مذاکرات برجام به بن بست رسید؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، وحید جلال زاده در توضیح جلسه روز یکشنبه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با مذاکره کننده ارشد هستهای ایران به خبرنگاران گفت: پیش از آغاز سال جاری وقفهای در مذاکرات ایجاد شد و آمریکاییها دوباره بدعهدی کرده و به گفتههای قبلی خود در همین مذاکرات پشت کردند و به همین خاطر شکل قبلی مذاکرات از بین رفت و بعد از آن ترک وین اتفاق افتاد. در ادامه مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا دو بار به ایران آمد و گفتوگوهای تلفنی را نیز با مسئولان کشورمان در جهت اتصال دوباره مذاکرهکنندگان وین انجام داد.
نماینده مردم ارومیه در مجلس تصریح کرد: آنچه که واقعی و عینی است در مذاکرات وین، مذاکره بین ایران و آمریکا است البته این مذاکره به صورت چهره به چهره و حضوری نیست و در کنار مذاکرات طرف ایرانی با ۱+۴ به صورت (none paper) و غیررسمی در حال انجام است و در نهایت ما در دو موضوع اصلی با آمریکاییها به مشکل برخوردیم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس یادآور شد: یکی از این موضوعات اختلافی موضوع تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که آنها این نهاد را در زمره سازمانهای تروریستی قرار دادند و یکی هم لیستی که مربوط به تحریم اشخاص حقیقی و حقوقی است و در این دو موضوع ما در وین اختلافاتی با آمریکاییها داشتیم و امروز علی باقری کنی در جلسه امروز کمیسیون توضیحاتی را به اعضاء ارائه داد.
وی در خصوص هدف سفر انریکه مورا مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا به جمهوری اسلامی گفت: علی باقری در جلسه امروز توضیحاتی در خصوص اهداف سفر مورا بیان کرد. فرستاده اتحادیه اروپا سعی بر این دارد طرف آمریکایی و ایرانی را به یکدیگر نزدیک کند اما بدون شک ما آنچه که باید انجام میشد را به مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا انتقال دادیم و امیدواریم مورا نیز به درستی نظرات ما را به طرف آمریکایی منتقل کند.
در اکوایران ببینید؛
رییس کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس تأکید کرد: جمهوری اسلامی مذاکره برای مذاکره را نمیپذیرد و به دنبال فرسایشی شدن روند این مذاکرات نیست. بلکه به دنبال به نتیجه رسیدن مذاکرات وین است. جمهوری اسلامی همیشه صادقانه رفتار کرده و به تعهدات خود عمل کرده و حالا طرف آمریکایی است که باید صداقت نشان داده و خسارتی که به ایران اسلامی پس از خروج یک طرفه از برجام وارد کرده، جبران کند.
جلال زاده ادامه داد: اعضای کمیسیون در نشست امروز سوالاتی را از مذاکره کننده ارشد ایران مطرح و وی نیز پاسخهایی را ارائه کردند و تحلیلهای اعضای کمیسیون را در بسیاری از مواقع پذیرفتند و امیدواریم در ادامه مذاکراتی که به شکل سفرهای مذاکره کنندگان اروپایی به ایران در حال انجام است، به کار بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: نگاه معاون سیاسی وزارت امور خارجه این است که مذاکرات ادامه دارد و سفرهای مورا به تهران و نامهنگاریها به منزله ادامه مذاکرات است و موضوع به بنبست رسیدن مذاکرات را وارد نمیدانست.