خیز وزیر احمدی نژاد برای تصاحب صندلی ریاست جمهوری؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از روزنامه اعتماد، رستم قاسمی، وزیر نفت دولت محمود احمدینژاد البته به این صراحت هم از انتخابات ریاستجمهوری نگفته است.
قاسمی در گفتوگوی تفصیلی که با خبرگزاری فارس داشته، در پاسخ به این پرسش که باتوجه طرح نامتان به عنوان یکی از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری، آیا به کاندیداتوری در ۱۴۰۰ فکر میکنید یا خیر، گفت: «هر کسی ممکن است به خیلی چیزها فکر کند، فکر کردن مشکلی ندارد.»
این پاسخ اگرچه تلویحی اما نشان میدهد تایید برنامهاش برای انتخابات ۱۴۰۰ هر چند در لفافه را نشان میدهد. کما اینکه پیش از این نیز خبرهای غیررسمی حاکی از آن بود که فعالیت انتخاباتیاش را آغاز کرده و گفته میشود که اتاق فکر انتخاباتی او با همراهی جمعی از اعضای هیات دولت محمود احمدینژاد و نزدیکان به جبهه پایداری تشکیل شده است.
رستم قاسمی نهمین وزیر نفت جمهوری اسلامی است که سالهای ۹۰ تا ۹۲ با دولت دوم محمود احمدینژاد همکاری کرد. او در زمره مدیران نفتی است که گفته میشود ارتباطات خوبی در حوزه فروش نفت در زمانه تحریم دارد. اما رستم قاسمی بیش و پیش از آنکه در زمره مدیران اجرایی قرار بگیرد و همچنین به عنوان مدیری نفتی شناخته شود.
او در سال ۶۰ به عضویت سپاه پاسداران درآمد و مدتها در نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فعالیت کرده است. پس از دوران جنگ 8 ساله هم به قرارگاه خاتمالانبیا میپیوندد و در سال ۸۶ نیز به عنوان فرمانده این قرارگاه منصوب میشود.
او در فهرست تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل، ایالات متحده امریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد.
همچنین نام رستم قاسمی، سال ۲۰۱۳ در فهرست ۵۰۰ فرد قدرتمند جهان به انتخاب نشریه سیاسی-اقتصادی فارنپالیسی قرار گرفت و جالب آنکه در کارنامه کاری او که وزیر نفت احمدینژاد بوده، سابقه حضور در دولت حسن روحانی در مقام مشاور نیز دیده میشود؛ آن هم مشاوری که از معاون اول اصلاحطلب دولت اعتدالی حسن روحانی حکم گرفته است.
آبانماه ۹۲ اسحاق جهانگیری در حکمی برای رستم قاسمی نوشت: «عنایت به اولویت دولت در توسعه روابط اقتصادی دو کشور دوست و برادر جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق لازم است با بهرهگیری از مجموعه توانمندیهای دو کشور، در جهت رفع موانع و گسترش روابط اقتصادی دو کشور و اعتلای این روابط با همکاری بخشهای دولتی و خصوصی اقدام کرده و با رعایت اصول قانونمداری، اعتدالگرایی و منشور اخلاقی دولت تدبیر و امید، منشا تحولات و خدمات بیشتری باشید.» قاسمی شاید به واسطه سابقه فعالیتش در حوزه نفت برای اصولگرایان گزینه مناسبی به شمار آید؛ آن هم در شرایط تحریمی که فروش نفت جمهوری اسلامی با مشکلات و مصایب بسیاری همراه شده است.