10 توصیه جمهوری اسلامی برای مهار بحران خوزستان

کدخبر: ۴۲۸۶۹۷
اقتصادنیوز: جمهوری اسلامی در یادداشتی 10 توصیه برای مهار مشکلات خوزستان مطرح کرد.
10 توصیه جمهوری اسلامی برای مهار بحران خوزستان

به  گزارش اقتصادنیوز در بخشی از این یادداشت آمده است:..یک- خوزستان به توجه و نگاه ‌ویژه نیاز دارد و نه استاندار یا نماینده یا مدیر ویژه. این توجه است که محیط‌زیست را بر تولید نفت، حفظ اکوسیستم را بر انتقال آب، نیروی بومی را بر نیروی کارِ مهاجر و سرمایه‌گذاری امنیت‌آفرین در مناطق مرزی را بر استراتژی زمین سوخته اولویت می‌دهد. نگاه ویژه!
دو- نمی‌توان با عناصری که خود بخشی از مشکلِ خوزستان در چند دهه گذشته بوده‌اند،امید به تغییر وضع موجود داشت.خوزستان نیاز به پوست‌اندازی مدیریتی، عبور از کاربست‌های سنتی،و خون و نفس تازه دارد. جوان‌های نخبه خوزستانی را از زیر سایه پدرخوانده‌ها بکشید بیرون، قطار خوزستان راه می‌افتد.
سه- مشخصاً در مجموعه نفت، گاز، نیشکر، حفاری، فولاد و پتروشیمی‌ها؛ بایستی بکارگیری نیروی انسانی، منحصر به ساکنین همان منطقه در خوزستان باشد و قانون اختصاصِ حداقل 10درصد از درآمدهای این شرکت‌ها در مجلس تصویب و صرف بهبود وضعیت خوزستان شود،وضعیتی که خود محصول نگاه کارگاهی همین صنایع است.
چهار- سد گتوند نقش مهمی در شوری رودخانه کارون، شوره‌زار شدن بهترین زمین‌های زراعی و از بین رفتن اکوسیستم خوزستان دارد. علاج‌بخشی این سد جز با تغییر کاربری آن و از مدار خارج شدن این افتضاح مهندسی ممکن نیست. در صورت ترسالی هم این سد! خوزستان را به نمکزاری غیرقابل سکونت مبدل می‌سازد.
پنج- تا زمانی که صنایع آب‌بر در مناطق خشک و کویری کشور برپاهستند، چک‌های طلایی برای انتقال آب کشیده می‌شوند. صنایع آب‌بر به مناطق ساحلی منتقل یا آب مورد استفاده آن‌ها از آب‌شیرین‌کن‌های صنعتی و انتقال از دریا تامین شود. هر گونه انتقال آب برای مصارف غیرشرب ممنوع و باطل اعلام شود.
شش- حلقه مفقوده توسعه در خوزستان، عدم سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، بانک‌ها، شرکت‌های سرمایه‌گذاری و نهایتاً دولت است. مشوق‌ها، معافیت‌ها و تسهیلات لازم برای ایجاد تحرک در اقتصاد مولد خوزستان فراهم شودو هر فردی در طی سال‌های گذشته؛ مانع سرمایه‌گذاری در استان خوزستان شده، محاکمه شود.
هفت- نفت چندین‌هزار میلیارد تومان، حق آلایندگی خود را که چند دهه است پرداخت نکرده به شهرها و مناطق نفتی در خوزستان بپردازد. سوختن فلرهای نفتی که عامل آلودگی هوای خوزستان است را متوقف کند. هورالعظیم را به سرعت تخلیه و یا الزامات محیط‌زیستی هور و استخراج و تولید در آب را پاس دارد.
هشت- وزارت نیرو بعد از چند دهه بالاخره در اهواز و سایر شهرهای خوزستان، تصفیه‌خانه آب بسازد تا مردم خوزستان آب‌شرب سالم بنوشند و تصفیه‌خانه فاضلاب بسازد تا رودخانه‌های استان، کانال فاضلاب نباشد. و خطوط جمع‌آوری فاضلاب را احداث کند تا وضعیت بهداشتی استان بالاخره استاندارد شود.
نُه- شایسته‌سالاری در خوزستان حاکم شود. احزاب، اقوام و گروه‌های متنفذ، دست از تقسیم مدیریت‌های استان بین خود و سهم‌خواهی بردارند. برای چند سال اداره خوزستان نه گوشت قربانی که بر عهده متخصصین و دانشمندان و اهل فن باشد. غربت نخبگان دانشگاهی را پایان دهید. عینک سیاسی را بردارید.
ده- در ده‌سال گذشته بزرگ‌ترین کوچ انسانی تاریخ خوزستان رخ داده است. مهار ریزگردها، حل مشکلات زیرساختی و فراهم آوردن حداقل‌های استاندارد زندگی، وظیفه دولت نفتی است. خوزستان را بسازید از نو. خوزستان را دریابید، استانی که هوا ندارد، آب ندارد، نان ندارداما یک دنیا همت و عشق دارد.

 

تیتر یک
  • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲ آذر

    اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

کارگزاری مفید