امامجمعه موقت تهران: پاتریک میگوید وضعیت اقتصاد ایران در حد ایتالیا و اسپانیا است/شاخص بدهی دولت نسبت به تولید ناخالص داخلی در ایران خیلی بهتر از آمریکا است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر؛ سید محمدحسن ابوترابیفرد، امام جمعه موقت تهران در خطبههای نماز جمعه این هفته، اظهارداشت: انقلابی پایدار است که عقبهای عقلانی و معرفتی داشته باشد. پشتوانه معرفتی انقلاب اسلامی مبانی دینی و اندیشه سیاسی فقیه پرورش یافته در مکتب قرآن و عترت است.
ابوترابیفرد، افزود: در روزهای آغاز سال، ما با بارشهای استثنایی روبرو شدیم و در یک عصر جدیدی قرار داریم. ما در عصر گام دوم انقلاب قرار داریم؛ عصر یک حرکت بالنده. عصر تحولات معنوی، انساندوستی و نیکوکاری در جامعه اسلامی؛ عصر تحولات آب و هوا و اقلیمی.
وی با اشاره به عصر جدید در رسانه ملی تصریح کرد: زمینه رویش و درخشش استعدادها و ظرفیتهای نسل جوان فراهم شده است. در تحولات اقلیمی در ۱۳ روز اول سال، حدود ۹۰ میلیارد مترمکعب بارش داشتهایم. در سالهای آب و هوای معمولی، حداکثر بارش در طول سال بارانی کشور، حدود ۴۰۰ میلیارد مترمکعب است. در ۱۳ روز ۹۰ میلیارد مترمکعب بارش داشتهایم. اگر کار بزرگ انقلاب و فرزندان هوشمند آن در ساختن سدهای کشور نبود، معلوم نبود چه شرایطی داشته باشیم. امروز ۱۷۲ سد در سطح کشور داریم و در هنگام پیروزی انقلاب ۱۹ سد داشتیم. این کار بزرگ مهندسی فنی با ۱۰ سال جنگ تحمیلی و سالها تحریم و مشکلات اقتصادی شکل گرفته است.
خطیب نماز جمعه تهران گفت: اگر این سدها نبود، نمیدانم امروز خوزستان، جنوب کشور، لرستان و استانهای کشور چه شرایطی داشتند. این سدها خسارات را به حداقل ممکن کاهش داد. آمادگی که شکل گرفت، با بسیج نیروها و حضور مؤثر مهندسی سپاه و ارتش در کنار مدیران و هدایت فرماندهی معظم کل قوا، راه را برای مدیریت این سیل ویرانگر هموار کرد.
۱۷۲ سد کشور تقریباً بالاترین ظرفیت آبی خود را دارد
وی با بیان اینکه امروز ۱۷۲ سد کشور تقریباً بالاترین ظرفیت آبی خود را دارد، افزود: بیش از ۵۰ میلیارد مترمکعب آب در پشت سدهای ما وجود دارد. ورودی امسال نسبت به سال گذشته تقریباً بیش از سه برابر است. قطعاً این موضوع برای اقتصاد ایران و تولید برق کشور و از بین رفتن ریزگردها اهمیت دارد. پر شدن تالابها مثل هورالعظیم و دیگر تالابها و دریاچه ارومیه مهم بود و انشاالله شاهد تحول معنادار در کشاورزی و اقتصاد ملی خواهیم بود.
ابوترابیفرد افزود: ملت ایران باید همانند مردم شریف شیراز، خانههایشان را به سوی سیلزدگان بگشایند. خانههای مردم شیراز به سوی میهمانان گشوده شد و در خدمت خواهران و برادران خود قرار گرفت. این کار بزرگ باید تداوم پیدا کند. ملت درصدی از حقوق و درآمد خود را به این موضوع اختصاص دهند. یک کار بزرگ ملی شکل بگیرد تا برادران و خواهران ما که در این حادثه آسیب دیدهاند، احساس کنند که ملت ایران پشت آنهاست.
خطیب نماز جمعه تهران با تأکید بر اینکه دولتمردان دور از انصاف و بیاخلاق آمریکا باید بفهمند که ملتی که انقلاب را با اقتدار پاسداری کرده است، با اقتدار از این چالشها عبور خواهد کرد، گفت: این ملت رحمت الهی را متوجه خود میکند.
امام جمعه موقت تهران در ادامه با اشاره به پیام نوروزی مقام معظم رهبری و تأکید بر مسئله تولید گفت: کلید واژه «برونرفت از تنگناهای اقتصادی و اجتماعی» تبدیل شدن ایران اسلامی به قدرت بزرگ تعیینکننده اقتصادی قاره آسیا است. امروز ما با همه مشکلات، تحریمها و تنگناها، جز ۲۰ اقتصاد اول دنیا هستیم. این زیبنده انقلابی نیست که در عرصه سیاسی، قدرت تعیینکننده جهانی است.
باید یک قدرت اقتصادی بزرگ باشیم
ابوترابیفرد با تأکید بر اینکه قدرتهای بزرگ در یک طرف میز مینشینند و انقلاب ما از وزن و اقتداری برخوردار است که در برابر آنان در یک میز قرار میگیرد. این اقتدار و وزن سیاسی و همچنین وزن علمی کشور اقتضا میکند که ما یک قدرت اقتصادی بزرگ باشیم که هیچ تهدیدی نتواند بر این اقتصاد بالنده تأثیر معنادار داشته باشد؛ باید در این جایگاه قرار بگیریم.
وی تصریح کرد: حلقه بنیاد واشنگتن، یکی از پنج حلقه اقتصادی است که به کنگره آمریکا و دولت آمریکا در چگونگی مبارزه با جمهوری اسلامی مشورت میدهد. آقای پاتریک یکی از اقتصاددانان این حلقه در دی ماه سال ۹۶ در سمینار «بازاجرای تحریمهای ایران؛ کجا، چگونه و چرا» میگوید اقتصاددانان و مدیران بزرگ ایران قدرت تصمیمهای سخت ندارند. این جمله تا حدودی درست است.
خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه باید تصمیمات سخت گرفت، گفت: باید مصرف را به حداقل رساند. ملت عزیز! پیام حضرت یوسف است که مصرف باید مدیریت شده باشد. این فرد بعد از آن میگوید که اقتصاد ایران یک اقتصاد متنوع است. ایران سرشار از منابع طبیعی است و حدود ۳۷ میلیارد تن ذخایر قطعی معدنی داریم. بیش از ۵۳۰۰ معدن فعال در کشور وجود دارد. جامعه مهندسی ایران بعد از آمریکا، بالاترین رتبه را در جهان دارد.
ابوترابیفرد با تأکید بر اینکه بیش از ۳۶ هزار پزشک متخصص و فوقتخصص در کشور وجود دارد، گفت: بیش از ۲۴۰۰ شرکت دانشبنیان در کنار ذخایر عظیم نفت و گاز بسیار حائز اهمیت است. منابع طبیعی و ظرفیتهای بسیار بالایی برای گردشگری و خلق ثروت داریم. بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر راه به آبهای آزاد داریم. ایران یک کشور استثنایی است. یکی از مقامات ارشد نظامی آلمان میگوید ایران در کره خاکی، نقطه ژئوپلیتیک جهان است.
وی با اشاره به حرفهای پاتریک که میگوید وضعیت اقتصاد کلان ایران، وضعیت خوبی است، دولت بودجه احتیاطی خوبی برای حل مشکلات در اختیار دارد و صندوق توسعه ملی که با نگاه رهبری معظم شکل گرفت، مهم است، ادامه داد: در ایران شاخص بدهی دولت نسبت به تولید ناخالص داخلی، خیلی بهتر از وضعیت این شاخص در آمریکا است. پاتریک در ادامه میگوید اگر بخواهیم وضعیت اقتصادی ایران را با کشورهای دیگر مقایسه کنیم، وضعیت اقتصاد ایران در حد ایتالیا و اسپانیا است که اقتصادهای معمولی و طبیعی دنیا هستند. این اقتصاد اگر رابطه خود را با خامفروشی به حداقل کاهش دهد و رو به تولید دانشبنیان بیاورد، با یک انقلاب عظیم در عرصه اقتصاد روبرو میشویم.
خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه در این شرایط کشور به یک قدرت بزرگ اقتصادی تبدیل میشود، افزود: نگاه رهبری معظم انقلاب به این افق بلند است و راهکار، تولید است. موانع پیشروی تولید را باید برداشت و سرمایهها را باید به حوزههایی هدایت کرد که از بالاترین مزیت و ارزش افزوده برخوردار است.
برای تولید نیازمند نقشه راه هستیم
وی خطاب به دولتمردان گفت: ما برای تولید نیازمند نقشه راه هستیم. همانطور که حضرت یوسف نقشه راه ارائه کرد. باید نقشه راه درستی را تعریف کرد و راه را برای هدایت سرمایهها به سمتی که بالاترین مزیت را دارد، هموار کرد.
ابوترابیفرد خطاب به کارآفرینان و کسانی که در عرصه اقتصادی فعال هستند، گفت: منابع خود را به سمت تولید واقعی هدایت کنید و کالاهایی که صادر میشود، باید ارز حاصل از آن در خدمت اقتصاد ملی قرار بگیرد. اگر مصالح و منافع خود را میخواهید، منافع شما در بازگشت جریان درآمدهای ارزی به متن واقعی اقتصاد است.
خطیب نماز جمعه تهران مبارزه قاطع با فساد را ضروری عنوان کرد و افزود: در این صورت، راه برای سرمایهگذاری صحیح هموار میشود. باید نظام بانکی کشور با استقلال بانک مرکزی و نظارت دقیق آن بر نظام بانکی و برنامهریزی برای هدایت منابع به سمت تولید، در خدمت تولید قرار بگیرد.