قیمت دلار در تقاطع فشار عرضه و موج تقاضا؛ نوسان درهم زیر ذرهبین رفت/ خروج بازار ارز از محدوده رنج؟/ پیشبینی قیمت دلار امروز 2 بهمن 1403
عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز در حالی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد که قیمت دلار در معاملات روز دوشنبه با افزایش محدود، در همان محدوده دو روز ابتدایی هفته باقی ماند. نرخ دلار در سومین روز هفته در بخش پایینی کریدور هشتم تثبیت شد و بدون تغییر چشمگیر به کار خود پایان داد.
معاملهگران بازار ارز در روز دوشنبه تمایل چندانی به انجام معاملات نشان ندادند و معتقد بودند مهمترین سیگنال این روزها، آغاز به کار رسمی دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده و اظهارات احتمالی او درباره ایران خواهد بود.
این گروه بر این عقیدهاند که اگر اخبار مثبت وارد بازار شود، قیمت دلار تا نیمه کریدور هفتم کاهش پیدا خواهد کرد و همین امر میتواند بسیاری از معاملهگران را به فروش ترغیب کند.
با این حال، قیمت دلار تهران معاملات روز گذشته را بدون تغییر نسبت به روز قبل در پایینترین سطح کریدور هشتم آغاز کرد و با نوسانی مثبت، تا پله ششم این محدوده افزایش یافت، اما در ادامه با کاهش، به میانه این کانال بازگشت.
دلار هرات نیز معاملات را با گپ مثبت ۴۱۰ تومانی نسبت به قیمتهای شب گذشته در پله ششم کف کریدور هشتم شروع کرد. این نرخ با روندی صعودی وارد کانال اول کریدور شد و تا پله چهارم پیش رفت. در ادامه، معاملات دلار هرات در نیمه بالایی این محدوده جا خوش کرد.
قیمت درهم امارات نیز با گپ صعودی ۶۰ تومانی از نرخ ۲۲ هزار و ۳۰۰ تومان شروع به کار کرد و به صورت تدریجی تا ۲۲ هزار و ۳۶۰ تومان افزایش یافت. قیمت درهم امارات در ادامه با تغییر روند نزولی نزولی شد و تا سطح ۲۲ هزار و ۲۴۰ تومان کاهش پیدا کرد. بر اساس بررسیهای اقتصادنیوز، حباب دلاری درهم نیز کاهش یافته و به ۲۷۶ تومان رسید.
از سوی دیگر، بازار ارز رسمی نیز شاهد نوسان مثبت قیمتها بود و براساس اعلام مرکز مبادله ایران، دلار در مرکز مبادله ایران با افزایش 68 هزار و 518 تومان قیمت خورد. نرخ حوالهای آن نیز با گپ مثبت به 66 هزار و 651 تومان رسید. یورو نیز با گپ مثبت 70 هزار و 342 تومان معامله شد و حواله یورو هم با افزایش 68 هزار و 426 تومان قیمت خورد. ارزش درهم امارات نیز در بازار رسمی افزایش یافت و به 18 هزار و 657 تومان رسید و حواله درهم 18 هزار و 148 تومان معامله شد.
به گزارش اقتصادنیوز، بازار رمزارزها روز گذشته شاهد رشد قیمت بیتکوین بود که برای اولین بار از مرز ۱۰۹ هزار دلار عبور کرد. این رشد تحت تأثیر افزایش تقاضا از سوی سرمایهگذاران نهادی رخ داد. با این حال، در ساعات پایانی شب گذشته، با غالب شدن فشار فروش، قیمت بیتکوین به کانال ۱۰۰ هزار دلار بازگشت و در لحظه نگارش این گزارش، ۱۰۲ هزار و ۲۸۰ دلار معامله شد.
تحلیلگران معتقدند که مرز حمایتی بیتکوین در ۱۰۰ هزار دلار قرار دارد و در صورت شکسته شدن این سطح، احتمال کاهش قیمت تا ۹۵ هزار دلار وجود دارد. از سوی دیگر، مرز مقاومتی کلیدی در ۱۰۵ هزار دلار دیده میشود و در صورت عبور از این سطح، قیمت میتواند به ۱۰۹ هزار دلار و حتی ۱۱۲ هزار دلار نیز برسد.
قیمت تتر نیز در ۲۴ ساعت گذشته در محدوده ۸۲ هزار و ۱۲۵ تومان تا ۸۳ هزار و ۲۰۰ تومان نوسان داشت؛ تغییراتی که به دلیل ثبات نسبی نرخ دلار داخلی و کاهش تقاضای خریداران رقم خورد. در حال حاضر، تتر با قیمت ۸۲ هزار و ۹۹۵ تومان معامله میشود و تکنیکالیستها بر این باورند که مرز حمایتی تتر در ۸۲ هزار و ۵۰۰ تومان قرار دارد و در صورت افت بیشتر قیمت، امکان کاهش تا ۸۱ هزار و ۸۰۰ تومان وجود دارد. همچنین، مرز مقاومتی این رمزارز در ۸۳ هزار و ۲۰۰ تومان تخمین زده میشود و عبور از این سطح میتواند قیمت را به ۸۴ هزار تومان هدایت کند.
با این همه، براساس پیگیری اقتصادنیوز از معامله گران فنی، مرز حمایت دلار در کف کریدور هشتم قرار دارد و در صورت شکست این سطح، احتمال کاهش نرخ تا پله هشتم از دامنه 70 هزار تومان وجود دارد. از سوی دیگر، مقاومت اصلی در دلار در کانال دوم از کریدور هشتم تومان قرار دارد و عبور از آن میتواند موج جدیدی از افزایش قیمت را به همراه داشته باشد.
تحلیلگران فنی باور دارند سطح حمایتی درهم در ۲۲ هزار و ۲۰۰ تومان قرار دارد و عبور از این سطح ممکن است باعث افت بیشتر قیمت شود. از سوی دیگر، مرز مقاومتی درهم در ۲۲ هزار و ۴۵۰ تومان تخمین زده شده و عبور از این سطح میتواند قیمت را به ۲۲ هزار و ۷۵۰ تومان برساند.
در نهایت، کارشناسان اقتصادی بر این باورند که بازار ارز در شرایطی از عدم قطعیت به سر میبرد. آنها معتقدند واکنش آمریکا به پیشنهاد تهران برای از سرگیری مذاکرات برجام، مسئله عضویت ایران در FATF و ابهام در روند تحولات آتی از جمله عوامل کلیدی تأثیرگذار بر بازارهای مالی در هفتههای پیش رو هستند.
از دیدگاه معاملهگران، تکمیل اخبار مربوط به این موضوعات میتواند به افزایش وزن کفه کاهش قیمت در بازار منجر شود و فشار عرضه را بیشتر کند.