آمریکا بعد از قتل خاشقجی موضع گیری اش در یمن را تغییر داد
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایرنا، این روزنامه افزود، آمریکا روز سه شنبه خواستار پایان دادن به جنگ یمن و بویژه متوقف کردن حملات هوایی ائتلاف عربی به رهبری عربستان شد که این نشان می دهد موضع گیری آمریکا در خصوص یمن تغییر کرده است.
الشروق در ادامه نوشت، واشنگتن که خواستار برگزاری مذاکرات صلح طی 30 روز آینده شده است، اعتقاد دارد نخستین گام را باید انصار الله یمن که دشمن سرسخت آمریکا و متحدان آن است، بردارد، «جیم ماتیس »وزیر دفاع و «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا نیز بر این نکته تاکید کرده اند و با اینکه این دو وزیر آمریکایی در این خصوص اشاره ای به کشته شدن خاشقجی روزنامه نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول نکرده اند اما این تصمیم آمریکا در خصوص یمن پس از فشارهای کنگره بر دولت «دونالد ترامپ» برای دوری گزیدن از عربستان اتخاذ شده است .
این روزنامه الجزایری در خصوص قربانیان جنگ در یمن نیز نوشت، این جنگ منجربه کشته شدن دست کم 10 هزار نفر و به وجود آمدن بدترین بحران انسانی جهان در این کشورشده است و در این میان ارتش آمریکا به عربستان و امارات در این جنگ کمک لجستیکی و اطلاعاتی می کند .
الشروق در پایان نوشت، دولت ترامپ به دلیل حملات کورکورانه ریاض به غیر نظامیان در یمن که منجربه کشته شدن صدها نفر از آن ها شده است، تحت فشار بود و از آن خواسته می شد مانع ادامه این سیاست های عربستان شود و از سوی دیگر کمک های نظامی به آن را کاهش دهد و پس از کشته شدن خاشقجی نیز این فشارها به دلیل بازتاب های گسترده بین المللی که این قتل داشت، افزایش یافت و با اینکه فرانسه و آمریکا توقف صادرات اسلحه به عربستان را بعید دانستند، آلمان صادرات اسلحه به عربستان را متوقف کرد و البته آمریکا موضع گیری اش را در مورد جنگ در یمن تغییر داد.
جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد آل سعود که دوم اکتبر (10 مهر) برای طی مراحل ثبت ازدواج با «خدیجه چنگیز» نامزد ترکیه ای خود، به ساختمان کنسولگری عربستان در استانبول مراجعه کرده بود، پس از ورود به کنسولگری ناپدید شد و از آن محل خارج نشد.
حکومت آل سعود پس از 18 روز انکار، در پی فشارهای بین المللی با صدور بیانیه ای به قتل او در ساختمان کنسولگری اش در استانبول اعتراف کرد و مدعی کشته شدن خاشقجی در پی یک مشاجره شد.
طبق گزارش های ترکیه و نهادهای بین المللی، مدارک و شواهد نشان می دهد که 15 مامور از نزدیکان «محمدبن سلمان» ولیعهد عربستان که از طرف او به استانبول اعزام شده بودند، عامل قتل خاشقجی هستند .
مقام های دولت ریاض در روزهای اخیر مدعی بازداشت 18 مظنون در ارتباط با این پرونده شده اند ولی به رغم گذشت بیش از سه هفته از قتل، هنوز ابعادی از این پرونده مبهم مانده است و آمران و عاملان اصلی این جنایت هنوز معرفی نشده اند، علاوه براین با وجود گذشت یک ماه از قتل خاشقجی، هنوز جسد او پیدا نشده و حکومت ریاض در این خصوص سکوت کرده است.
عربستان همراه با برخی متحدانش از ششم فروردین 1394 تجاوز به یمن را آغاز کرد تا «عبدربه منصور هادی » رئیس جمهوری مستعفی یمن را به قدرت بازگرداند اما این تجاوز سه و نیم ساله، باعث تحقق اهداف سعودی ها نشده است و یمنی ها با کمترین امکانات به مقابله با متجاوزان پرداخته اند و نتیجه ای جز کشتار بیش از 15 هزار یمنی و ویران شدن زیرساخت های این کشور و قوی تر شدن عزم مردم یمن برای مقابله با متجاوزان نداشته است.