رقبای جانشینی «ترزا می» کیستند؟

کدخبر: ۲۸۵۷۳۹
اقتصادنیوز: به دنبال استعفای «ترزا می» از نخست وزیری انگلیس، تلاش ها برای انتخاب رهبر حزب حاکم محافظه‌کار و جانشین وی آغاز شده است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، رقابت برای انتخاب رهبر جدید حزب محافظه‌کار پس از آنکه ترزا می دیروز اعلام کرد که ۱۷ خرداد ماه سال جاری از سمتش کناره گیری می‌کند، آغاز شده است.

بَرنده این رقابت نه تنها رهبر حزب حاکم محافظه کار موسوم به «توری»؛ بلکه نخست‌وزیر آینده این کشور آن هم در اثنای تشدید فعالیت‌های برای خروج لندن از اتحادیه اروپا (برگزیت) خواهد بود.

ترزا می دیروز جمعه اعلام کرد که در ۷ ژوئن از رهبری حزب محافظه‌کار استعفا می‌دهد و پس از انتخاب یک رهبر جدید مقام نخست‌وزیری را به او واگذار می‌کند.

قرار است روند انتخاب رهبر جدید حزب مذکور یک هفته پس از استعفای «می» آغاز شود.

با آنکه نمی‌توان گفت رقابت درون حزبی برای انتخاب رهبر جدید توری‌ها دقیقاً چقدر طول می‌کشد، اما کارشناسان می‌گویند احتمالاً در پایان ماه جولای، حدود ۲ ماه دیگر رهبر جدید حزب محافظه‌کار مشخص خواهد شد.

بر این اساس، حزب حاکم محافظه کار انگلیس دیروز جمعه و در واکنش به استعفای ترزا می نخست وزیر این کشور از تصدی خود اعلام کرد: رهبر جدید حزب برای جانشینی ترزا می تا پیش از تعطیلی پارلمان برای تعطیلات تابستانی یعنی تا پیش از اواخر ماه جولای انتخاب می‌شود. تا پایان جولای به نتیجه گیری قطعی در این بار می رسیم.

از سوی دیگر، «جرمی هانت» وزیر خارجه انگلیس به دنبال از استعفای «ترزا می» نخست‌وزیر کشورش دیروز اعلام کرد که نامزد تصدی ریاست حزب محافظه‌کار خواهد شد.

جانشین های بالقوه «ترزا می» کیستند؟

به گزارش بی‌بی‌سی، تاکنون ۵ نفر برای رقابت در این زمینه اعلام آمادگی کرده اند.

«جرمی هانت» وزیر خارجه

«روی استیوارت» وزیر توسعه بین‌المللی

«بوریس جانسون» وزیر امور خارجه سابق

«استر مکوی» وزیر کار و امور بازنشستگی سابق

«مت هنکاک» وزیر بهداشت

البته گفته شده شماری دیگر هم در صدد شرکت در این رقابت هستند از جمله «سر گراهام بردلی» که رئیس سابق کمیته ۱۹۲۲ (مجمع نمایندگانی که مقام دولتی ندارند).

«امبر راد» وزیر کار و امور بازنشستگی نیز ضمن رد شرکت در این رقابت گفت: من فکر نمی‌کنم که الان وقت من باشد.

روز گذشته «مایکل گوو،» وزیر محیط زیست و از کاندیداهای احتمالی دیگر تا کنون از هر گونه اظهارنظری در مورد شرکت در این رقابت خودداری کرده است.

نمایندگان محافظه کار تا ۱۰ ژوئن (کمتر از ۳ هفته دیگر) می‌توانند برای شرکت در این رقابت اعلام آمادگی کنند.

هر عضو حزب محافظه کار تا زمانی که حمایت ۲ نماینده پارلمان را داشته باشد، می‌تواند در این رقابت‌ها شرکت کند.

کاندیداها در چندین مرحله رأی گیری شرکت کرده و سرانجام رأی گیری نهایی بین ۲ کاندیدای باقیمانده در ماه جولای برگزار می‌شود.

برنده این رأی‌گیری به رهبری حزب حاکم محافظه کار انتخاب شده و نخست‌وزیر انگلیس می‌شود.

براساس آمار ماه مارس سال گذشته، حزب محافظه کار ۱۲۴ هزار عضو دارد.

این اولین بار است که نخست‌وزیر مستقیماً با رأی اعضای حزب محافظه کار انتخاب می‌شود.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید