23 درصد کارخانههای کوچک و متوسط در رکود هستند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، محسن صالحی نیا اظهار داشت: هم اکنون، ۷۰ هزار واحد تولیدی کوچک و متوسط در کشور فعال هستند که از این تعداد، ۴۵ هزار واحد تولیدی صنعتی و معدنی در شهرک های صنعتی مستقرند.
وی گفت: تا پایان سال جاری تعداد واحدهای احیا شده در کشور به ۲ هزار واحد خواهد رسید. ۲۳ درصد از واحدهای صنعتی کوچک و متوسط با رکود مواجهاند که بخشی از مشکلات آنها به فرآیند تولید و بازسازی و نوسازی باز میگردد و بخش دیگر هم به علت کمبود نقدینگی و مشکلات ناشی از تحریم است.
به گفته مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی نه تنها احیای واحدها در برنامههای این سازمان است بلکه حفظ واحدهای فعال و افزایش ظرفیت تولید نیز از برنامههای این سازمان است.
وی با بیان اینکه ۱۵ درصد از واحدهای تولیدی کشور با ظرفیت ۳۰ تا ۴۰ درصد کار می کنند، اظهار داشت: این واحدها باید به ظرفیت حداقل ۵۰ درصد برسند و به همین دلیل اقدامات سازمان صنایع کوچک برای این پایش و کمک به این واحدها مستمر است.
صالحی نیا به اقدامات کارگروه رفع موانع تولید و نقش عمدهای که در فعال سازی واحدهای تولیدی دارند، اشاره کرد و افزود: یکی از انتقاداتی که به مصوبات این کارگروه وارد میشود این است که بانک ها به آن توجه ندارند و به همین دلیل امسال در متن قانون مربوط به این کارگروه درج شد که ۵ خبره بانکی با معرفی استانداران در کارگروه وارد شوند تا نقطه اتصال بین بانک ها و کارگروه رفع موانع تولید شوند.
مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی به پایان یافتن توانمندسازی صدمین خوشه صنعتی کشور اشاره کرد و افزود: تا سال ۱۴۰۴ باید ۴۰۰ خوشه صنعتی را به این مرحله برسانیم و هم اکنون این خوشه ها با مطالعه و نوع محصول در اقصی نقاط کشور شناسایی شده است.
وی در باره توسعه صنایع پایین دستی و ناحیه های صنعتی کشور گفت: روند به رشدی در ناحیهها و شهرکهای صنعتی کشور وجود دارد و عملیات ۳۷ هزار واحد تولیدی دیگر نیز در دست اجرا است.
براساس آمارها در مجموع حدود ۸۴ هزار واحد صنعتی در کشور وجود که ۹۳ درصد از آنها را صنایع کوچک تشکیل میدهند.