آمادگی سوئیس برای میانجیگری درباره حل بحران به وجود آمده در شبه جزیره کره
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از راشا تودی، دوریس لوتارد – رئیس جمهور سوئیس – اعلام کرد کشورش آماده است تا در بحران شبه جزیره کره، به عنوان میانجی عمل کند.
وی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «ما آمادهایم تا به عنوان میانجی ایفای نقش کنیم.» وی افزود: «اکنون زمان آن رسیده است تا بر سر یک میز بنشینیم. قدرتهای بزرگ (در اینباره) مسئولیت دارند.»
رئیس جمهور سوئیس همچنین گفت پس از جنگ کره که از سال 1950 تا 1953 میلادی به طول انجامید، نیروهای سوئیسی در مناطق مرزی امن میان کره شمالی و جنوبی مستقر شدند. وی همچنین به شهرت تاریخی سوئیس در بیطرفی اشاره کرد. وی متذکر شد آمریکا و چین نیز در حل و فصل بحران کره مسئولیت دارند.
کره شمالی و آمریکا در حال حاضر درگیر یک جنگ لفظی شده اند که میتواند به یک مقابله نظامی بزرگ تبدیل شود. در حالی که واشنگتن و متحدانش اعلام کرده اند پیونگ یانگ با آزمایشهای اتمی و موشکی، تعهدات بینالمللی خود را نقض کرده است، کره شمالی افزایش حضور نظامی آمریکا در منطقه – به خصوص برپایی مانورهای نظامی موسوم به «محافظ آزادی» که به طور مشترک میان نیروهای نظامی آمریکا و کره جنوبی در اواخر ماه اوت برگزار شد -- را محکوم کرده است.
دونالد ترامپ – رئیس جمهور آمریکا – روز یکشنبه در تعدادی از پیامها در صفحه کاربری خود در توییتر، کره شمالی را «کشوری سرکش» و «تهدید» قلمداد کرد.
رئیس جمهور آمریکا نوشت آخرین تحولات در قابلیتهای اتمی پیونگ یانگ «برای آمریکا بسیار خصومت آمیز و خطرناک است.»
ترامپ در یکی از بیانیههای اخیر خود درباره کره شمالی تعهد کرد در صورتی که کره شمالی به تهدید واشنگتن و یا متحدان آمریکا بپردازد، از تمام قابلیتهایی که کشورش در دست دارد استفاده خواهد کرد و ممکن است در برابر این کشور از زرادخانه اتمی آمریکا نیز استفاده کند.
بیانیه وی در حالی منتشر شد که رسانههای دولتی کره شمالی اعلام کردند این کشور یک بمب هیدروژنی که قابلیت سوار شدن بر موشکهای بالستیک قارهپیما را دارد، با موفقیت آزمایش کرده است.