عصبانیت شدید کیهان از معاون روحانی/ واقعیت FATF را نمیفهمید یا نمیخواهید بفهمید؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از کیهان، به گزارش شرق، مجید انصاری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته است: اینکه مدام گفته شود ما سفره شما را به برجام و FATF و مانند آن گره نمیزنیم، اساسا قابل درک نیست؛ چراکه امر اقتصاد کشور با مسائل و موضوعات مبتلابه در سیاست خارجی ارتباط مستقیم داشته و ارتباط اساسا یک امر عقلانی است. اینکه اظهارنظر یک مقام بلندپایه در عرصه بینالملل درباره ایران یا یک پالس مثبت یا منفی، نرخ ارز در کشور را تا چند هزار تومان دستخوش تغییر میکند، مگر میتوان این ارتباط را از اساس انکار کرد؟
عصبانیت کیهان از انتصاب خواهرزاده سیدمحمد خاتمی به مدیریت یک شرکت
وی درباره این سؤال که عدم تصویب FATF چه آثاری در مناسبات کشور به دنبال داشته است؟ میگوید: من بهعنوان کسی که درگیر این مسئله در مجمع بوده، واقعا نمیفهمم چرا FATF همان روزهای اول که به مجمع آمد، تصویب نشد! آنقدر این موضوع و احتیاج کشور برای پیوستن به سیستم بانک جهانی آشکار است که اساسا نیازی به تحلیل ندارد. نپیوستن ما نیز واقعا زندگی مردم را تحت تأثیر قرار داده و فسادهای گستردهای را بر اثر بهاصطلاح دورزدن تحریمها پدید آورده است. متأسفانه خیلی جاها از ترس مرگ، خودکشی میکنیم. من عرصه سیاست خارجی را در حال حاضر همانند حوزه سیاست داخلی مهمتر دانسته و بر این باورم پیوندی که بین حل مشکلات در داخل از رهگذر سیاستورزی در جهان وجود دارد، امر کلیدی است که نباید از آن غافل باشیم. بنابراین در بحث سیاست خارجی نیز لازمه بازشدن معابر در سپهر سیاست داخلی، پیوند جدی با ترمیم روابط ما در عرصه بینالملل و اصلاح آن دارد.
این اظهارات در حالی است که با وجود اجرای 37 تعهد از مجموع 41 تعهد مخفیانه دولت روحانی به FATF، این کارگروه سیاسی کار و وابسته به آمریکا و غرب حاضر به کاهش محدودیتها علیه کشورمان نشد بلکه گردانندگان غربی آن، تحریمها را دو برابر کردند. در عین حال ارائه برخی اطلاعات محرمانه به FATF، که مستقیما از خزانهداری (اتاق جنگ اقتصادی) آمریکا سر در میآورد، موجب لو رفتن برخی کانالهای مهم دور زدن تحریمها شد.
نکته جالب که آقای انصاری اصرار دارد آن را نبیند و FATF را مکانیسم حقوقی معتبر جهانی وانمود کند، گروکشیهای ادامهدار آمریکا و غرب است که آخرین بار به تعلیق عضویت روسیه به بهانه جنگافروزی در اوکراین انجامید و حال آن که اگر جنگافروزی بهانه درستی برای تعلیق عضویت بود، باید قبلا عضویت اعضایی مانند آمریکا و اسرائیل و برخی دولتهای اروپایی تعلیق میشد.
یادآور میشود در اوج بحثهای داغ برخی دولتمردان سابق درباره FATF، رهبر انقلاب از آنها سؤال کرده بودند چه تضمینی هست که تحریمها و محدودیتها را پس از قبول همه این تعهدات، بردارند؟! اما این سؤال حکیمانه و مصلحتسنجانه، هیچ پاسخی در پی نداشت!