5 دلیل برتری سیستم عامل اندروید در برابر iOS
به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از گجت نیوز، با این که شرکت اپل، اولین شرکتی بود که مفهوم گوشی هوشمند لمسی مدرن را ارائه کرد، اما سهم بازار آیفون از زمان معرفی نخستین مدل تاکنون، به شدت کاهش یافته است. در سال 2010 میلادی، اندروید موفق شد تا در میزان فروش از آی او اس سبقت بگیرد و به محبوبترین سیستم عامل جهان تبدیل شود؛ سیستم عامل اندروید توانسته این عنوان را تاکنون حفظ کند. شاید بحثهایی پیرامون برتری هر کدام از سیستم عاملهای اندروید و آی او اس در میان کاربران شکل بگیرد، اما نمیتوان انکار کرد که اندروید توانسته بیشتر از 80 درصد سهم بازار جهانی را حفظ کند. در ادامه دلایل برتری اندروید نسبت به آی او اس را مورد بحث قرار خواهیم داد.
1: استفاده تولیدکنندگان گوشی های هوشمند از اندروید
یکی از دلایل برتری اندروید را میتوان استفاده بسیاری از تولیدکنندگان گوشی های هوشمند از آن به عنوان سیستم عامل محصولاتشان عنوان کرد، این در حالیست که سیستم عامل آی او اس، محدود به گوشی های آیفون و آیپدهای اپل است.
تعدادی از اپراتورهای تلفن همراه، گوگل و شرکت های نرم افزاری و سخت افزاری با تشکیل اتحادیه گوشی باز (OHA) با یکدیگر متحد شدند تا بتوانند در برابر آیفون قرار بگیرند؛ این اتحاد باعث شد تا اندروید به عنوان پلتفرم تلفن همراه انتخاب شود و مجوز متن باز (Open Source) را برای تولیدکنندگان فراهم کند. اتحاد ایجاد شده توانایی امکان جایگزینی سیستم عامل های قدیمی با اندروید را برای تولیدکنندگان فراهم کرد، این مسئله به طور کلی سهم فروش در بازار را افزایش داد، همچنین برندهای منطقهای و استارت آپ های جدید هم استفاده از سیستم عامل اندروید را تایید کردند.
2: تولید دستگاه های اندرویدی با قیمتهای مختلف
دستگاه های اندرویدی با قیمتهای متنوعی در دسترس قرار دارند و این مسئله را میتوان از مهمترین دلایل محبوبیت اندروید در برابر iOS عنوان کرد، همچنین این موضوع برای کشورهایی که دارای اقتصاد در حال توسعه هستند و نرخ ارز ملی ضعیفی در برابر دلار دارند، حائز اهمیت است؛ همانطور که میدانید، حتی بسیاری از کاربران هم توانایی خرید گوشی های هوشمند ارزان قیمت اپل را ندارند.
قطعا شرکت اپل نمیتواند بازاریابی خوبی برای گوشی های آیفون در برابر گوشی های مقرون به صرفه و میان رده اندروید داشته باشد؛ در حقیقت ما به گوشی های هوشمند با مشخصات قابل توجهی اشاره میکنیم که امکان خریدشان با قیمتهای کمتر از 200 دلار هم ممکن است. بر اساس اعلام Statcounter Global Stats، آی او اس موفق شد تا ماه فوریه 2019 میلادی در آمریکا، 57 درصد سهم بازار را در اختیار داشته باشد، اما آمارهای مربوط فروش در بازارهای اقتصادی نشان میدهد که موفقیت اپل، محدود به آمریکا است.
سیستم عامل آی او اس دارای سهم بازار 2.8 درصدی در هند، 26 درصد در چین، 15 درصد در آفریقای جنوبی، 15 درصد در برزیل و 5 درصد در نیجریه است، همچنین با توجه به این که چین و هند به تنهایی حدود یک سوم جمعیت جهان را تشکیل میدهند، محبوبیت سیستم عامل اندروید در این کشورها منجر به آسیب رسیدن به iOS شده است.
3: سیستم عامل اندروید با اکثر دستگاهها، سازگار است
با این که اکوسیستم آی او اس توسط اپل برای گنجاندن برخی از دستگاه های شخص ثالث باز شده است، اما هنوز هم یک پلتفرم نسبتا بسته تلفن همراه به حساب میآید و این در حالیست که سیستم عامل اندروید دارای اکوسیستم وسیعتری از وسایل جانبی و گجت های پوشیدنی است؛ در حقیقت شما میتوانید یک ساعت هوشمند سامسونگ، یک بلندگوی گوگل هوم و یک گوشی هوشمند هواوی داشته باشید و در عینحال با یکدیگر کار کنند، همچنین انتقال دادهها و همگام سازی دستگاهها هم بسیار ساده است.
این اکوسیستم گسترده میتواند به راحتی کاربران زیادی که قصد ندارند، محدود به برندهای سخت افزاری خاص شوند را جذب کند، همچنین در صورتی که شما دستگاه اندرویدی خود را تغییر دهید، قابلیتهای آن از بین نخواهد رفت و حتی میتوانید بسیاری از کابل و لوازم جانبی را حفظ کنید، اما این مسئله در مورد گوشی های آیفون، به دلیل انعطافپذیر نبودن اکوسیستم آی او اس، صدق نمیکند.
4: رشد ویژگیهای نرم افزاری و هوش مصنوعی اندروید
سیستم عامل اندروید ، در ابتدا فاقد برخی از نرم افزارهای اپل همانند دستیار مجازی Siri بود، اما در سالهای اخیر توانسته موفقیتهای زیادی همانند دستیار گوگل و ویژگی کنترل صدای عالی آن که در حال تبدیل شدن به یک موفقیت بزرگ است را به دست آورد.
5: تنوع زیادی از دستگاه های اندرویدی وجود دارد
تولیدکنندگان زیادی از اندروید به عنوان سیستم عامل محصولاتشان استفاده میکنند، نه فقط به این دلیل که در تعداد زیادی از گوشی های هوشمند و تبلتها وجود دارد، بلکه تنوع زیادی از دستگاهها برای انتخاب کاربران وجود دارد. فقط تعداد محدودی از گوشی های آیفون و آیپد توسط اپل در هر سال معرفی میشود؛ به طور متوسط ما شاهد معرفی دو الی سه آیفون و سه الی چهار آیپد جدید در هر سال هستیم. در صورتی که یکی از طرفداران اپل، تمایلی برای خرید یکی از مدلهای عرضه شده سال جاری نداشته باشد، باید یک سال دیگر صبر کند تا محصولات جدید دیگری ارائه شوند.
دستگاههای اندرویدی در انواع مختلف و با ویژگیهای خاصی که هر کدام از تولیدکنندگان به صورت اختصاصی ارائه میدهند، در دسترس قرار خواهند گرفت؛ از آن جایی که اندروید دارای مجوز متن باز است، تمام تولیدکنندگان حق دارند سخت افزارهای دلخواه خود را ایجاد کنند. این موضوع با مجوزهای اختصاصی شرکت مایکروسافت برای طراحی ویندوزفون و ویندوز موبایل در تضاد است، زیرا سیستم عاملها با الزامات خاصی مواجه شدند و همین باعث شد تا تولیدکنندگان هنگام ساخت سخت افزار، با مشکل مواجه شوند، اما یک مجوز متن باز باعث میشود تا تولیدکنندگان بتوانند ویژگیهای محصولاتشان را متناسب با مخاطبان خاص هدف خود ایجاد کنند، یعنی توانایی تولید محصولات آزمایشی و غیر متعارف را دارند.
به روند تمایل شرکتها جهت ساخت گوشی های انعطافپذیر دقت کنید، کمتر از یک ماه پس از معرفی گوشی انعطافپذیر سامسونگ، دو کمپانی رقیب اعلام کردند که قصد ساخت گوشی منعطف دارند. بسیاری از گوشی های اندرویدی برای سلیقههای خاص مخاطبان ساخته میشوند و میتوان از گوشی های دارای دوربین پنج گانه و گوشی های مخصوص گیم یاد کرد. قطعا کاربران میتوانند در میان چنین تنوعی از دستگاه های اندرویدی، گوشی هوشمند موردنظر خود را پیدا کنند.
اندروید محبوب است، اما آیا عملکرد بهتری دارد؟
ما در این مقاله سعی کردیم تا برخی از دلایل برتری گوشی های اندرویدی را بررسی کنیم، اما کماکان بحث در این رابطه وجود دارد. طرفداران آیفون، مسائل امنیتی و بروزرسانیهای تقسیم شده را برای اندروید بیان میکنند، انتخاب با شماست، اندروید یا آی او اس؟