نصف شدن قیمت خرما بعد از ماه رمضان
علیاصغر موسوی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به نبود بازار مناسب، برخی از نخلداران عرصههای تولیدی خود را رها کردهاند و تولید خرما کاهش پیدا کرده است که پیشبینی میشود میزان تولید خرما در سال جاری به ۹۰۰ هزار تا یک میلیون تن برسد.
وی افزود: قیمت خرما نیز که توسط دلالان از چند هفته قبل از ماه رمضان به کیلویی ۱۰ تا بیش از ۱۱ هزار تومان رسیده بود، هماکنون و بعد از ماه رمضان که تقاضا برای این محصول به شدت کاهش یافته است، به کیلویی حدود ۵۰۰۰ تومان یعنی کمتر از نصف رسیده است و پیشبینی میشود در ادامه با توجه به ادامه کاهش تقاضا در فصل تابستان و رسیدن محصول تولید امسال به بازار، قیمت این محصول به حدود ۲۰۰۰ تومان هم برسد. در حالی که متاسفانه این محصول نهایتا کیلویی ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ تومان از نخلداران خریداری میشود.
دبیر انجمن خرما عنوان کرد: یکی دیگر از اتفاقاتی که هماکنون شاهد آن هستیم این است که به دلیل فروش نرفتن همه خرمای تولید شده پارسال در ماه رمضان، این محصول را دلالان با تولید نوبرانه جدید که به تدریج به بازار میآید، مخلوط میکنند و آن را در بازار عرضه میکنند یا آنکه محصولات کهنه را به عنوان تولید جدید میفروشند، چرا که به عنوان مثال یکی از مشتریان ایرانی خرما در اتریش نیز همین اتفاق برایش افتاده بود و در محموله دریافتیاش کارتنهای بسیاری که محصول باکیفیت کمتر و قدیمیتر بودند نیز مشاهده شد که حتی باعث شده برای پیگیری این مسئله و ضرر و زیانش به ایران سفر کند.
وی تاکید کرد: بازار خرما تا زمانی که وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید و بازار این محصول به همراه انجمن خرما و دیگر تشکلهای بخش خصوصی به آن ورود نکنند، اصلاح نخواهد شد و همچنان شاهد خواهیم بود که دلالان به زیان تولیدکنندگان و مصرفکنندگان از آن سود خواهند برد.