شناسایی ۵۲ مخاطره طبیعی و انسان ساز در پایتخت
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر ،احمد صادقی در افتتاحیه دوره آموزشی «تاب آوری شهری و ارتقای سکونتگاهها، مدیریت ریسک سوانح و سکونتگاههای انسانی» اظهار کرد: ساخت و ساز بر پهنه گسلهای اصلی شهر تهران، ساختمانهای بلند مرتبه، بافت فرسوده و آلودگی هوا از دیگر مخاطراتی است که تهران را به شهری پرمخاطره تبدیل کرده است.
صادقی در افتتاحیه این دوره آموزشی تصریح کرد: از جمله راهبردهای سازمان پیشگیری ومدیریت بحران شهر تهران تا سال ۲۰۲۰ بر اساس برنامه ۵ ساله دوم شهرداری تهران و بر اساس سند سندایی «سند جهانی کاهش مخاطرات» افزایش تاب آوری شهر تهران با رویکرد کاهش ریسک پایتخت در برابر مخاطرات طبیعی، توسعه مدیریت بحران یکپارچه شهر تهران، استفاده از تکنولوژی های جدید و بخش خصوصی در مدیریت بحران بشمار میرود.
جانشین شهردار تهران در شورای هماهنگی مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به برنامههای تاب آوری تهران افزود: تشکیل ۳۵۴ خانه دوام و ایمنی در سرای محلات شهر تهران با حدود ۱۰هزار عضو، تشکل مردمی و داوطلبانه به شمار میآید که نقش مهمی در حوزه ارتقا و حفظ آمادگی و ایمنی شهر و شهروندان در مواجهه با حوادث در سطح محله دارد و از این رو تجربه موفقی برای انتقال به سایر کشورهای همسایه محسوب میشود.
وی افزود: برگزاری دورههای آموزش مدیریت بحران، مانورهای محلی و ایجاد مدیریت بحران اماکن در ساختمانهای بالای ۵ طبقه، آموزش ۱۲ هزار داوطلب آتش نشان از دیگر اقدامات شهرداری تهران در حوزه مدیریت بحران است.
صادقی با بیان اینکه ۱۰۲ پایگاه مدیریت بحران در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران ساخته شده است، افزود: ستاد مدیریت بحران هر منطقه به ریاست شهردار منطقه و مسئولان نهادهای فعال در سطح منطقه محل و ساختار مناسبی برای توسعه همکاریهای میان بخشی و هم افزایی تشکیلات مدیریت شهری و خدمات اضطراری بشمار میآید.
وی تصریح کرد: مرکز فرماندهی شهر تهران با استفاده از سامانههای مختلف لحظه به لحظه مخاطرات شهر تهران را رصد و پایش میکند و در صورت نیاز به فراخوان اعضای ۱۴ کارگروه تخصصی شورای هماهنگی مدیریت بحران در این مرکز حضور مییابند.