تماس تهران- ریاض قطع شده است؟

پاسخ مبهم خطیب زاده درباره حضور احمد مسعود در ایران

کدخبر: ۴۵۳۱۰۱
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: آمریکایی‌ها باید تحریم‌های ظالمانه را به صورت یکجا بردارند و تضمین بدهند هیچ دولتی در آمریکا این رفتارها را تکرار نخواهد کرد.
پاسخ مبهم خطیب زاده درباره حضور احمد مسعود در ایران

به گزارش اقتصادنیوز، سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری که صبح امروز(دوشنبه) برگزار شد، در واکنش به اظهارات نخست وزیر رژیم صهیونیستی که گفته ایران تهدیدی برای موجودیت اسرائیل ایت، گفت: ماهیت رژیم صهیونیستی، خود مخرب است و سیاست‌هایی که در پیش گرفته، مبنای نامشروع بودن هر چه بیشتر این رژیم متجاوز و اشغالگر است.

خطیب‌زاده ادامه داد: صهیونیست‌ها این را می‌دانند و پیش‌تر هم پاسخ‌های لازم به آنها داده شده است.

اهم اظهارات وی را در ادامه به نقل از خبرگزاری ها بخوانید؛

آمریکا باید در مذاکرات تضمین بدهد

*{ در واکنش به اظهارات سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا درخصوص مذاکرات هسته‌ای}: ایالات متحده باید بداند که عضو برجام نیست و نمی‌تواند اظهاراتش را  به اعضای دیگر برجام  منتسب کند و یا درخواستی داشته باشد.

* آمریکا بهتر است اول از همه برادری خودش را ثابت کند.

* آنچه که مهم است اینکه ما عملی از دولت فعلی ایالات متحده ندیده‌ایم. اقدامات آمریکا برخلاف جهت اعلامی آنها بوده است. ایالات متحده مسیرش برای بازگشت به برجام روشن است.

* آمریکا اول باید بپذیرد به عنوان مقصر وضعیت فعلی، از این مسیری که رفته است، برمی‌گردد.

* آمریکا برای بازگشت از این مسیر نیز باید تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی که بعد از خروج از برجام اعمال شده است را یکجا و به صورت موثر بردارد و مهمتر اینکه تضمین بدهد هیچ دولتی در ایالات متحده جهان و حقوق بین‌الملل را به سخره نخواهد کرد و آن رفتارها را تکرار نخواهد کرد.

سفرها میان ایران و افغانستان بصورت عادی انجام می‌شود

*{ در واکنش به برخی اخبار در خصوص سفر «احمد مسعود» به ایران}: در خصوص سفرهای انجام شده به ایران، این سفرها همواره بصورت عادی و با آگاهی کابل و گروه‌های افغانستانی انجام می‌شود.

* در هفته گذشته نیز برای عقد توافقی میان شرکت توانیر و «برشنا» افغانستان سفری انجام شد. کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان هم بزودی به کابل سفر خواهد کرد.

مسببان حمله به منزل نخست وزیر عراق شناسایی شوند

*{ در پاسخ به سؤالی درباره سوء قصد به جان نخست وزیر عراق}:‌ باید اجازه دهیم نهادهای ذیربط و قانونی در عراق بررسی‌های خود را تکمیل کنند.

* در تماس تلفنی دیروز آقای امیرعبداللهیان با «فؤاد حسین» وزیر خارجه عراق این موضوع بحث شد که همه باید کمک کنیم مسببان، آمران و عاملان این موضوع شناسایی شوند.

عربستان برای پیشرفت مذاکرات، از اظهارات رسانه‌ای فراتر برود

*{ در پاسخ به سوالی در خصوص ادامه فرآیند مذاکرات بین ایران و عربستان}:  تماس‌ها بین ایران و عربستان قطع نشده است، البته بعد از دور چهارم، گفتگوی جدیدی به صورت حضوری انجام نشده است.

* گفتگوها به صورت صریح و شفاف انجام شده و پیشرفت گفتگوها منوط به این است که ریاض از اظهارات صرف رسانه‌ای فراتر رود. اگر شاهد جدیت از سوی آنها باشیم قطعا دور بعدی می‌تواند برگزار شود.

* گفتگوهای ایران و عربستان دوجانبه و مبتنی بر موضوعات مورد علاقه و نظر دو کشور است.

*  هیچ وقت درباره دوستان خود با طرف ثالثی صحبت نکردیم. منطق محاصره و فشار هیچ وقت به نتیجه نرسیده و درباره لبنان هم به نتیجه نرسیده است.

بزودی سفرهای دیپلماتیکی بین ایران و ترکیه خواهیم داشت

*{ در پاسخ به سوالی درباره روابط ایران و ترکیه}: روابط دو کشور از حیث اقتصادی، سیاسی، مردمی، امنیتی رو به گسترش است و در سال‌های اخیر در ابعاد اقتصادی روابط نزدیکی داشتیم.

* ظرفیت‌ها و پتانسیل روابط بیش از آن است که امروز محقق شده است و برنامه‌های متعددی نیز وجود دارد که می‌توانیم شاهد عملیاتی شدن توافقات باشیم.

* انشاءالله در آینده نزدیک شاهد سفرهای دیپلماتیک در سطح یک و دو بین دو کشور خواهیم بود.

امیدواریم سوءتفاهمات رسانه‌ای میان ایران و آذربایجان تکرار نشود

*{ در خصوص روابط ایران و جمهوری آذربایجان}: طی سه دهه گذشته همواره مخالف اشغال سرزمین آذربایجان بودیم و از تمامیت ارضی و حاکمیت این کشور حمایت کردیم و سال گذشته بعد از این‌که بخشی از مناطق اشغالی آزاد شد، به ملت و دولت آذربایجان تبریک گفتیم و از این سالگرد استقبال می‌کنیم.

* اراده رهبران دو کشور بر گسترش روابط است و گفتگوهای منظمی بین وزرای خارجه و مقامات دیگر در جریان است.

* امیدواریم شاهد توسعه هر چه بیشتر روابط و عدم تکرار سوء تفاهمات در حوزه رسانه‌ای باشیم.

گروسی خود را اسیر رفتارهای غیرفنی برخی کشورها نکند

*{ در واکنش به اظهارات اخیر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی}: من ایشان را به آسمان صاف اساسنامه آژانس و قوانین پادمانی دعوت می‌کنم و توصیه می‌کنم خود را اسیر رفتارهای غیرفنی برخی کشورها نکند.

* پرواز در آسمان شفاف قوانین لازم الاجرایی که با آن آشنا هستند، برای ایشان راحت‌تر است.

سفر استاندار خراسان رضوی به افغانستان درباره مراودات تجاری بود

*{در پاسخ به سوالی درخصوص مراودات تجاری میان ایران و افغانستان}: استاندار خراسان رضوی برای تردد کامیون‌ها و ادامه مراودات در حوزه سوخت و انرژی سفری به افغانستان داشت. آن‌چه برای ما مهم است مردم افغانستان هستند.

فعلا نمی‌توانیم درباره مشروعیت طالبان صحبت کنیم

*{ در پاسخ به سؤالی درخصوص به رسمیت شناختن طالبان}: ما الان در نقطه‌ای نیستیم که درباره مشروعیت هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان صحبت کنیم. دولت فراگیر به شمول همه اقوام و قومیت‌ها در افغانستان به عنوان دولت مسئول موضوعی است که جامعه جهانی منتظر آن است.

* ما نمی‌توانیم مردم افغانستان را تنها بگذاریم، هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان، مواضع ایران را می‌داند و از آن‌ها می‌خواهیم به عنوان هیأت حاکمه، مسئولانه عمل کند.

*{ درباره وضعیت نازنین زاغری}: موضوع انسانی در بستر انسانی خود باید پیگیری شود. متاسفیم برخی در انگلیس و کشورهای دیگر موضوعات انسانی را گروگان برخی موضوعات سیاسی کردند.

* دستگاه قضایی ما با رأفت اسلامی عمل می‌کند و همه طرف‌ها را دعوت می‌کنم تا اجازه دهند مجاری تفکیک قوا در چارچوب خود عمل کند. اگر این سؤال را از لندن بپرسید می‌گویند دادگاه ما مستقل عمل می‌کند.

تضمین‌های لازم در مذاکرات داده نشود، توافقی حاصل نخواهد شد

*{ در خصوص لزوم آزادسازی منابع مالی کشورمان}: ما مذاکره می‌کنیم تا تمام حقوق حقه مردم ایران استیفا شود.

* دولت آمریکا اگر می‌خواست نشان دهد با دولت گردنکش ترامپ فرق دارد، می‌توانست بسیاری از اقدامات اعتمادساز را انجام دهد اما نه تنها انجام نداد بلکه ما را بیش از پیش مصمم کرد که تا زمانی که تضمین‌های عینی لازم داده نشده، هیچ توافقی حاصل نشود.

*{ در پاسخ به سوالی در خصوص افتتاح سد توسط ترکیه بر روی رود دجله}: توافقات مرزی و قراردادها در خصوص آب می‌تواند به ما کمک کند تا کشورها موضوع آب را موضوع همکاری قرار دهند.

* رویکردهای یکجانبه قطعا نتایج زیانباری در حوزه انسانی و محیط زیست خواهد داشت.

*{ در پاسخ به سؤالی در خصوص روابط ایران و آدربایجان}: مواضع ایران درباره توافق بعد از جنگ کاملا روشن است و بارها آن را گفتیم.

* از رفع اشغال جمهوری آذربایجان استقبال کرده و به مقاومت مردم این کشور تبریک می‌گوییم.

* مرزهای بین‌المللی باید به رسمیت شناخته شود و همکاری‌های منطقه‌ای گسترش یابد و روابط ایران و جمهوری آذربایجان در مسیر عادی‌سازی حرکت کند. ایران همه تلاش خود را کرده که از همه ابزارهایش در این راستا کمک بگیرد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید