واکنش پلیس به ادعای سرقت از مغازههای پلاسکو

روزنامه اعتماد با این مقدمه نوشت: حالا بعد از چند روز معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا توضیحاتی را درباره این ادعا مطرح کرده است. سرهنگ رضا موذن درباره گفتههای کسبه پاساژ پلاسکو درباره سرقت از مغازههایشان گفت: هنوز رسما گزارشی از این موارد به ما اعلام نشده است، البته باید این موضوع را از تهران هم استعلام کنیم اما تا جایی که من اطلاع دارم به آگاهی ناجا شکایتی در این خصوص ابلاغ نشده است.
وی با اشاره به زمان وقوع حادثه ادامه داد: در همان زمان وقوع حادثه تیمهای گشت پیاده و خودرویی دقیقا تمام منطقه را به طور ویژه و به شکل گسترده پوشش دادند. در آن زمان هم بحث خاصی در مورد سرقت مطرح نشد و شکایتی در این زمینه از سوی کسبه به ما اعلام نشده بود. موذن با بیان اینکه در حال حاضر نیز داخل پاساژ پلاسکو قرنطینه است، گفت: کسب و کار عادی در آن منطقه در حال انجام است و پلیس هم همچون دیگر مناطق شهر در این منطقه حضور دارد.
اما نیازی به حضور فیزیکی پلیس به غیر از حالت عادی ماموریتی خود وجود ندارد چرا که دیگر حالت فوقالعادهای در آنجا وجود ندارد. معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه در ساختمان قدیمی پلاسکو چیزی باقی نمانده، به ایسنا گفت: تا جایی که من اطلاع دارم اکثر مغازههای این پاساژ تخلیه شده و گاوصندوقها هم منتقل شده است، مگر مواردی که در پی حادثه از بین رفته باشد. وی در عین حال از کسبه پلاسکو خواست که اگر شکایتی در این زمینه دارند، حتما آن را مطرح کرده و مطمئن باشند که پلیس به آن رسیدگی خواهد کرد.
این در حالی است که یکی از کسبه پلاسکو در گفتوگو با «اعتماد» میگوید: «هم اینک ساختمان پلاسکو مکانی برای سارقان و معتادانی است که با آزادی کامل و فراغ بال میتوانند به داخل ساختمان رفت و آمد کنند و حتی اینجا را مکانی برای کارهای خلاف خود انتخاب میکنند؛ خلافهایی نظیر استعمال و تزریق مواد مخدر و... علاوه برجرایم فوق صدها میلیون از اموال کسبه آسیبدیده که مجبور به حبس آنها در مغازهشان شدهاند و هیچ نهادی هم مسوولیت نمیپذیرد.»
همچنین رییس ستاد ایمنسازی واحدهای صنفی تهران نیز روز گذشته درباره وضعیت ایمنی واحدهای باقیمانده پلاسکو گفت: از نظر ما پلاسکو پروندهای مختومه محسوب میشود. خسرو ابراهیمینیا گفت: درخصوص پلاسکو موضوع اسکان واحدها از جمله بحثهای مطرح بود که در این زمینه با همکاری بنیاد مستضعفان اقداماتی انجام شد و وظیفه ما به انجام رسید. پس از آن بحث ساخت مجدد این بنا در تخصص اتاق اصناف محسوب نشده و بر همین اساس از جایگاه ما میتوان گفت که پرونده پلاسکو مختومه است.
وی در عین حال عنوان کرد: ماده ۲۷ قانون نظام صنفی، واحدها را به رعایت مسائل بهداشتی و امنیتی و ایمنی ملزم میکند و بند ز ماده ۳۷ اتاق اصناف را به عنوان ناظر این بخش معرفی کرده است. رییس ستاد ایمنسازی واحدهای صنفی تهران ادامه داد: در این خصوص ما هیچ گونه هرم اجرایی در دست نداریم اما در بخشهای مختلف برنامهریزیهایی را با نهادهای ذیصلاح انجام دادهایم، به عنوان مثال در ارتباط با بازار بزرگ تهران یا ساختمان آلومینیوم اقدامات متعددی انجام شده است یا ساختمانهای دیگری در دستور کار ما قرار داشته است.