عوارض افزایش حداقل دستمزد کارگران

کدخبر: ۲۵۶۱۶۶
مرکز پژوهش‌های مجلس معتقد است که با توجه به متفاوت بودن خط فقر در نقاط مختلف کشور، سیاست افزایش حداقل دستمزد نیز باید تغییر کند.

V2tGKv8fg6Jr

به گزارش اقتصادنیوز، محاسبات بازوی پژوهشی مجلس شورای اسلامی نشان می‌دهد که رقم خط فقر در کل کشور پراکندگی زیادی دارد. به طوری که برای مثال در شهرستان تهران خط فقر در حدود 5 / 3 برابر خط فقر در نقاط روستایی استانهای قرار گرفته در مناطق زردرنگ (مناطق روستایی استان سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد و ایلام) است.

از اینرو در خصوص سیاستهای حمایتی مانند افزایش حداقل دستمزد باید توجه داشت که هرچند با توجه به افزایش قابل توجه قیمتها در سال 1397 باید حداقل دستمزد در سال 1398 افزایش یابد، اما شایان ذکر است که اولاً با توجه به پراکندگی قابل توجه خط فقر در نقاط مختلف کشور، دستمزدها نیز باید در مناطق مختلف متفاوت باشد. به طوری که افزایش قابل توجه حداقل دستمزد در مناطقی که خط فقر پایینتری دارد ممکن است به علت تحمیل هزینه اضافی به کارفرما، موجبات اخراج کارگران را فراهم کرده و فقر بیشتری را به همراه داشته باشد. ثانیاً، رفاه از دست رفته خانوار در اثر افزایش قابل توجه نرخ تورم و همچنین بالارفتن خط فقر، تنها از طریق دستمزدها قابل جبران نیست و الزام واحدهای تولیدی به افزایش شدید دستمزدها در شرایط فعلی کشور میتواند منجر به بدتر شدن وضعیت تولید و حتی تعطیلی واحدهای تولیدی شود. بنابراین دولت باید بخش قابل توجهی از این رفاه از دست رفته را از طریق سیاستهای حمایتی که بر خلاف سیاست افزایش حداقل دستمزد تنها شامل شاغلان نشده و بیکاران را نیز دربردارد، جبران کند.

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید