رشد ۱۴۷۵ میلیون دلاری بدهی خارجی در سه ماهه ابتدایی امسال
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از میزان، بانک مرکزی در تازهترین آمار منتشره شاخصهای عمده اقتصادی کشور در فصل بهار سال ۹۷ را در ۷ حوزه نیروی انسانی، بخش خارجی، نرخ رشد متغیرهای بخش پولی، بخش واقعی، وضع مالی دولت، بورس اوراق بهادار و تغییرات شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی مورد بررسی قرار داد.
در این گزارش به بررسی جزئیات بخش خارجی از جمله تراز پرداختها و بدهی خارجی میپردازیم که در ادامه میخوانید.
بررسی تراز پرداختها نشان میدهد صادرات کالا در سه ماهه ابتدایی سال ۹۷ به ۲۹۳۳۶ میلیون دلار رسیده که از این رقم بالغ بر ۸۳۵۶ میلیون دلار صادرات غیرنفتی و ۲۰۹۸۰ میلیون دلار آن را صادرات نفتی تشکیل داده است.
لازم به ذکر است که رقم کل صادرات در ۳ ماهه ابتدایی سال ۹۷ نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رقم ۲۱۳۴۲ میلیون دلار رشد قابل توجهی داشته است.
در این بین بررسی میزان واردات کالا در ۳ ماهه ابتدایی سال ۹۷ حاکی از آن است که به طوری کلی ۱۶۳۵۳ میلیون دلار کالا به کشور وارد شده که از این رقم ۶۶۶ میلیون دلار گاز و فرآوردههای نفتی بوده و بالغ بر ۱۵۶۸۶ میلیون دلار را سایر کالاها تشکیل داده است.
گفتنی است که میزان کل واردات کالا نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رقم ۱۶۲۸۳ میلیون دلار با تغییر چندانی روبرو نبوده و کمی افزایش پیدا کرده است.
یکی دیگر از بخشهای شاخص عمده اقتصادی در بخش خارجی بحث بدهی خارجی است که تفکیک آن به کوتاه مدت و بلند مدت براساس سررسید اولیه صورت میگیرد.
بررسیها نشان میدهد رقم کل بدهیهای خارجی در سه ماهه اول سال ۹۷ بالغ بر ۱۰۴۴۱ میلیون دلار بوده که از این رقم ۳۹۵۷ میلیون دلار مربوط به بدهیهای کوتاه مدت و ۶۴۸۴ میلیون دلار مربوط بدهیهای میان مدت و بلند مدت بوده است.
لازم به ذکر است که کل بدهی خارجی با احتساب معوقهها به مبلغ ۱۴۴۴.۱ میلیون دلار در فصل بهار سال ۹۷ به ۱۱۸۸۵.۲ میلیون دلار میرسد.
براساس آمار منتشره بدهی خارجی در پایان خرداد ماه با سررسید سال ۱۳۹۷ رقم ۴۷۵۴ میلیون دلار، با سررسید ۱۳۹۸ رقم ۱۶۶۳ میلیون دلار، با سررسید ۱۳۹۹ بالغ بر ۱۴۵۲ میلیون دلار، با سررسید ۱۴۰۰ رقم ۹۲۳ میلیون دلار و با سررسید ۱۴۰۱ به بعد رقم ۱۶۴۹ میلیون دلار بوده است.
گفتنی است رقم بدهیهای خارجی در سه ماهه ابتدایی سال ۹۷ با رقم ۱۰۴۴۱ میلیون دلار نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رقم ۸۹۶۶ میلیون دلار رشد قابل توجهی داشته است.