تاجرنیا: مجلس دهم از رابطهها تبعیت میکند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، علی تاجرنیا، نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی به مناسبت روز مجلس درباره کاستیهای مجلس دهم میگوید: به نظر من مجلس دهم از مرحله شکلگیری مشکلاتی داشت و در مقایسه با ادوار گذشته، سطح حضور نخبگان در آن کمتر بود.
وی تصریح میکند: در انتخابات دوره گذشته جناح اصولگرا با اقبال مواجه نبود و برخی چهرههای آن نیز بنا نداشتند در انتخابات حضور یابند. چهرههای مطرح اصلاحات در تهران و شهرستانها نیز ردصلاحیت شدند و کسانی در لیستها قرار گرفتند که رده چندم بودند. از آنجایی که این افراد جزو چهرههای شناخته شده حزبی نبودند، ما شاهد تزلزل و عدم انسجام در تصمیمگیریهای فراکسیونی هستیم.
بالاترین رأی اعتماد؛ بیشترین استیضاح
این فعال سیاسی اصلاحطلب ادامه میدهد: به همین سبب شاهد آن هستیم، مجلسی که بیشترین میزان استیضاح وزرا را در کارنامه دارد، بالاترین رأی اعتمادها را نیز به همان وزرا داده است یا به وزیری که در آستانه استیضاح است، برای وزارتخانه دیگر رأی اعتماد میدهد. اینها نشانگر آن است که مجلس به جای تبعیت از یک مانیفست فکری، از رابطهها پیروی میکند. به نظر من این بزرگترین نقص مجلس فعلی است.
تاجرنیا با بیان اینکه «در این دوره مجلس برخلاف ادوار پیشین _ از سوی دولت_ تلاش شد نمایندگان در انتصابات نقش بیشتری داشته باشند»، تأکید میکند: اعتماد عمومی آنگونه که باید پشتوانه این مجلس نیست، چراکه آنچه رخ میدهد با انتظار عمومی فاصله دارد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب میافزاید: بیش از آنکه نمایندگان در این ماجرا مقصر و دخیل باشند، دستگاههای نظارتی مسئولاند. بهعلاوه، مجلس جز از سوی دولت، توسط سایر نهادها، آنگونه که باید جدی گرفته نشده است. بهطور مثال، چند ماه از درخواست رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس برای ارائه حسابهای قوه قضاییه به مجلس میگذرد، اما هیچ پاسخی دریافت نکردهاند.
تاجرنیا میگوید: قوانین آنگونه که باید در راستای خواست مجلس تصویب نمیشود و شاهد آن هستیم که مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشکیل یک کمیسیون بالادستی سعی در تصویب قوانین دارد و مجلس واکنش درخور از خود نشان نمیدهد.
این نماینده اسبق مجلس میگوید: مجموعه این عوامل را میتوان نشانه ضعف مجلس و وجود فضای محافظهکاری و سیاسیکاری در مدیریت آن دانست. به نظر من مجلس عملاً در معادلات آنطور که باید نقش ایفا نمیکند.
وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به این مواردی که اشاره کردید، در صورت تأیید صلاحیت ترکیب کنونی مجلس، چند درصد از آنها با اقبال عمومی مواجه میشوند، تصریح میکند: انتخاب مجدد آنها بستگی به شرایط دارد؛ اینکه چه کسانی برای رقابت با این افراد تأیید صلاحیت میشوند. به نظر میزان رضایت عمومی نسبت به نهادهای حاکمیتی در مقایسه با گذشته بهشدت کاهش یافته است، اما مسلم است مردم نمیتوانند نسبت به انتخابات بیتوجه باشند و در نهایت از بین گزینههای موجود یکی را انتخاب خواهند کرد.