تلاش سناتورهای آمریکایی برای تصویب طرح ممنوعیت اقدام نظامی علیه ایران
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، گروهی از نمایندههای حزب دموکرات در مجلس سنای آمریکا در تلاشند طرحی را به رأی بگذارند که خواستار جلوگیری از صرف بودجه برای اقدام نظامی علیه ایران است.
این طرح که سناتور «تام یودال» آن را تهیه کرده در صورت تصویب در هر دو شاخه قانونگذاری آمریکا (مجلس سنا و مجلس نمایندگان) و تأیید توسط رئیسجمهور این کشور، هزینهکرد هر گونه بودجه برای انجام «عملیات نظامی در داخل ایران یا علیه این کشور» را ممنوع میکند.
پایگاه خبری-تحلیلی «ووکس» که پیشنویس این طرح را رویت کرده نوشته یودال بعد از توضیح درباره طرح خود، تلاش خواهد کرد آن را در جلسه کمیته روابط خارجی مجلس سنا به رأی بگذارد.
یودال به این پایگاه خبری گفت: «امروز ما در کمیته روابط خارجی مجلس سنا فرصت داریم نشان دهیم که از جنگ عراق درس گرفتهایم.»
«جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید چند هفته پیش اعلام کرد ارتش آمریکا برای «مقابله با تهدید ایران» ناو «یو اس اس آبراهام لینکلن» را به منطقه خلیج فارس اعزام کرده است.
با این حال، اندکی بعد معلوم شد که این ناو طبق برنامهای از پیش تعیینشده روانه منطقه شده است.
دو رسانه آمریکایی پنجشنبه گذشته در گزارشهایی جداگانه بر تلاش «دونالد ترامپ» برای دورگزینی از درگیری نظامی با ایران تأکید کرده و نوشتهاند او از تلاشهای خودسرانه برخی از مشاورانش برای القای اینکه آمریکا در آستانه درگیری نظامی با ایران قرار گرفته، ناخرسند است.
«سیانان» به نقل از منابع آگاه نوشت ترامپ معتقد است مداخله نظامی گسترده در ایران برای او از لحاظ سیاسی ویرانگر خواهد بود.
واشنگتنپست هم به نقل از چندین مقام آمریکایی گزارش داد ترامپ رویکرد دیپلماتیک برای حل و فصل تنشها را ترجیح میدهد و خواستار گفتوگوی مستقیم با سران ایران است.
برخی تحلیلگران از طرف دیگر ادعاهایی نظیر آنچه در گزارش این دو رسانه مطرحشده را نوعی فضاسازی برای چیدن واقعیتهای میدانی در قالب بازی «پلیس بد-پلیس خوب» و در نهایت تحت فشار گذاشتن تهران برای انتخاب راه گفتوگو از دو گانه جنگ-مذاکره تلقی میکنند.
این تحلیلگران معتقدند دولت آمریکا بر اساس نوعی تقسیم کار در تلاش است شخص ترامپ را «پلیس خوب» و حامی گفتوگو و «جان بولتون» و «مایک پامپئو» را پلیس بد و طرفدار جنگ با ایران به تصویر بکشند.
از این منظر، دولت آمریکا با اعزام ناو و بمبافکن به منطقه هدفی فراتر از راه انداختن نوعی جنگ روانی و در نهایت تحت فشار قرار دادن ایران دنبال نمیکند.