آیت الله مکارم شیرازی: قتل خاشقجی امتحان الهی بود
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، آیت الله ناصر مکارم شیرازی در درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم، عنوان کرد: مسأله امتحانات الهی گاهی در مورد اشخاص و گاهی در خصوص ملت ها است، گاهی نیز امتحانات الهی شامل کل دنیا میشود.
وی افزود: بسیاری از افراد هستند که نیتهای پلید و سویی دارند و آن را پنهان میکنند ولی گاهی امتحان الهی پیش میاید و باعث میشود که آن نیت پلید افشا شود.
این مرجع تقلید شیعه بیان کرد: یک از امتحانات الهی، موضوع حقوق بشر است، سال ها غربیها شعار حقوق بشر دادند و حتی در خصوص آزار حیوانات نیز سر و صدای بسیاری کردند و عدهای نیز این شعارها را باور کردند؛ ولی مسأله کشته شدن خبرنگار سعودی یکی از امتحانات الهی بود که پوشالی بودن حقوق بشر غربی را نشان داد.
مکارم شیرازی با بیان اینکه امروز دولت و ملت در یک امتحان بزرگ قرار دارند، تصریح کرد: مردم باید زمانی که کالایی گران شد، آن را احتکار نکنند تا قیمت ها ساعت به ساعت بالا نرود، کسانی که سخن از عشق و ارادت به اهل بیت میزنند بیشتر باید مراقب این کار باشند.
وی گفت: دولت باید در وضعیت موجود تمام کوشش خود را انجام دهد تا در شرایطی که دشمن مردم را از 13 آبان میترسانند، با اقدامات عملی خود احساس آرامش واقعی را به مردم منتقل کند.
این استاد برجسته حوزه با بیان اینکه سرمایه آمریکا، سخنان دروغ است، اظهار کرد: رییس جمهور آمریکا گاهی سخنان عجیب و خنده داری میزند، او چندی پیش گفته که وقتی آمریکا از برجام خارج شد، ایران از هم متلاشی شده و در خیابانهای آن اختشاش شده است که اینها همه دروغ است؛ یا آنها دچار اوهام هستند که این دروغها را مطرح میکنند و یا از روی عمد میخواهند از این دروغها برای بر هم زدن نظم کشور استفاده کنند.
مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: در این شرایط باید خرده حسابهای شخصی را کنار بگذاریم و همه باید خالصانه به این فکر باشیم که توطئههای دشمن را خنثی کنیم، اگر خالصانه عمل کنیم خداوند یاری میکند و نمیگذارد نقشه دشمنان عملی شود.
وی در خصوص شایعه دستور عدم پخش زیارت عاشورا از شبکه ولایت گفت: این که گفته میشود من اعلام کردم که در شبکه ولایت زیارت عاشورا خوانده نشود، صحت ندارد و دروغ است؛ بنده شخصا در خواندن زیارت عاشورا مداومت دارم و این زیارت فضیلتهای بسیاری دارد.
این مرجع تقلید شیعه در ابتدای درس خارج فقه خود با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) عنوان کرد: از مواردی که سبب آمرزش میشود، سلام کردن به یکدیگر و با سخنان خوب با یکدیگر سخن گفتن است.
وی افزود: این حدیث دو تفسیر میتواند داشته باشد، اول اینکه خداوند انسان را مورد آمرزش قرار میدهد و تفسیر دوم این است که مغفرت در دل انسانها زنده میشود و موجب از بین رفتن کینهها میشود که این دو تفسیر تناقضی باه مندارند و هردو صحیح است.
مکارم شیرازی بیان کرد: گاهی یک سلام کردن بسیاری از مشکلات را حل میکند و عجیب است که افرادی از این هم مذائقه میکنند؛ اگر به این حدیث عمل کنیم، بسیاری از کینهها و ناراحتی ها از بین میرود.