نمایش هوایی جنگنده کوثر در آسمان تهران در اولین بار
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، این جنگنده صبح امروز - سه شنبه - به همراه هواپیماهای جنگنده صاعقه، اف پنج و میگ 29 به منظور انجام نمایش و تمرین هوایی از فرودگاه مهرآباد به پرواز در آمد.
علاوه بر هواپیماهای جنگنده ارتش، هواپیمای سوخت رسان بوئینگ 747 ارتش نیز در این روز به منظور انجام تمرین سوختگیری به پرواز در آمد.
این تمرین نظامی پیش از برگزاری رژه 29 فروردین روز ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی زمینی برگزار شد و جنگنده ها خود را برای نمایش هوایی در روز رژه آماده کردند.
بر اساس اعلام فرماندهان ارشد ارتش جمهوری اسلامی در مراسم رژه روز ارتش تنها جنگنده های بومی پرواز می کنند.
جنگنده کوثر که مرداد سال گذشته برای نخستین بار رونمایی و در آبان ماه خط تولید انبوه آن به بهره برداری رسید، پس از آذرخش و صاعقه سومین هواپیمای جنگنده ساخت ایران محسوب می شود.
هواپیمای کوثر یک هواپیمای جنگنده پیشرفته با مأموریت پشتیبانی نزدیک هوایی است که به صورت کاملا بومی ساخته شده و ایران را در زمره معدود کشورهای دارای فناوری طراحی و ساخت هواپیمای جنگنده با سامانه های اویونیک و کنترل آتش نسل چهارم قرار داده است.
متخصصان صنایع هوایی توانسته اند تجهیزات الکترونیکی پیشرفته ای را برای این هواپیما، طراحی و نصب کنند و از دیگر قابلیت های این جنگنده نصب انواع موشک ها و بمب های مورد نیاز صحنه رزم بوده و به گونه ای طراحی و ساخته شده که با دیگر تجهیزات و سلاح های ساخت داخل سازگاری کامل دارد.
این هواپیما در دو نوع تک کابین و دو کابین قابل تولید است که نوع دوکابینه علاوه بر قابلیت رزمی برای آموزش خلبانان در مرحله پیشرفته کاربرد دارد.
ارتقای توان رزم و آموزش خلبانی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، بومی سازی سامانه های اویونیک و کنترل آتش پیشرفته نسل چهارم، سامانه های مکانیکی و هیدرولیکی و موتور بومی از ویژگی های برتر جنگنده کوثر هستند.
مدیران وزارت دفاع بهره گیری از معماری یکپارچه پیشرفته اویونیک و کنترل آتش با استفاده از شبکه داده دیجیتال نظامی منطبق با نسل چهارم، بهره گیری از فناوری نمایشگرهای چندمنظوره تمام دیجیتال، بهره گیری از رایانه محاسبات بالستیک سلاح و سامانه پیشرفته نشانه روی مقابل خلبانان( HUD ) به منظور افزایش دقت اصابت سلاح و مهمات را از دیگر ویژگی های برتر کوثر بر شمرده اند.
بهره گیری از رادار پیشرفته چندمنظوره کنترل آتش جهت بالا بردن کشف اهداف و تهدیدات و بهره گیری از ناوبری دقیق به صورت رادیویی و مستقل و استفاده از سامانه نقشه متحرک هوشمند نیز از ویژگی ها مهم این جنگنده هستند که به صورت بومی بر آن نصب شده اند.