کارت اعتباری مصالح ساختمانی تاثیری بر قیمت مسکن خواهد داشت؟

کدخبر: ۲۹۰۳۱۶
اقتصاد نیوز: فردین یزدانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار کرد: آنالیز قیمت می‌گوید 54 درصد هزینه تمام شده مسکن زمین است پس این (قیمت مسکن) ربطی به مصالح ندارد. از سوی دیگر حداقل 10 درصد هزینه‌ها مربوط به عوارض، بیمه و بقیه چیزهاست که حدود 64 درصد می‌شود.

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا؛ وی با بیان این‌که حدود 7 تا 8 درصد هزینه‌های ساخت و ساز مربوط به دستمزد است، افزود: مجموع اینها حدود 70 درصد است. فرض را بر این می‌گیریم که 30 درصد هزینه‌ها مربوط به مصالح ساختمانی است.

وی با اشاره به برنامه وزارت راه و بانک مسکن برای اجرای کردن کارت اعتباری مصالح ساختمانی،‌ ادامه داد:‌ من تولیدکننده مصالح نمی‌آیم اولا در شرایط تورمی اقتصاد چکی یعنی اقساطی بفروشم. اگر اقساطی می‌فروشم باید بهره‌اش را بگیرم یعنی پول سودش را هم باید دریافت کنم. بنابراین این روش خیلی در هزینه مصالح ساختمانی صرفه جویی به عمل نمی‌آید.

کارشناس مسکن با اشاره به این‌که هنوز مکانیسم اجرایی کارت مصالح ساختمانی مشخص نیست،‌ گفت: بحث تهاتری در کارت اعتباری مصالح ساختمانی مطرح شده و معاون وزیر راه چند اشاره به آن کرده است. در واقع معلوم نیست با چه مکانیسمی مصالح ساختمانی در اختیار سازنده قرار خواهد گرفت.

یزدانی افزود:‌با توجه به این‌که این مسئله هنوز روشن نشده نمی‌توان درباره آن تحلیلی را ارائه کرد، این‌که آیا این برنامه می‌تواند در کاهش هزینه تمام شده موثر باشد یا اینکه فقط یک گفتار درمانی و از باب خالی نبودن عریضه قرار است کارتی صادر شود.

وی ادامه داد: اگر هدف ساماندهی و تسهیل دسترسی به مصالح ساختمانی باشد در کشور آلمان فروشگاه‌هایی وجود دارد که تمام مصالح ساختمانی از ریزترین تا اصلی‌ترین آن را می‌توان خریداری کرد. مصالحی که به طور مستقیم از کارخانه می‌آید و به دلیل نبود واسطه، هزینه‌ها را کاهش داده است.

وی بیان کرد:‌ اگر وزارت راه نه با هدف ارزان‌تر کردن قیمت‌ها بلکه برای کارآمدتر شدن تولید، باید چنین سیستم‌هایی را (سوپرمارکت‌ مصالح ساختمانی)در ایران راه‌اندازی کنند. اما زمانیکه بحث کارت اعتباری مصالح ساختمانی مطرح می‌شود یعنی پرداخت سود، قسط و... . حالا اگر خانه ساخته شده فروش نرود و سازنده نتوانست قسط را به کارخانه مصالح ساختمانی پرداخت کند، کارخانه ورشکست می‌شود. 

کارشناس مسکن تاکید کرد: تولیدکنندگان مصالح ساختمانی به جای این کار، تولیدات خود را صادر می‌کنند که بسیار به صرفه‌تر خواهد بود.

یزدانی تاکید کرد: در خوشبینانه‌ترین حالت ممکن اجرایی شدن کارت اعتباری مصالح ساختمانی حداکثر 2 تا 3 درصد روی قیمت‌ها تاثیرگذار خواهد بود.

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید