تازهترین نظرسنجی گالوپ؛ آمریکاییها چقدر از عملکرد ترامپ رضایت دارند؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا؛ به نوشته تارنمای هیل، ارگان کنگره آمریکا، نتایج این نظرسنجی که به دنبال ارزیابی هفتگی عملکرد رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه منتشر شد، حکایت از آن دارد که 60 درصد آمریکایی ها عملکرد 'دونالد ترامپ' به عنوان رئیس جمهوری را قبول ندارند و میزان پذیرش عملکرد او نزد آمریکایی ها فقط 38 درصد است.
این نتایج در بررسی هفتگی منتهی به 25 نوامبر (4 آذر) بدست آمده است. در نظرسنجی موسسه گالوپ، عدم پذیرش عملکرد شغلی ترامپ عمدتا 55 درصد بوده است اما این میزان اکنون به 60 درصد رسید.
پیش تر در ماه آگوست 2017 (مرداد و شهریور 96) و به دنبال تظاهرات ناسیونالیست های سفیدپوست در شهر شارلوتزویل ایالت ویرجینیا و در دسامبر 2017 (آذر و دی 96) همزمان با تصویب قانون کاهش مالیاتی از سوی جمهوری خواهان، مخالفت با عملکرد ترامپ به میزان 60 درصد رسیده بود.
نظرسنجی هفتگی گالوپ با ضریب خطای 3 درصد انجام می گیرد و براساس نظرسنجی از حدود هزار و 500 نفر از افراد بزرگسال است.
کاهش مقبولیت شغلی ترامپ در همان هفته ای رخ داد که ترامپ اعلام کرد که از تنبیه بیشتر عربستان و «بن سلمان» ولیعهد عربستان درباره مرگ «جمال خاشقچی» روزنامه نگار عرب در کنسول عربستان در استانبول خودداری می کند.
ترامپ همچنین با «جان رابرتز» رئیس دیوان عالی آمریکا درگیر شد و دولت او گزارشی را منتشر کرد که در آن درباره تاثیرات آب و هوایی هشدار می داد.
میزان محبوبیت ترامپ نسبت به دیگر نظرسنجی ها وضعیت بدتری دارد. متوسط نظرسنجی های موسسه «ریل کلیر پلتیکز» در شیکاگو نشان می دهد که میزان محبوبیت ترامپ تقریبا 43 درصد است و تقریبا 53 درصد از آمریکایی عملکرد ترامپ را قبول ندارند.
به گزارش ایرنا، قاضی یک دادگاه فدرال در آمریکا روز سه شنبه گذشته دولت ترامپ را از اجرای تصمیم خود برای رد درخواست پناهندگی مهاجرانی که به طور غیرقانونی وارد این کشور شده اند، منع کرد.
رئیس جمهوری آمریکا درباره قاضی که دستور وی را درباره ممنوعیت پناهندگی لغو کرده بود گفت: این قاضی از بازمانده های باراک اوباما است. اما جان رابرتز رئیس دیوان عالی که توسط جورج بوش رئیس جمهوری سابق برای این سمت تعیین شده است، در بیانیه ای به اظهارات ترامپ واکنش نشان داد.
رابرتز درباره استقلال قوه قضاییه گفت: ما قاضیِ اوباما یا قاضیِ ترامپ یا قاضیِ بوش یا قاضی کیلینتون نداریم، ما تعدادی قاضی وفادار داریم که تلاش خود را برای برقراری عدالت به کار می گیرند.
ترامپ همچنین هفته پیش با وجود مدارک آشکار، از نقش مستقیم ولیعهد سعودی در قتل خاشچقی چشمپوشی کرد.
این اقدام که با هدف حفظ قراردادهای هنگفت تسلیحاتی و تداوم همکاریهای سیاسی دو کشور صورت گرفته، انتقاد تند دیگر سیاستمداران و همچنین نهادهای حقوق بشری را به دنبال داشته است.