پنتاگون اعلام کرد : نگرانی سازمان ملل ازکمک چین و روسیه به کرهشمالی
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در نشست وزرای دفاع و نمایندگان ۱۷ کشور تشکیلدهنده فرماندهی سازمان ملل که بر آتشبس جنگ دهه ۱۹۵۰ کره نظارت میکند، ادعا کرد: «ما عمیقا نگرانیم که روسیه و جمهوری خلق چین مشغول کمک به جمهوری دموکراتیک خلق کره (کرهشمالی) برای توسعه توانمندیهایش و دور زدن تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل باشند.»
رمزگشایی از ماموریت ویژه ۲۰۰۰ نظامی پنتاگون در غزه
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، او در این اجلاس که در کرهجنوبی برگزار شد، گفت: «ما همچنین به خاطر روند اخیر افزایش همکاری نظامی میان روسیه و جمهوری دموکراتیک خلق کره ناراحت هستیم.»
واشنگتن، کرهشمالی را به انتقال تجهیزات نظامی به روسیه برای استفاده در جنگ با اوکراین و همچنین مسکو را به ارائه پشتیبانی فنی نظامی به کرهشمالی متهم کرده است.
با این حال کرهشمالی و روسیه هرگونه معامله تسلیحاتی را رد کردهاند. ولادیمیر پوتین و کیم جونگ اون، رهبران روسیه و کرهشمالی در دیدارشان در ماه سپتامبر در منطقه خاور دور روسیه، متعهد به همکاری نظامی نزدیکتر شدند.
چین که نزدیکترین متحد کرهشمالی است، اعلام کرده که به تعهدات بینالمللی پایبند است.
ستاد فرماندهی سازمان ملل و کرهجنوبی در بیانیه مشترکی، برنامههای «غیرقانونی» هستهای و موشکی کرهشمالی را محکوم کرده و نوشتند: «فرماندهی سازمان ملل متحد نسبت به هرگونه اقدام در راستای تجدید خصومتها یا حمله مسلحانه به شبهجزیره کره، متحد خواهد بود.»
شین وون سیک، وزیر دفاع کرهجنوبی گفت، به پیونگیانگ نسبت به دست زدن به هرگونه اقدام تهاجمی هشدار داده شده و خاطرنشان کرد که برخلاف وضعیت سال ۱۹۵۰، سالی که در آن جنگ کره آغاز شد، کرهشمالی اکنون یکی از کشورهای عضو سازمان ملل است.
وزیر دفاع کرهجنوبی در این نشست بیان داشت: «اگر کرهشمالی بار دیگر به همسایه جنوبی حمله کند، این به منزله ستیز با خود، موقعیتی که یکی از کشورهای عضو سازمان ملل به فرماندهی سازمان ملل حمله میکند، خواهد بود. اگر کشورهایی که در طول جنگ کره از کرهشمالی حمایت کردند، بار دیگر تلاش برای کمک به این کشور را داشته باشند، آن کشورها نیز به همراه کرهشمالی مجازات سنگینی از سوی جامعه بینالمللی دریافت خواهند کرد.»
چین و اتحاد جماهیر شوروی از کرهشمالی در جنگش با کشورهای عضو سازمان ملل به رهبری آمریکا حمایت کردند. چین و کرهشمالی طرف آتشبس با فرماندهی سازمان ملل هستند. ۱۷ کشور عضو شامل آمریکا، انگلیس، استرالیا و ترکیه عضو فرماندهی سازمان ملل هستند. این کشورها در طول جنگ کره در سالهای ۱۹۵۰-۱۹۵۳، نیرو و پشتیبانی پزشکی فرستادند.
فرماندهی سازمان ملل در شبهجزیره کره در سال ۱۹۵۰ تأسیس شده و ماموریت پیدا کرد تا صلح را بازیابی و آتشبس را برقرار و در عین حال به عنوان یک کانال ارتباطی با کرهشمالی عمل کند. فرماندهی این ستاد بر عهده فرمانده نظامیان آمریکایی مستقر در کرهجنوبی است.
کرهشمالی روز دوشنبه فرماندهی سازمان ملل در شبهجزیره کره را «ابزار تقابل آمریکا» که هیچ ارتباطی با سازمان ملل ندارد و همچنین یک «سازمان جنگی غیرقانونی» که برای جلوگیری از وقوع یک جنگ جدید در شبهجزیره کره باید منحل شود، توصیف کرد.
روز دوشنبه وزرای دفاع آمریکا و کرهجنوبی بر سر بازنگری در یک توافقنامه امنیتی دوجانبه با هدف بازدارندگی در برابر تهدیدات هستهای و موشکی «فزاینده» کرهشمالی موافقت کردند. وزرای دفاع مذکور همچنین موافقت کردند که مانورهای مشترک را افزایش داده و با ژاپن در راستای تقویت بازدارندگی و آمادگی بهتر نسبت به هرگونه حمله کرهشمالی همکاری کنند.
در بیانیه مشترک اجلاس این وزیران آمده است، کرهجنوبی، آمریکا و دیگر کشورهای عضو سازمان ملل بر سر گسترش رزمایشها توافق و بر ضرورت گفتوگو به عنوان مسیر پیشرفت به سمت صلح در شبهجزیره کره تاکید کردند.
نیروی دریایی کرهجنوبی امروز سهشنبه اعلام کرد، نیروهای دریایی آمریکا و کرهجنوبی رزمایشهای مشترکی را در این هفته در سواحل شرقی شبهجزیره کره که شامل مانورهای ضد زیردریایی میشود، اجرا میکنند.