ساخت قطار شناور در چین، سریعتر از هواپیما
به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از زومیت، تکنولوژی قطار شناور مغناطیسی (ماگلو) از الکترومغناطیسهای قوی استفاده میکند که قطار را روی بالشتکی از هوا بلند کرده و به جلو میراند. بدون وجود مشکل اصطکاک بین چرخها و ریل، قطارهای ماگلو میتوانند سرعتی بیش از لوکوموتیوهای معمولی و صدا و لرزش کمتری داشته باشند. چین درحال حاضر دارای سریعترین سرویس ماگلوی تجاری جهان است. ماگلوی شانگهای با سرعت عملیاتی بالای ۴۳۱ کیلومتر بر ساعت مسافرین را در یک فاصلهی ۳۰ کیلومتری بین فرودگاه پودانگ شانگهای و مرکز شهر از سال ۲۰۳۳ جابهجا میکند.
قطار تندروی چین
در سال ۲۰۱۷ قطارهای تندروی فوکسینگ در مسیر ۱۳۰۰ کیلومتری بین پکن و شانگهای آغاز به کار کردند و بهطور چشمگیری زمان سفر را کاهش دادند. طبق گفتهی توسعهدهندهی آنها، این قطارها با سرعت ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت حرکت میکنند اما ماگلوی نمونه چنان سریع خواهد بود که رقیبی برای مسافرت هوایی محسوب خواهد شد. دینگ سانسان از شرکت توسعهدهندهی قطار چینگدائو سیفانگ سیآرآرسی، یکی از شرکتهای تابعهی سیآرآرسی به رسانهها اعلام کرد که سفر هوایی پکن به شانگهای با درنظر گرفتن زمان آماده شدن، حدود ۴/۵ ساعت طول میکشد. همین سفر با استفاده از قطارهای تندرو حدود ۵/۵ ساعت طول خواهد کشید ولی با ماگلو تنها ۳/۵ ساعت زمان خواهد برد. این قطار که در شهر چینگدائو در شرق چین در شهر چین ساخته خواهد شد، قرار است قبل از رسیدن به مرحلهی مسافرگیری دورهی آزمایشی گستردهای را بگذارند.
البته چین تنها کشوری نیست که درحال آزمایش تکنولوژی ماگلو است. کشور ژاپن، یکی از پیشگامان ریلهای سریع در سال ۲۰۱۵ رکورد جهانی خود را شکست و در یک سفر آزمایشی به سرعت ۶۰۳ کیلومتر بر ساعت رسید. این کشور درحال ساخت خط ماگلوی جدیدی بین توکیو و ناگویا است که قرار است در سال ۲۰۲۷ آغاز به کار کند.