تاریک و روشن مدیریت آجرلو در تراکتورسازی

کدخبر: ۲۰۹۱۸۹
مدیریت دو ساله آجرلو نقاط قوت و ضعفی داشت که شاید همین‌ها باعث شد تراکتورسازی لیگ هفدهم، از بدترین تراکتورهای تاریخ باشد.
تاریک و روشن مدیریت آجرلو در تراکتورسازی

حدود یک سال و ۱۱ ماه پیش مصطفی آجرلو پس از استعفای سعید عباسی به عنوان مدیرعامل باشگاه تراکتورسازی انتخاب شد تا دل هواداران پرشور این تیم به کسب قهرمانی در لیگ برتر خوش شود. سرداری که تجربه  فوتبالی‌اش در تیم‌هایی چون پاس، دل بسیاری از مردم آذربایجان را خوش کرده بود تا شاهد اتفاقی باشند که سال‌های سال با رویای آن روزهای زندگی خود را پشت سر گذاشتند.

تراکتورسازی آجرلو فصل خوبی را در سال ۹۵ پشت سر می‌گذاشت و به همراه پرسپولیس، دو مدعی اصلی عنوان قهرمانی لیگ شانزدهم بود اما بی‌کفایتی و اشتباهات مدیران قبلی تراکتورسازی کار دست این تیم داد و محرومیت از نقل و انتقالات، انگیزه بازیکنان را گرفت و تراکتورسازی در نهایت پایین­‌تر از سرخابی­‌های پایتخت در رده سوم قرار گرفت. تلاش برای جلب رضایت شاکیان باشگاه و پرداخت بدهی­‌ها راهی بود که مدیرعامل تراکتورسازی می‌توانست به وسیله آن در دل هواداران این تیم جا باز کند.

البته این کافی نبود و سلسله اشتباه‌های آجرلو در طول لیگ هفدهم باعث شد که مدیرعامل تراکتورسازی نفرت هواداران را روی سکوها ببیند و سرانجام کارش به جایی بکشد که هیات مدیره این باشگاه او را اخراج کند. جرقه اشتباهات از زمانی زده شد که علاوه ­بر محرومیت از جذب بازیکن، امکانات لازم برای تمرین تیم هم فراهم نشد و تراکتورسازی ناآماده‌­ای را در طول فصل شاهد بودیم.

عملکرد نوسانی یحیی گل­‌محمدی با تراکتورسازی علی رغم به نمایش گذاشتن بازی‌­های زیبا، با مشاوره­‌های غلط اطرافیان مدیرعامل و همچنین فشار هواداران برای جذب مربی ترک‌تبار، تراکتور آذربایجانی­‌ها را در مسیر سرازیری انداخت. اتکا به بازیکنان سرباز دیگر تیم‌­ها و خرید بازیکنان بی‌­کیفیت خارجی، سرعت سقوط تراکتور آجرلو را بیشتر کرد. همچنین عدم اتحاد با بازیکنان باسابقه و محبوب تراکتورسازی - از معاوضه محمد ابراهیمی کاپیتان سوم تیم با پریرا تا درخواست برای امضای قراردادی عجیب با سایر بازیکنان - باعث شد تا مدیرعامل وقت این باشگاه مقابل مدیران قرار بگیرد.

سینا عشوری، هافبک تراکتورسازی که در نیم‌­فصل نخست لیگ هفدهم از بند مصدومیت رها شد و آماده بازی برای سرخ­‌های تبریز بود در گفت­‌وگو با ایسنا از اقدام عجیب آجرلو برای تمدید قرارداد با او صحبت کرد. عشوری گفت: آقای مدیرعامل زمانی که می­‌خواست قرارداد من یا هادی محمدی را که مصدوم بودیم، تمدید کند از ما خواست که قراردادی را به طور مخفیانه با تیم ببندیم و رایگان بازی کنیم اما کسی از این ماجرا بویی نبرد. حتی سرپرست ما یعنی کاظم محمودی هم از این قضیه مطلع بود و او هم چنین حرف­‌هایی را به من زد.

رقصیدن به ساز هواداران برای جذب مربی ترکیه­‌ای و توافق با یحیی گل‌­محمدی برای کنار رفتن از تیم، باعث شد باشگاه برای جذب یک مربی همچون سائلام هزینه گزافی را بپردازد؛ قرادادی ۳۸۰ هزار دلاری که اگر تراکتورسازی می‌توانست از گروه خود در لیگ قهرمانان آسیا صعود کند و برای فصل بعد نیز سهمیه آسیا را کسب کند، بیشتر هم می­‌شد.

این قرارداد با افزایش قیمت دلار، قطعا مدیران بعدی تراکتورسازی را دچار دردسر خواهد کرد اما شاید مهم‌­ترین ایراد آجرلو در زمان مدیریتش در تراکتورسازی، عدم ثبات بود. ایجاد بحث‌­های جنجالی برای به تعویق انداختن تسویه حساب احمد نورالهی و امید عالیشاه و دوری از تبریز و میز مدیریتی که اکثر اوقات خالی بود، در باشگاه بی‌ثباتی ایجاد کرد و حتی باعث شد هواداران نتوانند با باشگاه خود متحد شوند و با اعتراض­ و شعارهای ناپسند فراوان، دید بسیاری از کارشناسان و فوتبال‌­دوستان را نسبت به خود تغییر دهند تا "پرشورهای" محبوب ایران، به راحتی از چشم بیفتند. این بی‌ثباتی و متحد نبودن تراکتوری‌ها باعث شد که حتی درآمد ۴۵ میلیاردی آجرلو از طریق اسپانسرهای مختلف هم دل مردم تبریز را آرام نکند و از درخواست‌های مکرر آن‌ها برای رفتن آجرلو چیزی کاسته نشود.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید