ایران در تولید تجهیزات شبکه انتقال مخابراتی به خودکفایی رسید
به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد آذری جهرمی در همایش «برجام، اقتصاد مقاومتی، سرمایهگذاری و اشتغال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات» با اشاره به عملکرد ایران در حوزه اقتصاد مقاومتی و دستاوردهای ایجاد شده در فضای پساتحریم گفت: موضوع برجام باعث رفع تهاجمات اقتصادی علیه کشور که در راستای فروپاشی نظام و افزایش نارضایتی عموم مردم از سوی دشمنان پایهریزی شده بود، شد. در این راستا شاهد ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی با مدل تعیین شده در معماری اقتصاد مقاومتی هستیم.
وی با بیان اینکه امروز با اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، سهلانگاریهایی که پیش از این در تولیدات داخلی و رفع نیازمندیهای کشور از داخل وجود داشت، مورد توجه قرار گرفته است، گفت: هماکنون توسعه و اشتغال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات محسوس است و ما تأکید داریم که مدل این توسعه بر مبنای اقتصاد مقاومتی است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: هماکنون ۲۳ هزار کیلومتر از شبکه فیبر نوری کشور با تولیدات داخلی فیبر نوری تجهیز شده و امیدواریم با حمایتهای صورت گرفته بر تداوم این تولیدات، شاهد ساخت تکنولوژی تار نوری در کشور باشیم.
آذری جهرمی همچنین از خودکفایی در تولیدات تجهیزات مربوط به شبکههای انتقال فیبر نوری خبر داد و گفت: هماکنون این تکنولوژی با ظرفیت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه در کشور تولید میشود و ما نیز امیدواریم به زودی ظرفیت ۱۰۰ گیگابیت نیز زیر بار برود؛ بر این اساس با تولیدات صورت گرفته، این ادعا را داریم که به لحاظ تولیدات شبکه انتقال در لایه یک تراز جهانی به خودکفایی رسیدهایم.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: با سرمایهگذاری ۱۴۰ هزار میلیارد تومانی در شبکه فیبر نوری، امروز موفق شدیم که در مسیر انتقال فیبر نوری عراق و افغانستان از تکنولوژی بومی خودمان استفاده کنیم.
وی ادامه داد: بر مبنای سند شبکه ملی اطلاعات باید لایه انتقال در مراکز حساس کشور بومی باشد، این بومیسازی اتفاق افتاده و بالغ بر ۴۰ درصد از منابع داخلی در حوزه توسعه این بخش سرمایهگذاری صورت گرفته است.
آذری جهرمی، افزایش سهم منطقهای ایران در حوزه ترانزیت ارتباطات را از جمله اهداف اقتصاد مقاومتی دانست که به زودی محقق میشود.