقتصادنیوز: معاون وزیر بهداشت و درمان و رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به تامین انسولین داخلی به میزان کافی، گفت: علت کمبود انسولین قلمی وارداتی( نوومیکس) در بازار کاهش سهمیه به یک چهارم از سوی شرکت تولیدکننده خارجی است.
شهروندان میتوانند هرگونه آزادفروشی یا گرانفروشی دارو را به صورت تلفنی (شماره 190) یا حضوری به معاونت غذا و دارو اطلاع دهند. همچنین جهت اطلاع از نحوه تهیه داروهای کمیاب، می توانند با سامانه 190 تماس بگیرند.