رئیس جمهوری در پاسخ به سوال روزنامه دنیای اقتصاد تشریح کرد

طراحی دولت یازدهم برای آینده یارانه نقدی

کدخبر: ۱۶۵۰۲۴
حسن روحانی روز دوشنبه گذشته یک بار دیگر در نشست خبری با خبرنگاران داخلی و خارجی شرکت. روحانی در این کنفرانس مطبوعاتی در پاسخ به خبرنگار روزنامه دنیای اقتصاد که پرسید «وجه تمایز اولویت‌های اقتصادی شما در صورت پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری نسبت به دوره کنونی مسوولیت شما به‌خصوص در زمینه سیاست‌های رفاهی از جمله یارانه نقدی، اصلاح نظام بانکی و تسریع رونق اقتصادی چه خواهد بود؟» تاکید کرد: مساله یارانه برای کمک به اقشار آسیب‌پذیر جامعه بوده و در چارچوب قانون باید دولت آن را اجرا کند و این دولت تلاش می‌کند برنامه‌ها را در چارچوب قانون اجرا کند.
طراحی دولت یازدهم برای آینده یارانه نقدی

به گزارش اقتصادنیوز ، روحانی با بیان اینکه دولت بخشی از یارانه را به بخش‌های پر‌اهمیت مانند کشاورزی منتقل کرده است، گفت: در کشاورزی پولی که برای خرید گندم می‌دهیم با قیمت گندم در بازار بین‌المللی خیلی متفاوت و تقریبا چیزی حدود 2‌برابر است.

رئیس‌جمهوری ادامه داد: یارانه‌ای که دولت به کشاورزها می‌دهد و نیز در زمینه درمان، مردم در بیمارستان‌ها به جای 37 درصد، 6 درصد و در روستاها 3 درصد می‌دهند، به معنای استفاده صحیح از یارانه است؛ البته یک مقدار یارانه نقدی است که پرداخت می‌شود و در این زمینه به‌طور کلی دولت باید تابع قانون باشد، چراکه معتقدیم هر آنچه در چارچوب قانون از سوی مجلس شورای اسلامی تصویب شده را این دولت اجرا و عملی خواهد کرد.

روحانی تصریح کرد: معتقدم با وجود یکسری اقشار آسیب‌پذیر در جامعه که بیشتر تحت‌فشار هستند اگر یارانه به‌طور یکسان به همه داده شود، مطلوب نخواهد بود، بلکه باید اقشار آسیب‌پذیر بیشتر یارانه‌بگیرند که برای رسیدن به این هدف از سال گذشته در حال برنامه‌ریزی هستیم و ان‌شاءالله طبق برنامه‌ای که دولت دارد، یارانه نقدی اقشار کم‌درآمد اضافه خواهد شد.

بعضی همه جارا سیاه می‌کنند

رئیس‌جمهوری در پاسخ به سوال دیگری در مورد یارانه‌ها نیزباتاکید بر اینکه ما باید به جایی برسیم که مردم نیازمند دریافت یارانه نقدی نباشند، گفت: کاری که ما در دولت یازدهم کردیم این بوده که این یارانه‌های نقدی را به‌جای اینکه اضافه کنیم، بردیم در بخش‌های تولیدی، خدمات اجتماعی و معتقدیم باید وضع زندگی مردم آنقدر خوب شود که مردم نیاز نداشته باشند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، روحانی ادامه داد: همه مردم باید مشغول به‌کار شوند و بیکار نباید داشته باشیم. وی اظهار کرد: نباید آینده را تاریک و سیاه کنیم؛ بعضی‌ها مانند ماشین دودی هستند و همین طور حرف می‌زنند و همه فضا را سیاه می‌کنند در حالی که ما یک فضای روشن و ایران آبادی داریم و حتما ایران بهتری خواهیم داشت.

روحانی با بیان اینکه چرا فضا را دودآلود کرده و مردم را به تردید می‌اندازیم و این عدم قطعیت را برای چه القا می‌کنیم، افزود: باید فضا را امیدوارانه کرده و تلاش کنیم تا سرمایه‌ها جذب شوند. مثلا تعدادی هواپیما خریداری شد، نمی‌دانم چطور به بعضی‌ها خرید این هواپیماهای نو برخورد، در حالی که مردم ما در سال بیش از 4 میلیارد دلار، برای سفرشان به شرکت‌های هواپیمایی خارجی می‌پردازند و حالا این اشکالی دارد که این 4 میلیارد دلار را شرکت‌های داخلی خودمان از مردم بگیرند؟ رئیس‌جمهوری با تاکید بر ضرورت تلاش برای توسعه گردشگری در کشور، تاکید کرد: این حرف بحق است و بازهم تاکید می‌کنم که کشور ما باید به روزی برسد که هیچ‌کس نیاز به یارانه نقدی نداشته باشد؛ این راه طولانی پیش‌روی ما قرار دارد و همه باید دست به دست هم دهیم؛ دستگاه اجرایی به تنهایی قادر به انجام نیست و باید قوای قضائیه و مقننه هم به میدان بیایند و این کاری است که رسالت و وظیفه همه ماست و دولت هم وظیفه دارد.

نیاز بانک‌ها به اصلاح

‏رئیس‌جمهوری در بحث ضرورت اصلاح نظام بانکی کشور نیز اظهار کرد: بانک‌ها خیلی نیاز به اصلاحات دارند. البته اینجا از بانک‌های کشور به‌خاطر کاری که در سال 95 کردند، تشکر می‌کنم. بانک‌های ما در سال 95، معادل43 درصد بیشتر از سال قبل به مردم تسهیلات دادند، این رقم بسیار خوبی است. روحانی افزود: بعضی‌ها در قضاوت درباره برخی مدیران بانک‌ها ظلم و بی‌انصافی کردند که آن را هم کنار می‌گذاریم، اما در مجموع بانک‌های ما نیاز به تحول دارند.

رئیس‌جمهوری اظهار کرد: درست است که این دولت، اولین دولتی است که در حال پرداخت بدهی‌های خود به بانک‌ها است، چون همه دولت‌ها بدهی درست می‌کردند و می‌رفتند و می‌گفتند دولت بعدی یک کاری می‌کند اما این دولت دولتی است که برای اولین‌بار بدهی‌هایش را پرداخت می‌کند و نکته بعد این است که در این دولت سرمایه بانک‌های دولتی تقریبا 2 برابر شده و این کار بزرگی است که دولت برای بانک‌های دولتی انجام داده، اما در عین حال بانک‌ها نیاز به اصلاحات فراوانی دارند.

بحرانی درنظام بانکی وجود ندارد

رئیس‌جمهوری در پاسخ به سوالی دیگر، درباره سیاست کنترل تورم، وجود بحران در سیستم بانکی و اقتصادی کشور و موسسات اعتباری غیرمجاز اظهار کرد: کلمه بحران را قبول ندارم که شما به‌کار می‌برید. هیچ بحرانی وجود ندارد، یکی از افتخارات دولت این است که تورم را تک‌رقمی کرده، چیزی که از ابتدا دنبال آن بود و بعد از 26 سال تورم کشور، تک‌رقمی شد.

دلیل ایجاد تورم دردولت گذشته

رئیس‌جمهوری علت ایجاد تورم 45 درصدی دردولت گذشته را اجبار بانک مرکزی برای پرداخت 43 هزار میلیارد تومان برای مسکن مهرعنوان کرد. او همچنین تصریح کرد: باید سود تسهیلات را پایین آوریم و این یک مشکل در کشور است که باید اصلاح شود.

وضعیت ایجاد شغل در کشور

رئیس‌جمهوری درادامه باتاکید براین نکته که ما به‌دنبال افزایش اشتغال خالص و رسیدن به یک رقم قابل قبول هستیم تاکید کرد: مرکز آمار، منشأ آمار در دولت قبل و دولت یازدهم است. با همان مدل آمارگیری سابق درحال کار است و رئیس مرکز آمار نیز که اخیرا به دیوان محاسبات رفت، همان رئیس مرکز آمار دولت قبل است. روحانی افزود: ما اصلا دست نزدیم. ما چند چیز را در این دولت دست نزدیم که رئیس مرکز آمار و رئیس خزانه بودند. رئیس خزانه کنونی، در دولت قبلی برسرکار بود. بنابراین محاسبات بر همان مبنای قبلی انجام گرفته است.

رئیس‌جمهوری گفت: در سال 95، اشتغال خالص در فصل‌های مختلف فرق می‌کرد. در فصل تابستان نسبت به فصل تابستان سال قبل، بیش از 700 هزار شغل خالص است و در زمستان سال گذشته درمجموع سال 630 هزار اشتغال خالص داریم. روحانی تاکید کرد: از ابتدای سال به دولت گفتیم که امسال بالای 700 هزار شغل خالص داشته باشیم و البته مایلیم بیشتر از این مقدار باشد، اما ایجاد شغل پایدار کار ساده‌ای نیست و باید مردم، کارآفرینان و همه به میدان بیایند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • گزارش «اقتصادنیوز» از معاملات بازار سهام

      اقتصادنیوز: بازار سرمایه در هفته جاری روند صعودی داشته است؛ باید گفت امروز هم شاخص کل بورس ۳۵ هزار واحد رشد را تجربه…

    کارگزاری مفید