۱۰ نکته درباره تجارت جدید گوگل
به گزارش اقتصاد نیوز، گوگل برای اینکه مطمئن شود این خرید تأثیر معناداری روی «محیط زیست» دارد، به دنبال این بود که تمام پولی که برای این خرید میپردازد، صرف توسعهی پروژههای انرژی تجدیدپذیر شود. در ادامه ۱۰ نکته دربارهی «تجارت جدید» گوگل میخوانیم:
۱- گوگل در سال ۲۰۱۷ با اجرای بیش از ۲۰ پروژه، بعد از هفت سال و دستیابی به تولید ۲.۶ گیگاوات برق، اعلام کرد به هدف تأمین ۱۰۰ درصد انرژیاش از منابع تجدیدپذیر دست یافته است. این یک دستآورد عظیم بود؛ بخصوص که وقتی گوگل این برنامه را آغاز کرد، پنلهای خورشیدی یک فناوری لاکچری محسوب میشد و برابریِ قیمت انرژی بادی با انرژی فسیلی در حد رویا بود.
۲- حقیقت دارد که گوگل در تولید انرژیهای پاک به مرحلهای رسیده که میتواند تمام برق خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کند اما به نظر نمیرسد تمام برق مصرفی این شرکت از منابع تجدیدپذیر باشد. کارشناسان معتقدند گوگل نمیتواند همیشه به منابع تجدیدپذیر فعلیاش اتکا کند. به این خاطر که انرژی خورشیدی و بادی گاهی هستند و گاهی نه؛ درست برخلاف مصرف برق گوگل. از طرف دیگر نیاز گوگل به برق همواره رو به افزایش است.
۳- گوگل ادعا میکند حالا «بزرگترین شرکت خریدار انرژیهای تجدیدپذیر در جهان» است. این شرکت سالانه بطور مستقیم ۲.۶ گیگا وات - به اندازهای که مصرف میکند - انرژی تجدیدپذیر میخرد. اما این بدان معنا نیست که تمام انرژی خریداری شده، توسط گوگل مصرف میشود. به بیان دیگر، زمانها و مکانهایی هست که گوگل بیشتر انرژی مصرفیاش را از منابع سنتی تأمین میکند؛ درحالی که بطور همزمان برقی که از سرمایهگذاری گوگل روی منابع تجدیدپذیر تولید شده، از بین میرود.
۴- گوگل با پنج کشور قرارداد تأمین انرژی تجدیدپذیر امضا کرده است. این قراردادها در واقع برای پیشبرد ساختوساز پروژههای انرژیهای تجدیدپذیر در گوشه و کنار جهان است و موجب بیش از سه و نیم میلیارد دلار سرمایهگذاری برای توسعهی پروژههای انرژیهای تجدیدپذیر میشود.
۵- هدف گوگل در بلندمدت، جایگزینی انرژی پاک با انرژی فسیلی است. برای گوگل، رسیدن به مرحلهای که ۱۰۰ درصد انرژی مصرفی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کند، تنها آغاز راه است اما این گامی کلیدی و الزامی برای تبدیل انرژیهای تجدیدپذیر از یک منبع محدود برای گوگل، به منبعی است که در آینده تمام نیروی مورد نیاز شبکهی برق را تأمین کند.
۶- گوگل تصمیم دارد به موازات گسترش فعالیتهایش، خرید انرژیهای تجدیدپذیر را هم افزایش دهد و انرژی مصرفیاش را از همان محلی که در آن فعالیت میکند یا پایگاهدادههایش آنجا مستقر است، تهیه کند. برای این کار گوگل در نیروگاههای انرژیهای تجدیدپذیر سرمایهگذاری میکند و به عبارتی عملاً وارد حوزهی انرژی شده است.
۷- گوگل برای اهمیت دادن به انرژی دلایل زیادی دارد اما دلیل اصلی آن این است که تجارت این شرکت به انرژی بستگی دارد؛ تجارتی که در سال تقریباً به اندازهی کل شهر سانفرانسیسکو برق مصرف میکند! پس برای این شرکت مهم است که یک منبع انرژی مطمئن و پایدار برای عرضهی خدماتی نظیر جستوجو، ایمیل، نقشه، یوتیوب، حافظهی ابری و ... داشته باشد.
۸- شرکتهای تجاری نقش مهمی در انتقالی قدرتمند و پایدار به اقتصادِ انرژی پاک بازی میکنند. در این میان گوگل به عنوان پردرآمدترین شرکت تجاری جهان در سال ۲۰۱۷، نقش خود را در تغییرات اقلیمی پررنگ میبیند و تلاش میکند با گسترش انرژیهای پاک راه را برای سایر شرکتها هم باز کند تا آنها هم از انرژیهای تجدیدپذیر برای فعالیتهای خود استفاده کنند.
۹- کار گوگل به معنی «مبارزه» با تغییرات اقلیمی نیست؛ خرید انرژیهای پاک به دو دلیل برای کسبوکار گوگل اهمیت دارد: اول اینکه انرژیهای تجدیدپذیر بیشتر مقرون به صرفهاند و دیگر اینکه منابع انرژی تجدیدپذیر مثل باد و خورشید رایگانند و این بدان معناست که خرید انرژی از این منابع اطمینان مالی فوقالعادهای به همراه دارد. در واقع گوگل همزمان که برای سیارهی زمین دل میسوزاند، دلش برای جیب خودش هم میسوزد.
۱۰- ورود گوگل به این کار یک «مزیت ضمنی» دارد: این شرکت قصد دارد انرژی مورد نیاز خود را از نیروگاههایی خریداری کند که هنوز ساخته نشدهاند؛ نوعی سرمایهگذاری که به احداث و تکمیل نیروگاههای انرژی پاک کمک میکند و موجب «رشد اقتصادی» در مناطقی که گوگل آنجا فعالیت دارد میشود. رشد اقتصادی آنها مساوی است با رشد اقتصادی گوگل و به این ترتیب گوگل هرگز از چرخهی کسب سود خارج نخواهد شد!
هرچه باشد از روزی که گوگل با خرید ۱۱۴ مگاوات انرژی پاک از یک نیروگاه، وارد این روند شد، تا امروز که ۲.۶ گیگاوات انرژی پاک را از ۲۰ نیروگاه خریداری میکند، تنها هفت سال گذشته و این شرکت ضمن تبدیل شدن به پردرآمدترین شرکت جهان، بزرگترین خریدار انرژیهای پاک در جهان نیز هست؛ شرکتی که با اتکا به ثروت / قدرتی بیانتها، برای آیندهی زمین برنامهریزی میکند؛ چیزی شبیه داستانهای علمی - خیالی!