ریشه بیماری آلزایمر شناسایی شد

کدخبر: ۱۵۹۵۹۵
محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا دریافتند واکنش‌های بیوشیمیایی بافت مغز که منجر به بروز بیماری آلزایمر می‌شود، از زمانی‌که جنین در رحم مادر قرار دارد آغاز می‌شود.

به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از گاردین، در این تحقیقات که بر اساس تجربیات حاصل از آزمایش روی موش‌های آزمایشگاهی انجام گرفته است، معلوم شد کمبود ویتامین A‌ در جنین یا بدن نوزاد می‌تواند عامل محرک واکنش‌های بیوشیمیایی عامل آلزایمر باشد. در نتیجه رساندن ویتامین A به بدن نوزادان می‌توان روند ابتلا به بیماری آلزایمر را کندتر کند.

محققان اثرات کمبود ویتامین A را در رحم و در بدن نوزادان موش‌هایی که به‌طور ژنتیکی دستکاری شده بودند، آزمایش کردند. در نتیجه مشخص شد موشی که در دوران جنینی کمبود ویتامین A‌ داشته است، در فرآیندهای آموزشی و حافظه عملکرد ضعیف‌تری را نشان می‌دهد. در واقع کمبود نسبی این ویتامین موجب افزایش تولید نوعی ویتامین موسوم به بتا آمیلویید در بدن می‌شود.

این پروتئین در جریان بیماری آلزایمر، پلاک‌هایی را ایجاد می‌کند که نورون‌های مغز را از بین می‌برند. موش‌هایی که در رحم کمبود ویتامین A‌ داشتند و پس از تولد مقدارکافی این ویتامین را دریافت کردند نیز در مقایسه با موش‌های عادی عملکرد ضعیف‌تری داشتند. البته این موش‌ها در مقایسه با موش‌هایی که در رحم مادر کمبود ویتامین A‌ داشته و بعد از تولد هم این ویتامین را به میزان کافی دریافت نکردند، عملکرد بهتری داشتند.

نتایج این تحقیقات به وضوح نشان می دهد که کمبود ویتامین A حتی در مراحل اولیه بارداری، تاثیر نامطلوبی بر رشد مغز جنین باقی می‌گذارد و آثار بلندمدتی بر سلامتی دارد و حتی ممکن است منجر به بروز بیماری آلزایمر در بزرگسالی شود.

هویج، کاهو، سیب زمینی، روغن کبد ماهی، فلفل قرمز، فلفل دلمه‌ای، انبه، خردل، گردو، ریحان خشک شده، گوجه فرنگی، برگه زردآلو، هلو، اسفناج و جگر گوساله منبع غنی ویتامین A هستند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید