کشوری با توانایی ساخت 6 هزار بمب اتم

کدخبر: ۲۲۶۹۸۶
این کشور اگرچه کشوری عاری از تسلیحات اتمی محسوب می شود اما این اجازه را داشته است تا با سوخت اتمی که از نیروگاه هایش بدست می آورد و با فراوری روی آن، این تولیدات را به پلوتونیم تبدیل کند.
کشوری با توانایی ساخت 6 هزار بمب اتم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا؛ روزنامه 'ژاپن تودی' اعلام کرد این کشور در چارچوب برنامه تامین سوخت نیروگاه های اتمی خود مقدار زیادی پلوتونیم تولید کرده است که با آن می تواند دستکم 6 هزار بمب اتمی بسازد.

این روزنامه روز پنجشنبه در گزارشی نوشت، داشتن چنین انبار بزرگی از پلوتونیم حالا این نگرانی را به وجود آورده است که ممکن است این کشور را در مقابل حملات تروریستی آسیب پذیر کرده و یا در مقابل بلایای طبیعی به مخاطره بیاندازد.

این کشور اگرچه کشوری عاری از تسلیحات اتمی محسوب می شود اما این اجازه را داشته است تا با سوخت اتمی که از نیروگاه هایش بدست می آورد و با فراوری روی آن، این تولیدات را به پلوتونیم تبدیل کند.

سوخت اتمی برای کارکرد نیروگاه های هسته ای یک لازمه است اما وجود انبار بزرگی از پلوتونیم باعث شده است تا به این کشور در خصوص حملات تروریستی با این انباشت پلوتونیم هشدار داده شود.

کارشناسان می گویند داشتن این حجم از پلوتونیم ژاپن را آسیب پذیر می کند و ممکن است به مسابقه ای برای انباشت پلوتونیم در آسیا بیانجامد و بخصوص چین را به این اندیشه بیاندازد که فراوری سوخت هسته ای برای داشتن پلوتونیم بیشتر را به انجام برساند.

این گزارش خاطر نشان می کند که حتی ممکن است این باعث شود تا کره شمالی به بهانه وجود چنین انبار بزرگی از پلوتونیم برنامه خلع سلاح هسته ای را به تاخیر بیندازد.

دولت ژاپن برای اولین بار اعلام کرده است که میزان پلوتونیم را کاهش می دهد اما حاضر به ارایه نقشه راه و یا زمان و محدودیت ویژه زمانی برای این منظور نشده است.

با وجود چنین تعهدی این کشور همچنان در حال پیشبرد طرح ایجاد نیروگاه فراوری سوخت آیوموری با سرمایه 27 میلیارد دلار در شمال کشور است اگرچه به دلیل نقص فنی هنوز زمان بازگشایی آن مشخص نیست ولی در این زمینه توکیو در حال همکاری با فرانسه برای رفع مشکلات فنی است.

از سوی دیگر آمریکا که به دنبال اقناع کره شمالی برای خلع سلاح هسته ای است حالا از ژاپن متحد نظامی خود خواسته است تا میزان ذخیره پلوتونیم را کاهش دهد این درخواست را شورای امنیت ملی و وزارت خارجه آمریکا از ژاپن کرده اند و گفته اند لازم است این کشور میزان ذخیره پلوتونیم خود را تقلیل دهد.

آمریکا بر این باور است که ژاپن دستکم دارای 47 تن المنت های اورانیومی است که به این کشور امکان می دهد تا 6 هزار کلاهک هسته ای تولید کند.

تارنمای نیکی ژاپن هم در گزارشی با تایید خبر طرح درخواست آمریکا آورده است که ژاپن از نظر قانونی منع تولید پلوتونیم دارد اما به دلیل کمبود انرژی دست به تولید مقادیری از این ماده زده است.

دولت ژاپن اما گفته است که به درخواست آمریکا رسیدگی می کند ولی این را موضوعی دانسته است که بسرعت قابل حل و فصل نیست.

ژاپن نزدیک به دو سال و اندی قبل اعلام کرد که بر اساس توافق صورت گرفته با آمریکا، 331 کیلوگرم پلوتونیم غنی شده خود را که به یک موضوع جنجال برانگیز در این کشور تبدیل شده است، به آمریکا ارسال می کند.

این حجم از پلوتونیم ارسالی می تواند به ژاپن امکان ساخت دستکم 50 بمب اتمی را بدهد و این مساله مدتها است که به یک معضل برای این کشور و متحدش آمریکا که ادعای محدود سازی تولید پلوتونیوم در سطح جهان را دارد، تبدیل شده است. 

پلوتونیوم جداسازی شده، پلوتونیومی است که از سوخت مصرف شده جدا شده و مناسب برای ساخت سلاح هسته ای است.

آمریکا و ژاپن با اتمام تاریخ پیمان هسته ای، این هفته این قرارداد را تمدید کردند این پیمان در سال 1988 میلادی به امضای روسای جمهوری وقت آمریکا و ژاپن رسید و مدت آن 30 سال بود. 

این پیمان به ژاپن این اجازه را می داد تا به منظور اهداف صلح آمیز، پلوتونیوم استخراج و اورانیوم غنی سازی کند.

پیمان هسته ای میان آمریکا و ژاپن روز سه شنبه این هفته با افزودن یک شرط متمم اجرا شد و آن این است که هر کدام از طرفین این قرارداد که قصد خروج از آن را داشتند، شش ماه پیش باید آن را به اطلاع طرف مقابل برسانند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید