گزارش «اقتصادنیوز» از بازار طلا و ارز

سرگردانی قیمت دلار؛ بازار ارز به پیشواز تحلیف ترامپ رفت/ حباب سکه در کف سالانه؛ راه قیمت طلا از دلار جدا شد

کدخبر: ۶۹۹۳۰۱
اقتصادنیوز: امروز در حالی که قیمت دلار در کریدور هشتم با تغییرات جزئی روبه‌رو بود، بازار طلا و سکه تحت تأثیر رشد قیمت دلار و اخبار بین‌المللی، به سمت افزایش حرکت کرده‌اند.
سرگردانی قیمت دلار؛ بازار ارز به پیشواز تحلیف ترامپ رفت/ حباب سکه در کف سالانه؛ راه قیمت طلا از دلار جدا شد
عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، معاملات بازار طلا، سکه و ارز در دومین روز هفته نیز کم‌رمق و آرام آغاز و سپری شد و معامله گران همچنان در انتظار تعیین روند قطعی بازار ماندند.

انتظارات تورمی و نگرانی‌ها از تصمیمات سخت‌گیرانه دونالد ترامپ علیه ایران دو عاملی هستند که به عقیده فعالان بازار بر نوسانات قیمت‌ها اثر گذاشتند.

دلار کم‌رمق در کریدور هشتم

با این حال، قیمت دلار تهران معاملات را بدون تغییر نسبت به روز گذشته در کف کانال اول کریدور هشتم آغاز کرد و در ابتدا با نوسان منفی تا میانه این کانال عقب‌نشینی کرد و با تغییر روند به نیمه دوم این کانال برگشت.

قیمت دلار هرات نیز معاملات را با گپ منفی 340 تومانی نسبت به معاملات پشت خطی شب گذشته، در پله نهم از کانال نهم کریدور هفتم بازگشایی کرد و بین کانال اول و کف کریدور هشتم در نوسان بود. 

قیمت درهم امارات هم با گپ مثبت 80 تومانی 22 هزار و 200 تومان آغاز به کار کرد و در ابتدا کاهش 20 تومانی داشت و در ادامه با تغییر روند صعودی شد و تا 22 هزار و 280 تومان بالا رفت. قیمت درهم امارات در نیمه دوم معاملات بار دیگر کاهشی شد و تا 22 هزار و 240 تومان پایین آمد. حباب دلاری درهم نیز امروز با افزایش به 576 تومان رسید.

معامله‌گران فنی معتقدند مرز حمایتی درهم در 22 هزار تومان قرار دارد و عبور از این سطح می‌تواند زمینه ساز کاهش بیشتر قیمت شود. از سوی دیگر، مرز مقاومتی درهم در 22 هزار و 350 تومان است و در صورت شکست این مقاومت، احتمال حرکت به سمت 22 هزار و 750 تومان وجود دارد.

​همزمان با افزایش هیجان در معاملات پشت خطی نسبت به روز گذشته، تعادل نسبی میان عرضه و تقاضا در بازار برقرار است و معامله‌گران معتقدند نوسانات محدود قیمت دلار، تحت کنترل سیاست‌گذار است و بازارساز با بهره‌گیری از بلاتکلیفی اخیر در حال مدیریت قیمت‌ها و جلوگیری از صعود قیمت‌هاست.

بیت کوین در مرز مقاومت؛ تتر در نوسان بین سطوح حمایتی و مقاومتی

به گزارش اقتصادنیوز، در بازار ارزهای دیجیتال، قیمت بیت کوین امروز با شروع از سطح ۱۰۴ هزار و ۹۹۵ دلار وارد روند کاهشی شد و به کف کانال یاد شده رسید. اما با عقب‌نشینی و اصلاح قیمت، ۱۰۵ هزار و ۵۰ دلار قیمت خورد. تحلیل‌گران تکنیکال پیش‌بینی می‌کنند اگر بیت کوین بتواند از مرز مقاومتی ۱۰۶ هزار دلار عبور کند، احتمال ادامه رشد به سمت ۱۱۰ هزار دلار وجود دارد. در صورت عدم تثبیت در این سطح، حمایت بعدی در حدود ۱۰۲ هزار دلار قرار دارد که می‌تواند مانع کاهش بیشتر قیمت شود.

تتر نیز که طی ۲۴ ساعت گذشته در بازه‌ای بین ۸۰ هزار و ۸۵۵ تومان و ۸۲ هزار و ۵۰۰ تومان در حال معامله بوده است. در حال حاضر در محدوده ۸۲ هزار و ۴۶۰ تومان قرار دارد. تکنیکالیست‌ها معتقدند اگر تتر بتواند از مرز مقاومتی ۸۳ هزار تومان عبور کند، امکان رشد به سطح ۸۴ هزار و ۵۰۰ تومان وجود دارد. در صورت کاهش قیمت، حمایت‌های قوی در ۸۱ هزار تومان و ۸۰ هزار تومان می‌توانند از افت بیشتر جلوگیری کند.

بازار طلا و سکه؛ نوسان‌های افزایشی کوتاه

به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا و سکه نیز با تبعیت از نوسان دلار، حرکت رفت و برگشتی را به ثبت رساند و طلای جهانی امروز نیز به دلیل تعطیلات پایان هفته با نرخ 2703 دلار معامله شد. از سوی دیگر، قیمت طلای آبشده نیز معاملات را 22 میلیون و 699 هزار تومان بازگشایی کرد و با افزایش تا 22 میلیون و 850 هزار تومان بالا رفت. قیمت این فلز گرانبها در ادامه با کاهش به پله هفتم رسید و 22 میلیون و 755 هزار تومان در معامله بود. هر گرم طلای 18 عیار نیز امروز پنج میلیون و 253 هزار تومان نرخ‌گذاری شد.

معامله‌گران فنی معتقدند سطح حمایتی طلای آبشده در 22 میلیون و 600 هزار تومان قرار دارد و شکستن این سطح می‌تواند به کاهش قیمت تا مرز 22 میلیون تومان منجر شود. مقاومت طلای آبشده نیز در 22 میلیون و 950 هزار تومان قرار دارد و عبور از این سطح می‌تواند به افزایش قیمت تا ناحیه 23 میلیون و 150 هزار تومان بینجامد. براساس بررسی اقتصادنیوز،‌ حباب طلای آبشده چهار روز است که منفی محاسبه شد.

از سوی دیگر، قیمت سکه امامی معاملات روزانه را در 56 میلیون و 150 هزار تومان آغاز کرد و با افزایش تا 56 میلیون و 350 هزار تومان بالا رفت و در ادامه با کاهش جزئی 56 میلیون و 200 هزار تومان قیمت خورد. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب سکه امامی 8 درصد محاسبه و معادل چهار میلیون و 611 هزار تومان برآورد شد که کمترین میزان برای امسال است.

نیم سکه و ربع سکه نیز به ترتیب 31 میلیون و 50 هزار تومان و 17 میلیون و 200 هزار تومان قیمت خوردند و سکه گرمی نیز هشت میلیون و 700 هزار تومان نرخ‌گذاری شد.

براساس پیگیری اقتصادنیوز، تکنیکالیست‌ها مرز حمایتی سکه امامی را در 56 میلیون تومان پیش‌بینی می‌کنند و احتمال کاهش بیشتر در صورت شکستن این سطح وجود دارد. مرز مقاومتی سکه امامی نیز در 56 میلیون و 400 هزار تومان قرار دارد و در صورت عبور پرقدرت از این سطح، هدف بعدی 56 میلیون و 800 هزار تومان خواهد بود.

با این حال، با توجه به وضعیت بازار، درحالی که کاهش قیمت دلار تهران ادامه دار باشد، احتمال کاهش بیشتر قیمت طلای آبشده و سکه امامی وجود دارد. در این شرایط، طلا به سمت مرز 22 میلیون تومان و سکه امامی به محدوده کف کانال 56 میلیون تومان عقب خواهند نشست. در مقابل، اگر قیمت دلار نوسانات افزایشی داشته باشد، شاهد رشد قیمت طلا و سکه خواهیم بود و احتمال بازگشت قیمت‌ها به سطوح مقاومتی 23 میلیون و 200 هزار تومان و 57 میلیون و 50 هزار تومان وجود دارد.

جلسه کمیسیون‌های مجمع درباره پیوستن به CFT و پالرمو برگزار شد

امروز همچنین بررسی لوایح پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) در مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد توجه فعالان بازار قرار گرفت. در همین راستا، سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام از برگزاری جلسه کمیته‌های کمیسیون‌های تخصصی دبیرخانه این نهاد پیرامون لوایح پیوستن به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) و کنوانسیون پالرمو خبر داد. این نشست‌ها در راستای بررسی جزئیات و تبعات پیوستن به این کنوانسیون‌ها برگزار شده و ممکن است تأثیرات مهمی بر بازارهای مالی، به ویژه بازار ارز و سرمایه‌گذاری‌ها در کشور داشته باشد.

این خبر در شرایطی منتشر شد که بازار ارز تحت تأثیر اخبار سیاسی و اقتصادی قرار دارد و تحلیل‌گران و معامله‌گران به دقت پیگیری چنین تحولات قانونی هستند. تصمیم‌گیری درباره این لوایح می‌تواند بر انتظارات اقتصادی و تجاری کشور اثرگذار باشد.

همچنین امروز بانک مرکزی اعلام کرد که از ابتدای بهمن، صادرکنندگان در بخش‌های مختلف باید ارز خود را در بازار ارز تجاری عرضه کنند. این تغییرات شامل فولادی‌ها، فلزات اساسی رنگین و فرآورده‌های نفتی است. از آغاز فعالیت بازار ارز تجاری، حجم معاملات به یک میلیارد و ۷۳ میلیون دلار رسیده و پیش‌بینی می‌شود این حجم روزانه به بیش از ۱۰۰ میلیون دلار افزایش یابد. این تحولات همچنین نشان‌دهنده تغییرات در بازار غیررسمی و تأثیرات آن بر نرخ ارز خواهد بود.

از سوی دیگر، گزارش الجزیره درباره 9 فرمان اجرایی ترامپ در روز اول دوران ریاست‌جمهوری، دیگر خبر مهمی بود که میان معامله گران دست به دست شد. این فرمان‌ها شامل اقدامات سخت‌گیرانه‌ای همچون اخراج دسته‌جمعی مهاجران غیرقانونی و ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا می شود و با توجه به این تصمیمات، معامله‌گران بازار به اقدامات آینده ترامپ در خصوص ایران خوش‌بین نیستند.

فعالان بازار ارز معتقدند که این سیگنال‌های منفی باعث افزایش انتظارات تورمی و رشد تقاضا برای دلار شده است.

با توجه به اظهارات رئیس‌جمهور ایران مبنی بر آمادگی برای مذاکره با دولت دوم ترامپ و آغاز فعالیت‌های دولت جدید آمریکا، انتشار اخبار مثبت درباره مذاکرات ایران و آمریکا می‌تواند فشار کاهشی به بازار ارز وارد کند. با این حال، بازار همچنان به اخبار منفی حساس است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید