نیویوریک تایمز مدعی شد
لورفتن اسرار برنامه موشکی در صداوسیما
روزنامه آمریکایی در گزارشی مدعی شد که یک برنامه تلویزیونی در صداوسیما لو داد که ایران در اعماق صحرا، بدون سروصدا فناروی موشکی را توسعه میدهد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فرارو، روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز مدعی شد برنامههایی که در تجلیل از شهید تهرانی مقدم در تلوزیون دولتی ایران پخش شده، جزئیات جدیدی درباره برنامه موشکی ایران به محققان آمریکایی داده است.
براساس گزارش این روزنامه آمریکایی، تحلیلگران اطلاعاتی غربی معتقد بودند که انفجار سال ۲۰۱۱ که منجر به شهادت حسن تهرانی مقدم شده، برای طرحهای فناروانه ایران "ویرانگر" بوده و بعد از آن نشانههای کمی درباره کار ایران بر موشکهای دوربرد وجود داشته است.
اما زمانی که تیمی از محققان تسلیحاتی آمریکایی، برنامههای تلویزیون دولتی ایران را بازبینی کردند، مجموعهای از سرنخها درباره برنامه موشکی ایران را کشف کردند.
بنا به ادعای این روزنامه، سرنخهای مزبور، محققان آمریکایی را به این نتیجه رساند که شهید تهرانی مقدم قبل از شهادتش بر روی توسعه یک پایگاه سری در یک بیایان دورافتاده ایران نظارت میکرد. به گفته محققان آمریکایی، این تاسیسات تا به امروز فعال است.
پایگاهی که محققان آمریکا ادعا میکنند از طریق محتوای رسانههای دولتی ایران آن را کشف کردهاند، در شاهرود قرار دارد.
فابیان هینز، پژوهشگر انستیتوی مطالعات بین المللی میدلبری در کالیفرنیا، پیشنهاد داده که محتوای رسانههای دولتی ایران درباره شهید تهرانی مقدم مطالعه شود. هدف هینز این بود که ببیند آیا این محتوا درباره تهرانیمقدم سرنخهایی دارد یا خیر و اینکه قبل از شهادت تهرانیمقدم برنامه موشکی ایران چقدر پیشرفت کرده است.
محققان آمریکایی مدعی شدند که اظهارنظرهای بیملاحظه همکاران تهرانیمقدم و اعضای خانواده، بر این دلالت داشت که فعالیت او بدون سروصدا ادامه یافته است.
عکسی که توجه محقق آمریکایی را جلب کرد
به گفته نیویورکتایمز، هینز "سرنخ بزرگی در خصوص محل فعالیت" پیدا کرد. او یک عکسی در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان (عنوان گزارش: مجموعه تصاویر دیدنی از شهید حسن تهرانیمقدم) دید که در کنار شهید تهرانی مقدم یک همراه ارشد و نیز یک جعبه وجود دارد که روی آن کلمه "شاهرود" نوشته شده است. کلمه شاهرود توجه هینز را جلب کرد.
به گفته این روزنامه آمریکایی، محققان پس از کشف سرنخهایی درباره پایگاه موشکی شاهرود، از طریق تصاویر ماهوارهای آن را بررسی کردند.