اسرائیل و آمریکا مسئول پیامدهای خطرناک عدم پایبندی به آتشبس
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه با اشاره به تعلل رژیم صهیونیستی در اجرای پروتکل بشردوستانه و عمل به تعهداتش درباره آتش بس در غزه، این رژیم و آمریکا را مسئول پیامدهای خطرناک عدم عمل به این تعهدات دانست.
المیادین گزارش داد، دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه تاکید کرد: قرار بود روزانه ۶۰ هزار کانکس و ۲۰۰ هزار چادر و ۶۰۰ کامیون به نوار غزه وارد شود.
این در حالی است بنا به اعلام هلال احمر فلسطین، امروز ۲۸ کامیون از کمکها شامل سه هزار چادر از طریق گذرگاه کرم ابوسالم وارد نوار غزه شده است.
دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه، رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا را مسئول پیامدهای خطرناک عدم پایبندی این رژیم به تعهداتش دانست.
روز گذشته جنبش حماس با انتشار بیانیهای تاکید کرد: رژیم صهیونیستی به تعهداتش درباره فراهم کردن زمینه امدادرسانی در نوار غزه پایبند نبوده است و اجازه هیچ گونه بازسازی یا ورود کمکهای پزشکی لازم به این منطقه را نداده است.
حماس افزود: ارسال سوخت به نوار غزه، بسیار کمتر از مقدار مورد اشاره در توافقنامه آتشبس است و مقدار سوخت ارسالی به شمال نوار غزه، بسیار اندک است و حتی هیچ کدام از ماشینآلات مورد اشاره در توافق، وارد نوار غزه نشده است.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین خاطرنشان کرد: ارسال نکردن ماشینآلات به نوار غزه، مانع خارج کردن پیکرهای شهدای فلسطینی و همچنین صهیونیستهای کشته شده از زیر آوار شده است که قرار بود در پایان این مرحله با صهیونیستها مبادله شوند.
حماس از طرفهای میانجی و ضامن آتش بس خواست رژیم صهیونیستی را به موافقت با ارسال کمکهای مورد اشاره در توافقنامه آتشبس از جمله چادر، سوخت، مواد غذایی، ماشینآلات سنگین و همچنین توقف کلیه اقدامات متجاوزانه این رژیم وادار کنند.
روز شنبه نیز شبکه الجزیره قطر، در گزارشی اعلام کرد، تعداد کامیونهای حامل چادرهای اسکان موقت، بسیار کمتر از میزان مورد نیاز بوده و تنها ۲۰۸ کامیون چنین تجهیزاتی را به همراه داشتهاند؛ این در حالی است که هیچ خانه سیار یا سازههای از پیش ساختهشدهای به مناطق شمالی و جنوبی غزه ارسال نشده است.
در این گزارش آمده است از زمان آغاز آتشبس، حدود ۷ هزار و ۹۲۶ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه وارد این منطقه شده است.
طبق اطلاعات منتشرشده، دو سوم از مجموع کامیونهای امدادی حامل مواد غذایی بودهاند. همچنین، تنها ۱۹۷ کامیون حامل سوخت وارد غزه شده که آن نیز در اختیار سازمانهای دفاع مدنی، شهرداریها و شرکتهای توزیع برق قرار نگرفته است.
این گزارش تأکید میکند که هیچگونه تجهیزات و ماشینآلات سنگین برای عملیات آواربرداری و کشف اجساد شهدا وارد این منطقه نشده است. علاوه بر این، با وجود نیاز مبرم به مصالح ساختمانی برای ترمیم و بازسازی منازل آسیبدیده، هیچ محمولهای در این زمینه به غزه ارسال نشده است.
الجزیره همچنین خاطرنشان کرد که باوجود نیاز شدید به برق، هیچ پنل خورشیدی یا تجهیزات تولید انرژی خورشیدی به این منطقه ارسال نشده و تجهیزات و لوازم پزشکی نیز به میزان کافی به بیمارستانهای غزه تحویل داده نشده است.
این گزارش به بحران شدید آب در شمال غزه نیز اشاره کرده و میافزاید که بیش از ۷۵ درصد از چاههای آب در این منطقه تخریب یا آسیب دیدهاند، که این مسئله، وضعیت ساکنان را با مشکلات جدی مواجه کرده است.
علاوه بر این، با وجود بحران نقدینگی و کمبود ارز در نوار غزه، هیچگونه کمک مالی به بانکهای این منطقه تزریق نشده و این امر، شرایط اقتصادی ساکنان را وخیمتر کرده است.
به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی جنگ غزه را با هدف نابودی کامل «حماس» در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ برابر با ۱۵ مهر ۱۴۰۲ با حمایت همه جانبه دولت آمریکا شروع کرد اما با گذشت بیش از ۱۵ ماه جنایت و نسل کشی غیر نظامیان و کودکان مظلوم، بمباران بیمارستانها و مدارس و از بین بردن زیرساختهای غزه، سرانجام با ناکامی در نابودی حماس، تحت فشارهای بین المللی، توافق آتشبس را پذیرفت.