هدف برنامه نظامی آمریکا آمادگی برای جنگ با روسیه یا چین است/ رصد فعالیت‌های نظامی اخیر واشنگتن

کدخبر: ۲۵۱۴۵۳
اقتصادنیوز: نیروی هوایی ایالات متحده در سالهای 2025 تا 2030 ناوگان فعلی خود را از 312 تا 386 واحد گسترش خواهد داد که 25 درصد بیشتر از دوره پایان جنگ سرد است. هدف برنامه نظامی آماده شدن به جنگ با روسیه یا چین است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اسپوتنیک، با استناد به تارنمای ویتنامی تی تی وی ان، هدر ویلسون، رئیس ستاد نیروی هوایی آمریکا که اخیرا توسط دونالد ترامپ منصوب شد، در ماه سپتامبر 2018، در اجلاس سالانه فرماندهان نیروی هوایی، یک نقشه راه برای به روزسازی فنی نیروی هوایی ارائه کرد. در آن سند بر لزوم گسترش و تقویت نیروی هوایی ایالات متحده تأکید شد، هر چند که ارتش آمریکا در حال حاضر تقریبا قدرتمندترین ارتش در جهان است.

طرح هدر ویلسون بر اساس ارزیابی وضعیت فعلی بود: طی چهار دهه، روسیه بزرگترین تعلیمات نظامی را انجام داد، درحالی که چین به نوبه خود اولین ناو هواپیمابر خود را در اقیانوس آرام مستقر کرد و به طور مداوم حوزه دریای جنوبی چین را نطامی‌گری می‌کند. به نظر می‌رسد که همه این وقایع یک دوگانگی سیاست امنیت جهانی کنونی را نشان می‌دهد: دفاع از یک کشور شامل آماده‌سازی برای حمله به یک کشور دیگر است و برعکس.

برنامه توسعه بزرگترین نیروی هوایی از زمان پایان جنگ سرد

هدر ویلسون توضیح داد که نیروی هوایی ایالات متحده ناوگان فعلی خود را از 312 تا 386 فروند از 2025 تا 2030 گسترش خواهد داد که 25 درصد بیشتر از پایان جنگ سرد است. بنابراین، طرح توسعه هدر ویلسون به این معنای است که نیروی هوایی 1000 بمب افکن، جنگنده، پهپاد، هواپیمای سوخت گیری و هواپیماهای شناسایی جدید دریافت خواهد کرد.

بنابر اطلاعات سایت Military.com بودجه سالانه به 25 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت و حداقل 40 هزار کارمند استخدام خواهد شد.

براساس سند منتشره در مجله آمریکایی فارین پالیسی، بزرگترین مقدار از سرمایه گذاری‌ها صرف بمب افکن‌های هسته‌ای جدید خواهد شد. اما مهمتر از همه این است که هدف آنها حمله به ساختمان‌های ستاد یا زیرساخت‌هایی از قبیل مراکز خبری، به جای پرسنل یا وسایل جنگی در حال حرکت است. 

این بدان معنی است که تغییر استراتژیک جدید تمرکز بر آغاز جنگ با ملت‌ها و نه تنها با سازمان‌های تروریستی است.

همچنین، افزایش قابل توجهی در تعداد از جت‌ها مشاهده شده است، که درحال حاضر مورد استفاده برای حمایت از جنگ در عربستان سعودی و امارات متحده عربی و یمن، که متشکل از یک پهنای بی‌کران صحراها است. این ماموریت بدون تحویل هواپیما توسط ایالات متحده به طور کامل انجام نخواهد شد. 

تکیه دیگر در طرح رئیس ستاد نیروی هوایی آمریکا- ایجاد ششمین ارتش فضایی ایالات متحده بود. در مارس 2018، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا این برنامه را در استراتژی امنیت ملی خود قرار داد و اظهار داشت: "فضا میدان جنگ است، همانند زمین، هوا و آب".

استقرار پایگاه های توپخانه در نزدیکی مرزهای روسیه

در سال های اخیر ناتو در دوره پایان جنگ سرد، در بلوک شرق، در نزدیکی مرز روسیه، تعداد زیادی از نیروها را مستقر کرده است.

در آلمان، یک ستاد جدید ناتو برای هماهنگی حرکت نیروهای بزرگ در حال ساخت است. در صورت افزایش گسترده نظامیان در قاره اروپا، نیروی هوایی ایالات متحده نیز در نزدیکی مرزهای روسیه بسیج خواهد شد.

در تمام کشورهای اروپای شرقی ناتو ایالات متحده ده‌ها میلیون دلار را در گسترش پایگاه‌های هوایی سرمایه‌گذاری می‌کند: بیش از 50 میلیون دلار برای یک پایگاه در مجارستان، بیش از 60 میلیون دلار برای مدرن‌سازی دو پایگاه هوایی در رومانی و حدود 100 میلیون دلار برای دو پایگاه در اسلواکی اختصاص داده شده است.

اکثر این وجوه در ایجاد زیرساخت‌های نظامی، مانند انبارهای جدید برای ذخیره‌سازی سلاح و سوخت، سرمایه‌گذاری شده است.

نیروی هوایی ایالات متحده اخیرا چند فروند جت جنگنده جدید را به رومانی اعزام کرده است، از جمله 12 تانک A-10 مسلح به موشک‌های با اورانیوم ضعیف شده.

پهپادهای جنگی Reaper در طول چند ماه به لهستان تحویل داده شدند و به زودی در دسترس رومانی نیز خواهند بود.

استقرار انبوه نیروی هوایی در اروپای شرقی و تشکیل ارتش فضایی به وضوح نشان می دهد که ایالات متحده در حال خودداری از دکترین مبارزه با تروریسم است که در طول 17 سال رایج بود. از این به بعد کره شمالی، ایران و یا سوریه دیگر هدف اصلی برنامه بازسازی بزرگ در مقیاسی ارتش آمریکا نیستند.

به گفته کارشناسان نظامی، طرح جدیدی برای نیروی هوایی ایالات متحده به وضوح نشان می‌دهد که در دکترین نظامی برای جنگ های بزرگ در قرن 21 ، یعنی با روسیه و چین، اندیشیده شده است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید