پیش بینی قیمت طلا 18 عیار و سکه امامی امروز 18 بهمن 1404

سرویس: اخبار طلا و ارز کدخبر: ۷۶۸۴۴۹
اقتصادنیوز: بر اساس سناریوی محتاطانه تحلیلگران، شروع بازار در روز شنبه احتمالاً با نوسانات محدود و رفت‌وبرگشتی همراه خواهد بود و معامله‌گران همچنان در فاز انتظار باقی می‌مانند.
پیش بینی قیمت طلا 18 عیار و سکه امامی امروز 18 بهمن 1404

به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا و سکه روز پنج‌شنبه همزمان با رشد دلار، صعودی آغاز شد و در حالی که طلای ۱۸ عیار بیشتر رفتار همسو با دلار داشت، سکه امامی طبق معمول با ضریب هیجان بالاتری حرکت کرد؛ به بیان ساده‌تر، پنج‌شنبه دلار موتور محرک بود، طلا بدنه حرکت را شکل داد و سکه نقش توربوی روانی بازار را بازی کرد.

طلای ۱۸ عیار؛ گپ مثبت و ورود به کانال بالاتر

طلای ۱۸ عیار پنج‌شنبه معاملات خود را با گپ مثبت آغاز کرد و وارد کانال بالاتر شد؛ هر گرم طلای ۱۸ عیار با گپ مثبت ۳۳۲ هزار تومانی در نرخ ۱۹ میلیون و ۳۳۳ هزار تومان بازگشایی شد و در ادامه تا سطح ۱۹ میلیون و ۴۱۴ هزار تومان بالا رفت، اما پس از آن وارد فاز نوسانی شد و بین کانال ۱۹.۳ میلیون و کف کانال ۱۹.۴ میلیون تومان رفت‌وبرگشت داشت و در نهایت در نرخ ۱۹ میلیون و ۳۴۵ هزار تومان بسته شد؛ رفتاری که نشان می‌دهد بازار طلا با وجود رشد، در پایان روز بخشی از سود را شناسایی کرد.

سکه امامی؛ گپ سنگین ۵.۵ میلیونی؛ صعود نیمه‌کاره

سکه امامی پنج‌شنبه در بازگشایی با گپ مثبت سنگین وارد بازار شد؛ قیمت سکه امامی معاملات را با گپ مثبت ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی در نرخ ۱۹۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان آغاز کرد و در ادامه تا کف کانال ۱۹۶ میلیون تومان بالا رفت، اما نتوانست این سطح را حفظ کند و در پایان معاملات به نرخ ۱۹۵ میلیون تومان برگشت و بسته شد؛ عقب‌نشینی پایان روز نشان می‌دهد بخشی از تقاضا در سکه امامی، از جنس هیجان کوتاه‌مدت بوده و بازار در نزدیکی سطوح بالاتر وارد فاز احتیاط شده است.

نیم‌سکه، ربع‌سکه و سکه گرمی؛ کوچکترها هیجانی‌تر، اما کم‌جان‌تر

در بازار سکه‌های کوچک‌تر نیز تصویر کلی پنج‌شنبه، «شروع هیجانی و پایان محتاطانه» بود؛ نیم‌سکه معاملات خود را با گپ مثبت ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی در کف کانال ۱۰۳ میلیون تومان آغاز کرد اما در ادامه با فشار فروش مواجه شد و تا کف کانال ۱۰۰ میلیون تومان عقب نشست که این رفتار نشان می‌دهد بخشی از تقاضا صرفاً هیجانی بوده و بازار خیلی سریع وارد فاز شناسایی سود شد.

در سوی دیگر ربع‌سکه با گپ مثبت یک میلیون تومانی در نرخ ۵۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بازگشایی شد و سپس تا کف کانال ۵۷ میلیون تومان افزایش یافت اما در نهایت به نرخ بازگشایی برگشت و همان‌جا معاملات را به پایان برد، سکه گرمی نیز با گپ مثبت ۵۰۰ هزار تومانی در نرخ ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان آغاز شد و در ادامه تقریباً در همین نرخ معامله شد؛ رفتاری که نشان می‌دهد بازار گرمی فعلاً در فاز انتظار قرار دارد.

طلا در اتاق انتظار اونس و سیاست؛ هفته سوم بهمن زیر سایه ۴۹۰۰ دلار و اخبار مذاکرات

کارشناسان بازار طلا معتقدند مسیر معاملات در هفته سوم بهمن‌ماه بیش از هر زمان دیگری زیر سایه دو متغیر تعیین‌کننده قرار گرفته است: جهت حرکت اونس جهانی و وزن اخبار سیاسی. از نگاه آن‌ها، بازار طلا در شرایط فعلی نه یک روند صعودی قطعی دارد و نه وارد فاز ریزشی پایدار شده؛ بلکه در یک وضعیت «تعلیق» قرار گرفته که با هر سیگنال از بیرون می‌تواند جهت خود را عوض کند.

به گفته تحلیلگران، اگر طلای جهانی بتواند بالای محدوده ۴۹۰۰ دلار تثبیت شود، این اتفاق برای بازار داخلی یک پیام روشن خواهد داشت: تقویت پشتوانه روانی برای رشد طلا. در چنین سناریویی، بازار داخل ظرفیت آن را دارد که به‌جای جهش‌های ناگهانی، وارد مسیر بازگشت تدریجی قیمت طلا و در ادامه، رشد محدود سکه شود. با این حال کارشناسان تأکید می‌کنند که این رشد، بیشتر از جنس «پله‌ای و کنترل‌شده» خواهد بود و نه از جنس پرش‌های هیجانی.

در سمت دیگر ماجرا، دلار قرار دارد. تحلیلگران می‌گویند تثبیت دلار در کانال ۱۶۰ هزار تومان می‌تواند نقش یک حمایت جدی برای بازار سکه ایفا کند و مانع از عقب‌نشینی سریع قیمت‌ها شود؛ اما همین سطح از ثبات، برای ایجاد جهش‌های شارپی کافی نیست، مگر اینکه عامل سیاسی یا خبری، به بازار شوک جدید وارد کند. به بیان ساده، دلار ۱۶۰ هزار تومانی می‌تواند «کف» بسازد، اما الزاماً «موج» نمی‌سازد.

بر اساس سناریوی محتاطانه تحلیلگران، شروع بازار در روز شنبه احتمالاً با نوسانات محدود و رفت‌وبرگشتی همراه خواهد بود و معامله‌گران همچنان در فاز انتظار باقی می‌مانند؛ چرا که بخش زیادی از بازار هنوز ترجیح می‌دهد قبل از روشن شدن نتیجه اخبار سیاسی، از ورود سنگین خودداری کند. با این حال، تحلیلگران هشدار می‌دهند که این آرامش شکننده است و هر خبر قطعی مثبت یا منفی از مذاکرات می‌تواند خیلی سریع بازار را از وضعیت انتظار خارج کرده و طلا و سکه را وارد یک فاز نوسانی جدید کند؛ فازی که در آن، سرعت واکنش بازار معمولاً از منطق اقتصادی جلو می‌زند و رفتار قیمت‌ها بیشتر تابع خبر و هیجان می‌شود.

پیش‌بینی قیمت طلای ۱۸ عیار؛ نبرد روی مرز ۱۹.۵ میلیون؛ طلا منتظر دلار

به گفته تحلیلگران، طلای ۱۸ عیار در معاملات پنج‌شنبه نشان داد که توان ورود به کانال بالاتر را دارد، اما رفتار پایان روز همزمان یک هشدار بود: طلا رشد کرد، ولی بازار هنوز برای تثبیت در سقف‌ها اطمینان ندارد. در واقع، طلای ۱۸ عیار اکنون بیشتر از هر عامل دیگری به مسیر دلار وابسته است و اگر دلار عقب‌نشینی کند، طلا سریع وارد فاز نوسانی و اصلاحی می‌شود.

در حال حاضر، محدوده حمایتی طلای ۱۸ عیار ابتدا روی ۱۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و سپس روی ۱۹ میلیون تومان قرار دارد. از طرف دیگر، محدوده مقاومتی در سطح ۱۹ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان دیده می‌شود و اگر طلا بتواند بالای این سطح تثبیت شود، تحلیلگران محدوده بعدی را ۱۹ میلیون و ۶۰۰ تا ۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان برآورد می‌کنند؛ محدوده‌ای که معمولاً در آن، فشار فروش و شناسایی سود شدت می‌گیرد.

پیش‌بینی قیمت سکه امامی؛ سکه آماده پرش، اما مین‌گذاری شده با حباب

تحلیلگران بازار سکه می‌گویند سکه امامی در پنج‌شنبه یک پیام روشن داد: بازار هنوز پتانسیل رشد دارد، اما هر قدم صعودی با «سودگیری سریع» روبه‌روست. دلیل هم مشخص است؛ سکه علاوه بر دلار، یک عامل اضافه‌تر هم دارد: حباب و هیجان. همین عامل باعث می‌شود سکه در صعودها تندتر حرکت کند، اما در اصلاح‌ها هم تیزتر و سریع‌تر پایین بیاید.

در این شرایط، محدوده حمایتی سکه امامی ابتدا روی ۱۹۳ تا ۱۹۴ میلیون تومان قرار دارد و حمایت مهم‌تر در محدوده ۱۹۰ میلیون تومان دیده می‌شود. در سوی مقابل، محدوده مقاومتی سکه روی ۱۹۶ میلیون تومان است و عبور از آن می‌تواند قیمت را وارد محدوده ۱۹۸ تا ۲۰۰ میلیون تومان کند؛ جایی که تحلیلگران هشدار می‌دهند بازار ممکن است وارد فاز «پرش‌های هیجانی کوتاه‌مدت» شود و ریسک نوسان سنگین به شکل جدی افزایش پیدا کند.

ارسال نظر

پربازدیدترین‌ها
لوتوس پارسیان - O