طرح رونق در انتظار سه نوع «وام تولید»
به گزارش اقتصادنیوز، موتور طرح رونق تولید با آغاز به کار سایت «بهینیاب» برای ثبتنام متقاضیان دریافت تسهیلات 30 هزار میلیارد تومانی روشن شد. برای سالجاری متقاضیان میتوانند برای دریافت سه نوع تسهیلات که دربرگیرنده «تامین سرمایه در گردش موردنیاز برای ۱۰هزار بنگاه اقتصادی، تامین منابع مالی موردنیاز ۶ هزار طرح نیمهتمام با پیشرفت فیزیکی حداقل ۶۰ درصد و تامین مالی موردنیاز برای بازسازی و نوسازی ۵ هزار واحد اقتصادی» میشود، به این سایت مراجعه کنند.
براساس اخبار اعلام شده بررسی پرونده متقاضیان سال گذشته تا 30 خرداد ماه سالجاری در دستور کار سایت بهینیاب قرار داشته و با پایان روند بررسی این متقاضیان از روز گذشته، ثبتنام جدید در این سایت آغاز شده است.
سیاستگذار پولی کشور در راستای «استمرار رونق تولید، حفظ اشتغال فعلی، ایجاد اشتغال جدید و افزایش رشد اقتصادی کشور» راهبرد وامدهی سال 96 را در دستور قرار داده است. براساس دستورالعمل جدید وامدهی در سالجاری تسهیلات پیشبینی شده مشمول بنگاههایی میشود که از سوی کارگروه استانی مشروط به احراز توجیه فنی، مالی و اقتصادی مناسب فعالیت توسعه بانک معرفی شوند. همچنین دریافت تسهیلات براساس دستورالعمل پیشبینیشده مشمول محصولاتی میشود که در بازار فروش قابلقبول باشند و منجر به انباشته شدن محصولات در انبار نشوند. از سوی دیگر تسهیلات مذکور مشمول بنگاههایی میشود که تولید آنها به دلیل کمبود نقدینگی متوقف شده باشد یا فعالیت آنها به کمتر از ظرفیت اسمی رسیده باشد. درخصوص بنگاههایی که در سالهای گذشته فعالیت نداشتهاند و فاقد فروش بودهاند نیز اعطای تسهیلات سرمایه در گردش به تشخیص موسسه اعتباری در راستای فعالیت مجدد بنگاهها تخصیص مییابد؛ مشروط بر اینکه متقاضیان دارای طرح توجیهی مناسبی باشند و فعالیت مجدد آنها بتواند به فروش و سودآوری منتهی شود.نوسازی خطوط فرسوده برخی از صنایع که به دلیل ماشینآلات با کاهش بازدهی مواجه شده بودند را میتوان یکی از اقداماتی دانست که در طرح رونق تولید سالجاری پیشبینی شده و آنچه مسلم است با نوسازی خطوط قدیمی شاهد رفع بخش اعظمی از مشکلات صنایع خواهیم بود. در اینخصوص رضا رحمانی با اشاره به اینکه قدیمی و فرسوده بودن تجهیزات و ماشینآلات خطوط تولیدی برخی صنایع که در طرح رونق سالجاری مدنظر قرار گرفته و در کنار اقدامات پیشبینی شده اهداف دیگری نظیر کاهش مصرف انرژی، تولید محصول کیفی، رعایت مسائل زیستمحیطی و کاهش قیمت تمامشده که جملگی جزو پروژههای اقتصاد مقاومتی است، در سالجاری اجرایی خواهد شد. به گفته رحمانی برای نوسازی صنوف تولیدی نظیر ریختهگری، نجاری و... که نیاز به نوسازی دارند نیز در اقدام جداگانه سیاستهایی با همکاری معاونت امور اقتصادی و بازرگانی اجرایی خواهدشد. افزایش ایجاد اشتغال یکی دیگر از اهدافی است که رحمانی به آن اشاره کرده و در اینخصوص میگوید: هدف کلی طرح رونق تولید افزایش 10 درصدی اشتغال و محصولات تولیدی در واحدهای صنعتی کوچک و متوسط ثبتنامکننده در سامانه بهین یاب است و با این شرایط پیشبینی ما از طرح رونق تولید ایجاد 50 هزار شغل جدید است، همچنین با تکمیل پروژههایی که با پیشرفت بالای 60 درصد است نیز انتظار ایجاد 120 هزار شغل جدید و برای صنوف بهویژه صنوف تولید ایجاد 250 هزار شغل جدید دور از ذهن نیست.
جغرافیای دریافت وام
در کنار روند پیشگرفته برای سالجاری و براساس آمار اعلام شده از سوی رحمانی، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت سال گذشته 16 هزار میلیارد تومان برای 7 هزارو 500 واحد صنعتی و معدنی درنظر گرفته شده بوده که پرونده متقاضیان دریافت این تسهیلات تا 30 خرداد سالجاری ادامه داشته است. با توجه به آمار اعلام شده سال گذشته در مجموع بیش از 17 هزار میلیارد تومان تسهیلات به 24 هزار و 964 متقاضی پرداخت شده است.
براساس آمار اعلام شده از سوی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران سال گذشته در مجموع 59 هزار و 6 فقره ثبتنام برای دریافت تسهیلات در سایت بهینیاب صورتگرفته که از مجموع ثبتنامکنندگان 24 هزارو 964 فقره تسهیلات به متقاضیان پرداخت شده است. گزارش وضعیت ثبتنام برای تامین مالی طرحها و واحدها بیانگر آن است که استانهای «اصفهان، مازندران، آذربایجانشرقی، گیلان و جنوب کرمان» بیشترین درخواست برای دریافت وام را داشتهاند. براساس آمار مذکور درخواست ثبتشده برای استان اصفهان برابر با چهار هزار و 660 فقره بوده که از مجموع درخواستهای ثبت شده دو هزار و 272 فقره تسهیلات به این استان پرداخت شده است. استان مازندران نیز سال گذشته در مجموع چهار هزار و 541 فقره درخواست در سایت بهینیاب ثبت کرده که از میان درخواستهای ثبتشده هزار و 625 فقره تسهیلات به این استان اختصاص یافته است. اما آذربایجانشرقی سومین استانی است که بیشترین درخواست برای دریافت تسهیلات را سال گذشته ثبتکرده که در مجموع با پرداخت هزار و 278 فقره تسهیلات به متقاضیان این استان موافقت شده است. اما درخواستهای ثبتشده برای استان گیلان نیز برابر با سههزار و 274 فقره بوده که از این میان هزار و 205 فقره تسهیلات پرداخت شده است. درخواستهای ثبتشده برای جنوب کرمان نیز سال گذشته برابر با سه هزار و 38 فقره بوده که پرداخت 273 فقره تسهیلات را به همراه داشته است.