سرگئی ریابکوف در گفت‌وگو با CNN:

روسیه مخالف برنامه‌های خصمانه ایران علیه اسرائیل است/هم‌پیمان ایران در سوریه نیستیم

کدخبر: ۲۶۴۵۶۵
اقتصادنیوز؛ سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، امنیت اسرائیل را یکی از اولویت‌های مسکو دانست و با اشاره به اینکه روسیه هم پیمان ایران در سوریه نیست، گفت که مسکو موافق با برنامه‌های خصمانه ایران علیه اسرائیل نیست و هم زمان از حملات اسرائیل علیه سوریه به منظور هدف قرار دادن پایگاه های ایرانی انتقاد کرد.
روسیه مخالف برنامه‌های خصمانه ایران علیه اسرائیل است/هم‌پیمان ایران در سوریه نیستیم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا؛ سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه در گفت وگو با شبکه سی ان ان نیز گفت: امنیت اسرائیل یکی از اولویت‌های مسکو در منطقه است و اسرائیلی‌ها، ایرانی‌ها، سوری‌ها و ترک‌ها این مساله را می‌دانند.

وی افزود: روسیه هم پیمان ایران در سوریه نیست بلکه ایران و روسیه در راستای مذاکرات آستانه در رابطه با سوریه در کنار هم همکاری می‌کنند.

ریابکوف همچنین گفت که روسیه موافق با برنامه‌های خصمانه ایران علیه اسرائیل نیست و هم زمان از حملات اسرائیل علیه سوریه به منظور هدف قرار دادن پایگاه های ایرانی انتقاد کرد.

سیاست آمریکا تضعیف ایران در خاورمیانه است

معاون وزیر امورخارجه روسیه در گفت‌وگو با نشریه روسی اینترنشنال افرز در پاسخ به سوالی درباره گزارش اخیر روزنامه وال استریت ژورنال که نوشته بود مشاور امنیت ملی آمریکا از پنتاگون خواسته بود حمله به ایران را بررسی کند، اظهار داشت: از نظر من طرح آمریکا برای حمله نظامی به تمام کشورهایی که در زمره متحدانش نیستند، وجود دارد. نکته‌ای که در اینجا مطرح است، این است که این طرح‌ها تا چه اندازه عملیاتی هستند و چقدر جزئیات آن‌ها مشخص شده است. اینکه آیا آنها طرح‌هایی کلی هستند یا محاسباتی از منابع مورد نیاز، زمانبندی‌های مشخص، در حوزه فعالیت من نیست. افرادی وجود دارند که به صورت حرفه‌ای و دقیق این مباحث را تحلیل می‌کنند.

ریابکوف افزود: اما در سنت سیاسی آمریکا، در فرهنگشان همیشه این‌گونه بوده است که تمام گزینه‌ها به رئیس‌جمهور که فرمانده کل قوا است، ارائه می‌شود؛ شامل گزینه‌های مرتبط با استفاده از نیروهای نظامی، تحریم‌ها، فشار و هر چیز دیگری و حتی برعکس آن، گفت‌وگو. سپس رئیس‌جمهور پس از نشستی با شورای امنیت ملی  فرصت دارد تا تصمیم‌ خود را در این‌باره اتخاذ کند. هیچ چیز حساسیت‌برانگیز یا مبنی بر احساساتی در این مسئله وجود ندارد.

وی همچنین گفت: من این مسئله را به خوبی به خاطر دارم چراکه در سال‌های 2012 تا 2013 در جریان آن قرار داشتم، زمانی که صحبت‌های زیادی درباره حمله آمریکا به ایران انجام می‌شد. تقریبا هر هفته و هر ماه به‌طور مکرر در این باره صحبت می‌شد. البته من نمی‌دانم که این طرح‌ها آن زمان عملیاتی بودند یا بخشی از تلاش‌های واشنگتن برای فشار روانی و جنگ اطلاعاتی. من دراین باره به هیچ وجه اطلاعی ندارم. در مجموع، در ارتباط با واشنگتن شما بایدآمادگی هر چیزی را داشته باشید. هر چیزی می‌تواند اتفاق بیفتد.

معاون وزیر امورخارجه روسیه در پاسخ به این سوال که آیا اساسا چنین طرح‌هایی جدی است، بیان کرد: اگر آمریکا به بهانه نیاز داشته باشد، بهانه پیدا خواهد کرد. اگر هم به بهانه نیاز نداشته باشد، بهانه‌ای نمی‌یابد. پیش‌بینی در این زمینه بسیار پیچیده است. از نظر من، در حال حاضر مسئله اصلی سیاست کنونی آمریکا؛ اجازه دهید بگویم این جبهه ضد ایرانی، در کل تضعیف موقعیت ایران در خاورمیانه است. کنفرانس‌ها و رویدادهای مختلفی در این زمینه در حال برگزاری است اما بگذارید ببینیم آیا اروپایی‌ها قادر هستند که یک روند مثبت و عادی برای توسعه روابط تجاری با ایران ایجاد کنند یا نه، چیزی که ما و همکاران چینی‌مان نیز به میزان زیادی در آن مشارکت داریم.

وی در ادامه تصریح کرد: در مجموع تمام این‌ها، می‌توان گفت که وضعیت پیرامون ایران بسیار پیچیده است اما من همچنان امیدوارم که عقلانیت غالب شود و شاهد یک ماجراجویی نظامی جدید نباشیم.

ریابکوف در پاسخ به سوالی درباره تحریم‌ها و فشار اقتصادی آمریکا و تاثیر آن بر ایران گفت: ایران مدت‌ها است که تحت تحریم زندگی کرده و به این کار ادامه می‌دهد. طبق محاسبات ما، آمریکا افراد و نهادهایی از حدود 70 کشور را در سطوح مختلف هدف تحریم‌های خود قرار داده است. این یک مسئله مدرن در روابط بین‌الملل است.

این مقام روس در پایان گفت که اما آمریکا این حقیقت را نادیده گرفته است که کشورها راه‌هایی برای مقاومت در برابر آن دارند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید