بیزینس اینسایدر: در صورت جنگ با ایران، یک فاجعه در انتظار آمریکا است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبر فوری، بعد از توییتهای پیاپی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و افزایش تنش در منطقه بسیاری از رسانههای غرب نسبت به این حوادث و جریانات واکنش نشان دادند.
بیزینس اینسایدر در تحلیلی نوشت که اکنون ایران و آمریکا در لبه تیغ قرارگرفتهاند و با افزایش تنشها ممکن است بین این دو کشور برخوردی نیز به وجود بیاید.
تنش در قلب خاورمیانه؛ ایران پاسخ آمریکا را میدهد
طبق گزارش بیزینس اینسایدر هم اکنون تنش در منطقه خاورمیانه به شدت افزوده شده است. آمریکا دائما مدعی است که خطر و تهدیدی ناشناخته از جانب ایران نیروهای این کشور را دنبال میکند. به همین دلیل، جان بولتون ترامپ را قانع کرده است که ناوها و هواپیماهای آمریکا را به سمت خلیج فارس و پایگاههای آمریکا سرازیر کند.
بیزینس اینسایدر تاکید دارد که علت ارسال سلاح توسط آمریکا و منبع خطر حس شده نامشخص است؛ اما مقامات آمریکایی مدعیاند احتمال حمله نظامی ایران و متحدانش به آمریکا و متحدانش بالا رفته است.
از طرفی، ایرانیها نشان داده اند که دوست ندارند جنگ کنند اما آماده پاسخ به آمریکا و تهدیداتش هستند. آنها غنی سازی اورانیوم خود را از سر گرفته اند و میخواهند پاسخ تحریمهای آمریکا را بدهند.
نظر اعضای کنگره در رابطه با برخورد با ایران؛ دموکراتها مخالفند
در این میان، بین اعضای کنگره در مورد تنش نظامی در خاورمیانه اختلاف است. دموکراتها مخالف درگیری نظامی با ایران هستند و تاکید دارند تصمیمگیری در مورد هرگونه جنگی باید توسط کنگره و نه کاخ سفید گرفته شود.
جمهوریخواهان اما مقصر تنش را ایران دانسته و از ترامپ میخواهند با قدرت در مقابل ایران بایستد.
چرا جنگ آمریکا با ایران فاجعه بار است؟
بیزینس اینسایدر پس از مرور تاریخ روابط ایران و آمریکا و تنشهای این دو کشور با یکدیگر، سعی دارد آسیبهایی را که آمریکا پس از جنگ احتمالی با ایران میبیند بشمارد.
نویسنده معتقد است جنگ با ایران برای آمریکا به مراتب فاجعه بارتر از جنگ با عراق در سال ۲۰۰۳ است.
ایران ۸۲ میلیون جمعیت دارد. چهاردهمین قدرت نظامی دنیا است و حدود ۵۲۳ هزار نیروی مسلح فعال(و ۲۵۰ هزار نیروی ذخیره) در اختیار دارد.
از این جهت، هم توان نظامی ایران از عراق بیشتر است و هم جمعیتش.
اما مهمتر از این فاکتورها، متحدین ایران هستند. ایران بر خلاف عراق سال ۲۰۰۳ چند متحد قدرتمند منطقه ای دارد که در صورت جنگ به کمک ایران میشتابند. به جز حزب الله لبنان گروههای مختلفی در عراق از ایران حمایت میکنند. گروههایی که آمریکا مدعی است تا کنون چندصد نیروی ویژه آمریکایی را در عراق از پا درآورده اند.
ایران همچنین مرزهای مشترکی را با برخی از کشورهای متحد آمریکا دارد. مناطقی مانند ترکیه و عراق و افغانستان که آمریکا در آنها پایگاه نظامی دارد. وضعیت سیاسی و استراتژیک بسیاری از این کشورها باثبات نیست و در صورت افزایش تنش میتوانند علیه آمریکا اقدامنمایند.
همچنین ایران دو متحد ژئوپولیتیک جهانی دارد: روسیه و چین. مشخص نیست در صورت جنگ، اینها چه واکنشی به این موضوع نشان خواهند داد.
اما خطر بزرگتر برای آمریکا نفت است. در صورت بحران نظامی در منطقه ایران میتواند تنگه هرمز را که شاهرگ نقل و انتقالات نفتی است، ببندد. طبق تحلیل واشنگتن پست، در صورت بسته شدن تنگه هرمز، قیمت نفت به صورت سرسام آوری در کوتاه مدت بالا میرود.
بیزینس اینسایدر در انتهای گزارش خود تاکید دارد که اگرچه آمریکا قدرت اول نظامی جهان است، اما شواهد گویای این است که در صورت درگیری نظامی با ایران، ایالات متحده آسیبهای مختلف و ضربات فاجعه باری خواهد دید.