این گیاه دفع‌کننده سنگ کلیه است

کدخبر: ۶۷۸۵۳۳
اقتصادنیوز: ویژگی کولینرژیکی ذرت باعث کاهش فشار خون، افزایش دیورتیکی و تنگ شدن عضلات مثانه می‌شود. این گیاه به عنوان یک ماده دارویی مفید شناخته می‌شود که در دسته‌های مختلفی از بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
این گیاه دفع‌کننده سنگ کلیه است

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از عصر ایران، این گیاه همچنین می‌تواند در درمان نارسایی احتقانی قلب، دیابت، فشار خون بالا، خستگی و کلسترول بالا مفید باشد. روغن مشتق از این گیاه حاوی اسیدهای چرب نشده است که افراد با مشکل کلسترول بالا می‌توانند از آن بهره‌برداری کنند.

خبر مرتبط
لبنیات شانس ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می‌دهد؟

اقتصادنیوز: یکی از رایج‌‌ترین باورهای غلط تغذیه‌ای این است که چون لبنیات سرشار از کلسیم است و کلسیم جزو اصلی تشکیل‌دهنده شایع‌ترین انواع سنگ‌های کلیوی (اگزالات کلسیم) محسوب می‌شوند.

به گزارش فرطب، از جمله خواص این گیاه می‌توان به عنوان مدر و دفع کننده سنگهای کلیه اشاره کرد. همچنین، کاکل ذرت نیز برای درمان عفونت‌های مثانه، التهابات سیستم ادراری، التهاب پروستات، سنگ کلیه و نقرس مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این گیاه همچنین می‌تواند در درمان نارسایی احتقانی قلب، دیابت، فشار خون بالا، خستگی و کلسترول بالا مفید باشد. روغن مشتق از این گیاه حاوی اسیدهای چرب نشده است که افراد با مشکل کلسترول بالا می‌توانند از آن بهره‌برداری کنند.

آثار فارماکولوژیک مشاهده شده در این متن به خاصیت کولینرژیکی آن نسبت داده می‌شود که منجر به کاهش فشار خون، دیورتیکی و انقباض مثانه می‌شود. همچنین اشاره شده که کریپتوگزانتین، که در گیاه‌ها مانند ویتامین A و تانن‌های گیاهی یافت می‌شود، موجب خاصیت قابض گیاهی این ماده می‌شود. به علاوه، از عصاره کاکل ذرت به عنوان یک آنتی اکسیدان هم گزارش شده است.

احتیاط‌های مصرف

گرده گیاه کاکل ذرت ممکن است باعث واکنش‌های حساسیتی شود. از جمله علائم آلرژیکی ممکن است درماتیت تماسی و کهیر از مصرف دانه گرده آن ناشی شوند. همچنین بدلیل وجود یک ماده سمی ناشناخته، مصرف نادرست ممکن است باعث تشکیل ترکیبات سیانوژیک شود که به سلامتی آسیب برساند.

ممنوعیت مصرف

در دوران بارداری به شدت توصیه می‌شود که از مصرف کاکل ذرت خودداری کنید. همچنین ترکیب مصرف همزمان عصاره کاکل ذرت و فورزماید به شدت ممنوع است.

ترکیبات شیمیایی

کاکل ذرت شامل نشاسته، فلاونوئید، آلکالوئید، آلانتوئین، ساپونین، اسانس، موسیلاژ، ویتامین (K,C) و پتاسیم (2) است.

نحوه و میزان مصرف

  1. دم کرده: یک قاشق مرباخوری دانه کاکل ذرت را در نصف فنجان آب جوش ریخته و به مدت چند دقیقه دم کنید. این مخلوط را هر ۲-۳ ساعت گرم یا ولرم نوشیده شود. برای درمان التهاب مثانه، می‌توانید روزانه ۵۰۰ میلی‌لیتر از این مخلوط را مصرف کنید.
  2. جوشانده: دانه‌های کاکل ذرت را جوشانده کرده و به عنوان ضماد در درمان زخم‌ها و سوختگی‌ها مورد استفاده قرار دهید.
  3. تنتور: تنتور کاکل ذرت را به تعداد ۳-۴ بار در روز، ۱۵-۳۰ قطره در آب میل کنید.

مصرف غذایی

روغن گیاه کاکل ذرت به عنوان مکمل غذایی با ارزش کالری زیاد مصرف می‌شود. همچنین از نشاسته این گیاه نیز در تهیه مختلف غذاها استفاده می‌شود.

نکته: قبل از شروع هر گونه درمان یا مصرف کاکل ذرت به عنوان علاج، توصیه می‌شود که با یک متخصص بهداشت یا پزشک مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که مصرف آن برای شما مناسب است و هیچ عوارض جانبی یا تداخل با داروهای دیگری که ممکن است مصرف کنید، ایجاد نمی‌کند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲۴ آبان

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید